NRK Meny

Hallen jobber på spreng for Infantino-stemmer

ZÜRICH/OSLO (NRK): For å unngå at Sheik Salman vinner fredagens presidentvalg i FIFA, må Norges fotballpresident Yngve Hallen overbevise delegater fra andre verdensdeler til å stemme på Gianni Infantino.

Hallen

ØNSKER Å OVERBEVISE: President i Norges Fotballforbund, Yngve Hallèn, håper han kan få flere til å stemme på Gianni Infantino.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Disse dagene er en skjebnetid, sier fotballpresident i Norges Fotballforbund, Yngve Hallen, til NRK.

Han er på plass i Zürich, hvor det fredag skal velges ny president i det internasjonale fotballforbundet FIFA.

Fem kandidater kjemper om å bli den neste FIFA-presidenten; Gianni Infantino, sjeik Salman bin Ebrahim al Khalifa, Jerome Champagne, prins Ali bin al-Hussain og Tokyo Sexwale.

Valget står i realiteten trolig bare mellom Gianni Infantino og Sjeik Salman Bin Ibrahim Al-Khalifa.

Norges Fotballforbund vil gi sin stemme til sveitsiske Infantino, men det er Sheik Salman fra Bahrain som ligger an til å vinne, med sin støtte fra Afrika og Asia.

FIFA presidentkandidater

FEM KANDIDATER: Gianni Infantino, sjeik Salman bin Ebrahim al Khalifa, Jerome Champagne, prins Ali bin al-Hussain og Tokyo Sexwale.

Foto: AFP

Hektisk døgn

Men Sheik Salman er blant annet koblet til brudd på menneskerettigheter og er dermed meget omstridt.

– Det er ingen tvil om at vi synes det er dramatisk om sjeiken blir ny president. Vi kjenner jo godt til hans familie, og hvordan de kneblet opposisjonen den under den arabiske våren. Det er ikke noen vi ønsker inn i FIFA-stolen, fastslår Hallen.

Han har et hektisk døgn foran seg, Norges fotballpresident. Han skal bruke de siste timene frem mot valget til lobbyvirksomhet.

– Vi må prøve å forklare de at det blir en vanskelig situasjon hvis sjeiken blir valgt. Det blir svært vanskelig i Europa, forteller Yngve Hallèn.

FIFA-kandidater

DE DET TROLIG STÅR MELLOM: Gianni Infantino og Sjeik Salman Bin Ibrahim Al-Khalifa.

Foto: NTB scanpix

– Dårlig følelse

FIFA er rystet av tidenes korrupsjonsskandale, som har resultert i utestengelse fra fotballen både for FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini.

Nå skal en ny FIFA-president velges, og ingen i FIFA ønsker at noe lignende skal skje igjen.

Men tvilen er der.

– Med den historien FIFA har de siste 20 årene, og kanskje lenger også, så har man en litt sånn dårlig følelse, sier Hallèn.

Valget skal foregå fra klokken 13.00 fredag.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal