NRK Meny
Normal

Haltende Mørk nekter å hvile: – Er du gal?

HELSINGBORG (NRK): Nora Mørk hadde vondt og haltet gjennom pressesonen søndag kveld, men garanterer at hun spiller mot Ungarn tirsdag.

EM håndball kvinner i Sverige. Helsingborg Arena. Danmark-Norge

TOPPSCORER: Nora Mørk måtte hvile en periode før pause etter å ha fått seg en smell, men ble norsk toppscorer med fem mål mot Danmark.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

De mange norske tilskuere i Helsingborg Arena skvatt til da Mørk gikk i bakken før pause mot Danmark og slet med å komme seg på bena.

25-åringen haltet seg etter hvert mot midten før hun fikk hvile på benken. I andre omgang virket ikke Mørk preget av smellen, og femmålscoreren bidro sterkt til at Norge langt på vei er klare for semifinale.

På vei gjennom pressesonen rundt en halvtime etter kampslutt, var det en haltende Mørk som forklarte hva som skjedde.

– Jeg landet godt på baken, ja. Den sitter nok litt i, men jeg er ganske trygg på at dette kommer til å gå bra. Det kommer til å bli litt stivt, men det går over, sier Mørk.

Vinket opp av dommeren

Mens hun lå nede og vred seg, vinket den ene dommeren gjentatte ganger Györ-spilleren tilbake på bena som om han mente hun overspilte.

– Han syns vel ikke det var så slemt da, men jeg kjente det godt. Jeg tenkte det var bedre for meg å komme meg opp enn å stå over tre angrep, men det var såpass vondt at jeg ble liggende.

Mørk, som forklarer isposen på kneet med «det er som vanlig, stabilt dårlig», regnet med at hun skulle få behandling på spillerhotellet sent søndag kveld.

– Det ser ut som du har veldig vondt?

– Det er litt vondt, men det er ingen fare. Jeg fikk meg en trøkk, og det går over. Det blir helt sikkert stivt, men det lever jeg fint med. Jeg er klar, jeg er klar, gjentar Mørk.

På spørsmål fra en journalist om det nå kan være aktuelt å hvile mot Ungarn tirsdag, svarer 25-åringen smilende og engasjert:

– Nei, nei, er du gal? Vi har to sjanser på å sikre semifinalen, og det skal vi klare allerede på tirsdag med å sette spikeren i kista. Vi står med seks poeng i mellomrunden og har mer å gå på. Det er ganske bra gjort.

Sterk start

Norge feide over Danmark innledningsvis og ledet en periode 6-0 før naboene i sør våknet. Nora Mørk tror nå på både norsk og dansk suksess videre i EM.

– Det var sinnssykt bra av oss når det var bra. Vi spilte fantastisk håndball i starten. Det tar vi med oss. Men Danmark er gode. De ga seg aldri. Jeg blir ikke overrasket om de går til semifinale, sier Mørk.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal