NRK Meny
Normal

Hammerseng: - Banketten blir alltid best når vi vinner

Da det kladdet som verst mot Sverige, stod kaptein Gro Hammerseng frem og holdt Norge inne i kampen. Etter at EM-gullet var sikret, var det tid for spøk og morro.

Video Får så gullhatten passer

NRK-reporter Vibeke Undhjem ble plutselig midtpunktet i sitt eget intervju.

Slik gikk det: Norge senket Sverige og tok EM-gull

– Det var en utrolig deilig andreomgang. Det gikk litt trått i første omgang da de gjorde det vanskelig for oss, men vi hadde mer krefter, forklarer Hammerseng til NRK etter å ha løftet EM-troféet over hodet for fjerde gang på rad.

Sammen med Heidi Løke var hun Norges toppscorer i EM-finalen med fem scoringer, og landslagskapteinen var Norges beste spiller da Norge senket Sverige i finalen i Herning.

Hergeirsson etter EM-gullet:- Det blir vel en liten fest, tenker jeg!

Klart for gullfest

Heidi Løke

Heidi Løke hadde brytekamp mot de svenske forsvarsspillerne i store deler av kampen. Noen scoringer ble det også.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Etter jubeldansing, premieutdeling og utallige intervjuer, var det tid for en kort oppsummering av den spennende finalekampen mot Sverige:

– Vi løper og løper og løper, og vi merker at de blir slitne. Vi gjør noen feil i angrep, men vi gir oss aldri og tar det til slutt, forklarer Heidi Løke, som ble Norges toppscorer i mesterskapet med 40 mål.

Kampreferat: Norge - Sverige (25-20)

Under intervjuet med NRK-reporter Vibeke Undhjem var seiersfesten allerede i gang; midt under intervjuet fikk journalisten plassert en gullhatt på hodet. Senere i kveld skal gulljentene på den offisielle banketten - som blir en sen affære, skal vi tro Løke og Hammerseng.

– Det blir så sent at det blir veldig tidlig. Disse festene blir alltid veldig bra når vi vinner, så jeg tror festen i kveld blir veldig, veldig bra, ler Hammerseng og Løke.

(artikkelen fortsetter under videoen)

VIDEO: Se seiersintervju med flere av gulljentene!

Video Godt fornøyde gulljenter

Se seiersintervjuene med flere av gulljentene!

Gulljentene: – Fantastisk!

– Det er så deilig. Helt nydelig! jublet Camilla Herrem med en kledelig juletre-hatt på hodet for anledningen.

Den norske kantspilleren spilte en meget god finale, og noterte seg med fire scoringer på fire skuddforsøk mot Sverige.

Slik forklarer hun hvordan Norge kom tilbake etter den svake førsteomgangen:

– Vi måtte bare løfte oss noen hakk, og i begynnelsen av andre omgang så kjørte vi fra de. Vi gjorde mange feil, men vi greide å vinne og det er det eneste som teller, sier Herrem med et stort glis.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Tonje Larsen får kyss av kronprins Frederik

Tonje Larsen fikk kyss på kinnet av den danske kronprins Frederik under premieutdelingen.

Foto: HENNING BAGGER / Afp

Lagvenninne Linn Jørum Sulland scoret på begge straffekastene Norge ble tildelt i kampen. Også hun var i gullrus etter kampen.

– Dette var bare dritgøy. Det var en tøff kamp, men til slutt gikk det vår vei og det er helt nydelig. Jeg kunne se at svenskene var dødslitne mot slutten, så jeg hadde virkelig troen. Det er fantastisk, sier Sulland.

Pausepraten ga utslag

Karoline Dyhre Breivang ble siste målscorer i årets EM, da hun banket inn 25-20 fem sekunder før sluttsignalet gikk. Men etter første omgang var verken hun eller lagkameratene fornøyd.

– Vi sa til hverandre i pausen "det er bare 30 minutter igjen av dette mesterskapet, dette orker vi!" så lysten på gull var det som dro oss til seier, forklarer Breivang - også hun med juletre-hatt.

Siste nytt

 • Storseier mot Sverige

  Norge knuste Sverige hele 7-2 i den siste kampen i gruppespillet i curling. Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag. Svenskene var allerede klare for semifinale, og hadde lite å spille for.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Langrenn, team-sprint
OL i Pyeongchang: Skøyter lagtempo
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo