Hamrén om landslagsjobben: – Jeg tror ikke det blir meg

ULLEVAAL/MARIENLYST (NRK): Erik Hamrén er smigret over å bli nevnt som mulig erstatter til Per-Mathias Høgmo på landslaget. Men svensken hevder han ikke er blitt kontaktet av NFF.

Erik Hamrén på Ullevaal

MØTTE PRESSEN: Erik Hamrén møtte norsk presse på Ullevaal.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Jeg er smigret over å være nevnt av en del mennesker og medier som en kandidat, men jeg tror ikke det blir meg, sier Erik Hamrén til NRK.

Den tidligere Sverige- og Rosenborg-treneren er i Oslo i forbindelse med cupfinaleseminaret på Ullevaal stadion der han torsdag holdt foredrag.

Da han møtte den norske pressen i etterkant, fikk 59-åringen spørsmål om helt andre ting enn foredraget.

Het kandidat

Per-Mathias Høgmo

FERDIG: Per-Mathias Høgmo er ferdig som landslagstrener.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Svensken har nemlig blitt nevnt som en av de heteste kandidatene til å ta over jobben som landslagstrener for Norge. Tidligere denne uken ble det spekulert i svenske medier om at han var i hovedstaden også for å diskutere den ledige jobben som norsk landslagssjef.

Dette aviser imidlertid svensken overfor NRK.

– Smigrende

Hamrén sier han hverken har møtt fotballpresident Terje Svendsen eller toppfotballsjef Nils Johan Semb under oppholdet.

– Hvis de ringer deg, da?

– Da svarer jeg selvfølgelig, og det jeg svarer får du sikkert vite senere. Frem til det er dette bare helt hypotetisk. Jeg bruker ikke energi på dette. Men det er klart det er smigrende at jeg blir nevnt som en kandidat, svarer Hamrén.

Zlatan Ibrahimovic og landslagstrener Erik Hamrén

SVENSK-SJEF: Erik Hamrén ga seg som svensk landslagssjef etter sommerens EM. Her er han avbildet med Zlatan Ibrahimovic.

Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix

Flere jobbtilbud

Den rutinerte treneren ga seg som Sverige-sjef etter EM-sluttspillet i sommer. Han forteller at han har fått flere jobbtilbud den siste tiden, men at han har takket pent nei.

– Jeg er klar for å ta en ny jobb om den riktige jobben dukker opp, sier han.

Det er imidlertid Ståle Solbakken som virker å være førstevalget til den ledige stillingen i Norge. Men nordmannen er klar på at han har kontrakt med FC København ut 2018.

– For alle nordmenn er det en spesiell jobb, ikke bare for meg. Men jeg har kontrakt med FCK og er på jobb her også i morgen, sa Solbakken onsdag til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Siste nytt

 • Raikkönens første siger på fem år

  Kimi Raikkönen vann US Grand Prix i Austin i kveld og tok sin første formel 1-siger sidan 2013. Det innebar også at Lewis Hamilton enno ikkje har sikra seg årets VM-tittel. Hamilton enda på tredjeplass i dag, også slått av Max Verstappen.

  Kimi Raikkönen
  Foto: Darron Cummings / AP
 • Iversen rammet av omgangssyke

  Emil Iversen er nå, i likhet med Petter Northug, rammet av omgangssyke i Val Senales. – Vi følger situasjonen tett, tar alle forhåndsregler, sier landslagslege Øystein Andersen i en pressemelding søndag kveld.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal