NRK Meny
Normal

Halfvarssons Northug-strategi: – Skal bite meg i tunga

Calle Halfvarsson har planen klar for å temme Petter Northug i Falun-VM.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

HVEM VINNER I FALUN?: Petter Northug og Calle Halfvarsson på pallen under Tour de Ski.

Foto: VINCENZO PINTO / Afp

Kjappe replikker. Og gjerne i retning svenskene. Det er sånn vi kjenner Petter Northug når han er i form. Marcus Hellner og Emil Jönsson har fått smake på det tidligere. I det siste er det Calle Halfvarsson og Northug som har sendt meldinger til hverandre.

Halfvarsson: "Jeg tror jeg var bak Petter inn i den siste bakken, men jeg er som regel raskere enn Petter på slutten."

Northug til NRKs reporter: – Calle lever i sin egen drømmeverden. Hvis du ser på resultatene hans i mesterskap de siste årene, så er han vel på nivå med deg"

– Blir en hakkekylling

Søndag ble VM-laget til Sverige klart og Calle Halfvarsson regnes som en av svenskene med de største medaljesjansene i VM. Nå har han planen klar for hvordan han skal temme replikkslengeren fra Mosvika.

– Hvis Petter sier noe, så skal jeg la det være. Jeg skal forsøke å bite meg i tunga, sier Halfvarsson til Aftonbladet.

– Man blir en liten hakkekylling når man kjemper mot ham.

Utpsyking

Til nå har Halvfarsson svart tilbake når Northug har slengt med leppa. Men svensken tror Northug er den som vinner på utpsykingen.

– Jeg tror han finner mye energi ved å snakke. Når han begynner med sitt spill og snakk, bør man kanskje ikke gå på det, sier det svenske medaljehåpet.

– Det er den som er raskest over mållinjen som vil le sist.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street