NRK Meny
Normal

Hamilton seiret i forbannelse

VM-leder Lewix Hamilton vant, men det var bråket med Fernando Alonso i forkant som stjal oppmerksomheten.

Hamilton vant i Ungarn
Foto: LASZLO BALOGH / REUTERS

VM-leder Lewis Hamilton, som kjører for McLaren-Mercedes, triumferte i søndagens Ungarn Grand Prix.

Hamilton var skikkelig forbannet på spanieren og lagkameraten Fernando Alonso etter det ekstraordinære pit-stopet han hadde under lørdagens kvalifisering. Hamilton mente Alonso tok fra ham pole position (beste startspor) ved å drøye ekstra lenge. FIA bestemte da også sent lørdag kveld at Alonso skulle flyttes fra beste startspor til femte beste spor.

22-årige Hamilton har også forlangt en forklaring fra lagledelsen etter bråket med Alonso, og den usportslige oppførselen som angivelig fant sted.

Sterke følelser

- Det har vært en hendelsesrik og sterkt følelsesmessig helg for hele laget, sa Hamilton etter enda et besøk på seierspodiet.

- Det ville vært lett å miste konsentrasjonen etter det som har skjedd, men vi kom hit med store forventninger og et bra opplegg. Alt for å holde oss foran Ferrari-teamet, sa Hamilton.

I søndagens formel-1-løp tok Hamilton sin tredje seier for sesongen, men først etter et tett og spennende oppgjør med Ferrari-føreren Kimi Raikkonen.

- Det ble et kjedelig løp. Jeg lå bak Hamilton hele veien og lite skjedde i resten av feltet, sa finnen som måtte innrømme at han var uten sjanse til å passere Hamilton i sluttfasen.

Kostet dyrt

Alonsos usportslige oppførsel i kvalifiseringen kostet spanieren dyrt. Fra startspor fem greide Alonso bare å avansere til fjerdeplass, bak tyskeren Nick Heidfeld som kjører for BMW Sauber.

Sammenlagt forsterket Hamilton sin ledelse fra to til sju poeng. Briten leder på 80 poeng, foran Alonso på 73 poeng. Bak disse følger Raikkonen på 60 poeng.

I fabrikkmesterskapet fikk McLaren-Mercedes ingen poeng i denne VM-runden på grunn av det som skjedde rundt Alonsos kjøring i kvalifiseringen. (©NTB)

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal