NRK Meny
Normal

Norsk 2.-divisjonsspiller jakter historisk VM-billett

Mens Norge drømmer om EM, kan en tidligere Vålerenga- og Stabæk-spiller gå til VM i 2018.

Adnan Haidar i aksjon for Libanon

HÅRETE MÅL: Adnan Haidar vil skyte Libanon til et historisk VM-sluttspill. Her fra en kamp mot Oman i 2012 da han scoret sitt første landslagsmål.

Foto: MARWAN NAAMANI / Afp

– VM er det største en fotballspiller kan oppleve. Har du spilt VM så har du nådd toppen av fotballgleden. En må ha troen, ellers er det ikke vits å være med på det, sier Adnan Haidar.

Mens Norge lader opp til en avgjørende uke i EM-kvalifiseringen har HamKam-spiller Adnan Haidar et helt annet mål for øyet. Midtbanespilleren med en fortid i både Vålerenga og Stabæk spiller i disse dager VM-kvalifisering for Libanon.

Haidar i aksjon for Stabæk

VIL TILBAKE PÅ TOPP: Haidar ønsker seg en retur til eliteserien når kontrakten med HamKam går ut etter sesongen. Her fra tiden i Stabæk.

Foto: Jan KÂre Ness, Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Ettersom det asiatiske systemet krever to kvalifiseringer er han allerede godt i gang med kampen om VM-billett for en nasjon som aldri har kvalifisert seg.

– I Asia er Japan i en egen klasse. Alle andre lag kan, og kan ikke være gode nok for VM.

Kan bli historisk

Sist torsdag tok Libanon tre etterlengtede poeng borte mot Myanmar og ligger på tredjeplass i sin gruppe. Med gode resultater i de fire siste kampene, ligger Libanon an til å ta seg til en siste kvalifiseringsrunde som gir VM-plass i Russland i 2018.

– Det gjelder å vinne nøkkelkampene fremover, og ta en kamp om gangen, så tror jeg dette kan gå bra, sier Haidar til NRK.no.

Skulle Libanon lykkes blir Haidar historisk, nasjonen har nemlig aldri kvalifisert seg for et VM-sluttspill.

Laster innhold, vennligst vent..

Ble spådd en lysende framtid

26-åringen har tidligere fått oppmerksomhet for gode prestasjoner i Vålerenga-drakt mot lag som Barcelona og Liverpool. I tillegg har både engelske Burnley og klubber i Tyrkia tidligere vist interesse. Allikevel har Haidar aldri slått skikkelig til i norsk fotball. Skader får mye av skylda.

– Jeg var med på en avslutningstrening for tre uker siden, det er første gang på to år det ikke har gjort vondt. Nå er jeg er tilbake på landslaget og formen er bedre enn på lenge. Målet er å komme meg tilbake til eliteserien, og bli den spilleren jeg vet jeg er.

Haidar spiller fra start i dag når det er Kuwait som venter i VM-kvalifiseringen. Kontrakten med 2.divisjonsklubben HamKam går ut etter sesongen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street