NRK Meny
Normal

Halvard Hanevold: – Norge skal være glad vi har Tiril

ØSTERSUND (NRK.no): Likevel mener Hanevold det er for tidlig å avskrive «Norge uten Tora Berger».

Tiril Eckhoff

Tiril Eckhoff var eneste norske blant de 40 beste på torsdagens 15 kilometer i Østersund. Eckhoff kom på 7. plass.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Det er kjipt hvis vi blir ræva og ingen vil se på oss, sa en ærlig Tiril Eckhoff etter den svake laginnsatsen i Østersund torsdag.

Frem til sesongstarten har det vært mye snakk om arven etter Tora. Etter torsdagens 15 kilometer er spenningen minst like stor:

Tiril Eckhoff, med sin 7. plass, var nemlig eneste norske kvinne blant de 48 (!) beste.

Elise Ringen

Elise Ringen er en av dem som slet på torsdagens 15 kilometer i Østersund. Ringen endte til slutt på 55. plass med seks bom.

Foto: Robert Henriksson / NTB scanpix

Det er bare et spørsmål om tid før det norske laget har flere jenter helt i toppen.

Darja Domratsjeva

– Nå som Tora (Berger) og Ann Kristin (Flatland) har lagt opp, skal Norge være glad vi har Tiril, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

Over fem bom i snitt

Halvard Hanevold

Tidligere skiskytter, nå NRK-ekspert, Halvard Hanevold.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Den tidligere skiskytteren fulgte torsdagens renn fra kommentatorplass i Østersund. Der fikk han se de norske kvinnene bomme over fem ganger i snitt. Selv om Hanevold mener det er altfor mye vil han vente med å gi en dom på «Norge uten Tora».

– Det et lag som vi må få litt tid til å utvikle seg. Vi må gi dem litt tid til å etablere seg i toppen. Det første målet må være å gå gode stafetter, sier han.

– Hvor lang vei har de bak Tiril til toppen?

– Det er vanskelig å konkludere rundt det etter 15 kilometeren i dag. Det var tungt å gå i dag, så jeg synes vi skal gi dem litt tid og gi dem sjansen i andre løp enn en 15 kilometer.

Domratsjeva: – Norge skal ikke være skuffet

Hviterussiske Darja Domratsjeva var i en klasse for seg torsdag. Ikke en gang Tiril Eckhoff var i nærheten.

Da NRK.no snakket med den hviterussiske skiskytterstjernen etter løpet ville hun på ingen måte avskrive Norge tross den svake starten.

– Det er bare et spørsmål om tid før det norske laget har flere jenter helt i toppen. De har et ungt lag, men flere gode løpere. I tillegg til Eckhoff er det mange som gjør det bra på juniornivå.

Den erfarne skiskytteren tror de vanskelige forholdene i løypa ødela mye for det unge norske laget på torsdagens 15 kilometer.

– De skal ikke være så skuffet over innsatsen. I dag var det vanskelige forhold og de yngste som ikke har så mye erfaring får det tøft på dette nivået, sier hun.

PS! Norges antatt nest beste løper, Synnøve Solemdal, gikk ikke torsdagens renn fordi hun ville spare kroppen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal