NRK Meny
Normal

Halle om Leeds-eieren: – Svinger i både humør og ambisjoner

I mai valgte Gunnar Halle Norges ungdomslandslag foran å bli med Uwe Rösler til storklubben Leeds United. Det kan ha vært et godt valg.

Uwe Rösler

FIKK FYKEN: Uwe Rösler i Leeds United.

Foto: Jon Super / Ap

Gunnar Halle

OVERRASKET: Tidligere Leeds-spiller og Uwe Rösler-partner Gunnar Halle.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Jeg synes det er en rar avgjørelse. Problemet til Leeds er at de har en eier (Massimo Cellino) som er utålmodig med å få resultater. Han svinger i både humør og ambisjoner.

Det er Gunnar Halle reaksjon på at hans mangeårige samarbeidspartner Uwe Rösler mandag fikk sparken i Leeds United, etter bare elleve seriekamper ved roret.

I skrivende øyeblikk ligger den sovende storklubben på 18. plass i Championship. Rösler presterte kun to seiere, men plukket også fem uavgjortpoeng.

Gunnar Halle spilte selv i Leeds mellom 1996 og 1999. I mai valgte han å ikke bli med i Röslers støtteapparat i klubben.

– Jeg trives i jobben med G16-landslaget. Samtidig var det mange som sa at det kunne bli en utgang om resultatene ikke kom fort, forklarer den tidligere landslagsbacken.

– For en manager ligger det i bakhodet at klubben har en utålmodig eier. Cellino har litt for mange hensikter og gjør mye rart.

– En berg- og dalbane

Der kan Halle ha et godt poeng.

Italienske Massimo Cellino er en eksentrisk og fryktet klubbeier. På sine 22 år som Cagliari-eier skal han ha sparket mer enn 30 førstelagstrenere.

På 571 dager i Leeds United har han foreløpig sendt fem managere på dør. Det er gjennomsnittlig 114 dager mellom hvert «spark».

Massimo Cellinos overlevelses-tabell

Lag

Dager

Kamper

Seiere

Prosent

1.

Neil Redfearn

205

37

14

37,8

2.

Uwe Rösler

152

12

2

16,7

3.

Dave Hockaday

70

6

2

33,3

4.

Darko Milanic

32

6

0

0

5.

Brian McDermott

112*

5

3

60

*under Massimo Cellino

– Klubben har vært gjennom en berg- og dalbane i mange år. Men de siste 14 månedene, under Cellino, har vært mer uforutsigbare enn noen gang før, forteller leder Rune Roalsvig i Leeds' norske supporterklubb.

– Lå an til å smelle

Massimo Cellino

FRYKTET KLUBBEIER: Massimo Cellino.

Foto: ANTONIO CALANNI / Ap

I september ble administrerende direktør Adam Pearson sendt på dør, men for ikke mer enn to uker siden uttalte Cellino at Leeds likevel ville satse på Rösler i minst to år framover.

– Vi som følger klubben tett merket at det var ugler i mosen allerede da. Vi tenkte at nå er det rett før det smeller igjen, forteller Roalsvig.

Han fikk rett.

– Det er trist. Cellino kjører et sololøp. Det er krise i klubben, rett og slett en komikveld, sier supportersjefen oppgitt.

– Uegnet eier

Senere mandag ble det også klart at umeritterte Steve Evans tar over jobben til Rösler.

– Det er på ingen måter navnet vi så for oss. Supporterne er imidlertid nødt til å samle oss bak han som til enhver tid er manager, sier Roalsvig.

– Hvor lenge tror du Evans får sitte?

– Det er umulig å si. Det er høyrisikosport å ta en slik jobb.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lørenskog snudde og slo Vålerenga

  Vålerenga ledet 2-0 helt til det gjensto fire minutter, men Lørenskog slo tilbake og vant 3-2 etter straffeslag i lokalderbyet i eliteserien i ishockey torsdag.

  Eliteserien ishockey: Lørenskog-Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn