Hamilton disket

Den britiske Formel 1-stjernen Lewis Hamilton får ytterligere straff i kampen om seieren i Brasils Grand Prix. Han blir plassert bakerst i lørdagens sprint.

Hamilton vant fredagens kvalifisering, og det ville i utgangspunktet gitt ham pole position i lørdagens sprint. Nå må briten starte helt sist i løpet som avgjør startrekkefølgen til søndagens Grand Prix i Brasil.

Det melder Formel 1 på Twitter. Straffen kommer som følge av at dommerne fant feil på Hamiltons bakvinge på bilen. Den åpnet seg mer enn lovlig på langstrekkene.

Bilene har en funksjon som gjør at bakvingen kan åpne seg på strekkene for å få mer fart, men den kan bare åpne seg 85 mm. Hamiltons vinge åpnet seg mer enn dette.

Max Verstappen må på sin side betale en bot på 50.000 euro, tilsvarende nesten 500.000 norske kroner, for å rørt Hamiltons bakvinge. Hendelsen ble filmet av en tilskuer, og videoen ble lastet opp på YouTube.

(NTB)

Hamilton
Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Siste nytt

 • Eikeri videre i Australia

  Ulrikke Eikeri er videre til den 3. runden av Australian Open. Det er hennes beste prestasjon i Grand Slam-sammenheng noensinne.

  Sammen med double-partner Aliona Bolsova slo hun Lucie Hradecka og Marie Bouzkova 7–6, 6–3 natt til lørdag.

  Nå ligger Eikeri an til å plassere seg blant verdens 50. beste spillere i double etter turneringen.

  Neste motstander for duoen er Beatriz Haddad Maia og Anna Danilina.

  Cleveland Championships - Day 6
  Foto: Lauren Bacho / AFP
 • Zuccarello med to assists

  Mats Zuccarello noterte seg for to assists da Minnesota Wild slo Chicago Blackhawks 5–1 natt til lørdag.

  Wild fikk en drømmestart og ledet 2–0 etter fire minutter i første periode. «Zucca» var involvert i den andre scoringen.

  Han sto også bak 3–0 som var stillingen etter den første perioden. Det endte 5–1 etter to scoringer av Wild i andre periode og et trøstemål for Blackhawks i tredje periode.

  Wild Blackhawks Hockey
  Foto: Nam Y. Huh / AP
 • Killi på 7.-plass

  Johanne Killi (24) fikk det ikke til å klaffe i big air i X Games i Aspen. Hun ble nummer sju i konkurransen som Tess Ledeux vant overlegent.

  Den franske 20-åringen Ledeux fikk tilskuerne til å måpe da hun som første kvinne landet en double cork 1620 i X Games. Trikset ga henne 49 av 50 mulige poeng, og med 45 poeng for sitt nest beste forsøk endte hun med den solide vinnersummen 94.

  Sølvet gikk til Megan Oldham fra Canada, som leverte to solide forsøk og fikk 89 poeng. X Games-debutanten Olivia Asselin (17), også hun canadier, tok bronse med 72 poeng.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal