NRK Meny
Normal

Hallén: – Det har nok foregått mye som ikke tåler dagens lys

President i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, er ikke overrasket over at flere høytstående personer i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har blitt arrestert.

Yngve Hallen

IKKE SJOKKERT: Fotballpresident Yngve Hallén.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Vi har vært igjennom en reformprosess i FIFA og det har vært en stor oppmerksomhet rundt om FIFA har vært korrupte. Det går i riktig retning, men det har nok foregått mye som egentlig ikke tåler dagens lys, sier Hallén til NRK.

Han har så vidt fått med seg saken om at flere FIFA-topper har blitt arrestert i en aksjon i Zürich. Det er New York Times som melder at sveitsiske myndigheter satte i gang en aksjon på luksushotellet Baur Au Lac onsdag morgen. Flere sentrale personer i FIFA skal ha blitt pågrepet. Aksjonen skal ha skjedd etter anmodning fra påtalemyndigheten i USA, som ønsker at de pågrepne blir utlevert.

– Det er viktig for FIFA, som en organisasjon som er en kraft for fotballen, at dette kommer opp nå, sier fotballpresidenten.

Ikke sjokkert

SOCCER-EURO/ FIFA president Blatter gestures during a news conferece after the Swiss women's soccer A team qualifyed for the FIFA Women's World Cup, in Luzern

IKKE PÅGREPET: FIFA-president Sepp Blatter skal ikke være blant dem som er arrestert.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

Totalt skal opp mot 14 personer være pågrepet, men ikke alle er til stede i Sveits. President Sepp Blatter er ikke blant disse, men CNN skriver at også han har vært under etterforskning.

– Er du sjokkert?

– Nei, jeg er ikke sjokkert. Hvis gale ting har skjedd, så er det jo bra at det kommer frem. Det er veldig positivt at det blir grepet fatt i av sivile myndigheter, sier Yngve Hallén.

– Vil dette svekke FIFAs troverdighet?

– På kort sikt, ja. Men på lang sikt vil all åpenhet føre til at det blir bedre.

Saken fortsetter under bildet:

SOCCER-FIFA/ARRESTS A general view shows the Baur au Lac hotel in Zurich, Switzerland

HER BLE DE PÅGREPET: Det var ved luksushotellet Baur Au i Zürich at FIFA-toppene onsdag morgen ble pågrepet.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

FIFA-kongress i Sveits

FIFA samles denne uken for den årlige FIFA-kongressen. Den arrangeres i Zürich i Sveits. Yngve Hallén skal selv delta på denne kongressen.

SOCCER-FIFA/ALI-POLICE Raindrops cover a sign outside the Hallenstadion, the venue of the upcoming 65th FIFA Congress in Zurich

KONGRESS: Den 65. FIFA-kongressen arrangeres 28. og 29. mai.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

– Hva tror du dette har å si for kongressen?

– Alt jeg har fått med meg på nåværende tidspunkt er et par overskrifter i media og det du har fortalt meg nå. Så jeg kjenner ikke saken så godt. Men det er jo klart at dette vil få svært stor oppmerksomhet.

Under FIFA-kongressen står blant annet presidentvalg på programmet. Der er det ventet at sveitsiske Blatter blir gjenvalgt til sin femte periode som øverste sjef for organisasjonen. Hans eneste motstander er Prins Ali bin al Hussein fra Jordan.

– Alt som skjer i forbindelse med en slik kongress vil selvfølgelig få konsekvenser for valget. Men det er veldig vanskelig å bedømme i hvor stor grad når jeg ikke kjenner saken bedre enn jeg gjør nå, sier Hallén.

Siste nytt

 • Knudtzon til Molde

  Molde har hentet Erling Knudtzon fra Lillestrøm, det melder Molde på sine nettsider. Knudtzon har fått en treårskontrakt med de blåkledde fra Romsdal. Kontrakten gjelder fra 1. januar 2019.

  Ërling Knudtzon
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • KIL henter spiller fra Brasil

  Lucas Morais (21) har signert for 1.-divisjonsklubben Kongsvinger. Han har signert en avtale over tre og et halvt år.

  Morais blir den andre brasilianeren i stallen, fra før har de tidligere Aalesund-spiller Marlinho.

  Mark Dempsey og Espen Nystuen
  Foto: Ann-Kristin Mo / NRK
 • Maradona blir styreleder

  Diego Maradona er ansatt som ny styreleder i den hviterussiske fotballklubben Dinamo Brest.

  – Jeg har gode minner om Castro, Chavez og Gaddafi. Jeg kjenner også Putin. Nå vil jeg gjerne ta et bilde med Lukasjenko, sa Maradona med henvisning til Hviterusslands president da han ble presentert mandag kveld.

  Maradona
  Foto: Sergei Gapon / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 10. etappe
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag