Hopp til innhold

Hamilton i veggen etter fullstendig kaos i Singapore: – Jeg beklager

Det ble et løp preget av seks krasj og en haug sikkerhetsbiler da Sergio Pérez vant i Singapore. Det var mexicanerens andre seier for sesongen.

For Lewis Hamilton gikk det verre. Briten krasjet i en sving på sin 33. runde, men klarte å komme seg på banen igjen. Etterpå var han tydelig misfornøyd med seg selv.

– Jeg beklager så mye gutter. Jeg ødela noe jævlig for oss, sa Hamilton på radioen.

Den tidligere verdensmesteren var en av flere førere som slet med de tøffe forholdene i Singapore.

Guanyu Zhou, Nicholas Latifi, Alex Albon, Esteban Ocon, nevnte Hamilton og Yuki Tsunoda var alle involvert i de seks krasjene. Sistnevnte og Ocon måtte bryte løpet. Det måtte også Fernando Alonso etter motorproblemer.

Verstappen hadde alle muligheter til å ta nok en tittel i sammendraget, men bommet grovt på en passering i runde 37 og måtte ut i utkjøringsveien. Nederlenderen kom seg omsider på veien igjen, men endte til slutt på en 7. plass

For Mercedes ble det en løpshelg de fortest mulig vil glemme. George Russel fikk det enda tøffere enn sin lagkamerat og endte til slutt på en 14. plass. Hamilton ble nummer ni.

Charles Leclerc og Carlos Sainz tok de to andre pallplassene.

Max Verstappen leder sammendraget med 104 poengs forsprang på Charles Leclrec. Sergi Perez er nummer tre med totalt 235 poeng. Neste løp er i Japan neste helg.

Singapore Grand Prix
Foto: EDGAR SU / Reuters

Siste nytt

 • Mårstøl på andreplass i europacupen

  Andrine Mårstøl noterte sitt beste resultat i karrieren da hun kjørte inn til andreplass i europacuprennet i slalåm i franske Vaujany.

  Dermed har den 23 år gamle nordfjordingen hatt en oppløftende helg. Fredagens 5.-plass samme sted var hennes til da beste resultat i karrieren.

  Svenske Cornelia Öhlund tok en suveren slalåmseier, 1,11 sekund foran Mårstøl. Derfra skilte det ett hundredels sekund til treer Beatrice Sola fra Italia og ytterligere fire hundredeler til norske Bianca Bakke Westhoff.

  (©NTB)

  mårstøl
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Granerud leder verdenscupen etter knusende skiflygingseier

  Norges Halvor Egner Granerud ledet skiflygingsrennet etter første omgang, og han fulgte opp så til de grader i andre omgang.

  Med et rent, langt hopp og et flott nedslag sikret han ikke bare seieren i Kulm med 440,7 poeng, men tok også over ledelsen i verdenscupen.

  – Det var helt fantastisk. Jeg er helt sykt fornøyd med hoppinga mi i dag, sa Granerud til NRK etter seieren.

  – For en stabilitet han viser om dagen. Jeg er mektig imponert over det Granerud driver med om dagen, sier NRKs ekspertkommentator Johann Remen Evensen.

  For niende gang på rad er Granerud på pallen i verdenscupen og leder verdenscup med 26 poeng foran polske Dawid Kubacki som ender på tiendeplass i Østerrike.

  Stefan Kraft sikret andreplassen, mens Domen Prevc ble nummer tre.

  Slovenske Timi Zajc, som endte på sjetteplass, leverte dagens lengste hopp, som fikk publikum, kommentatorer og lagkamerater til å måpe. Han landet én meter bak bakkerekorden på 244 meter.

  Marius Lindvik ble nummer 11. Daniel André Tande fulgte like bak på 12.-plass. Johann André Forfang leverte et bedre andre hopp, men endte på 18.-plass. Mens Benjamin Østvold var fornøyd med 22.-plass.

 • Kjempehopp sendte Granerud i tet etter første omgang i Kulm

  Det var vanskelige forhold i østerrikske Kulm da første omgang av lørdagens skiflyging gikk av stabelen.

  Men hopp-esset Halvor Egner Granerud klinket til med et kjempehopp på hele 238 meter og leder skiflygningsrennet i Kulm etter første omgang med fem poeng ned til slovenske Domen Prevc på andreplass. Østerrikske Stefan Kraft ligger på foreløpig tredjeplass.

  Flere storhoppere datt altfor tidlig ned under de vanskelige forholdene. Blant dem var Polens topphopper Dawid Kubacki. Han fikk det ikke til å stemme og ligger på en foreløpig 15.-plass med et hopp på 194,5 meter.

  Daniel André Tande er nest beste nordmann på 8.-plass, mens Marius Lindvik ligger som nummer 14 etter sitt første forsøk, som NRKs ekspertkommentator beskrev som «et veldig godt skihopp, selv med tunge forhold over kulen».

  Johann André Forfang karret seg akkurat med videre til andre omgang, med et svakt hopp på 173 meter.

  Første omgang ble en stor skuffelse for Robert Johansson som må se finaleomgangen fra tribunen.

  APTOPIX Poland Ski Jumping
  Foto: Michal Dyjuk / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste