Normal

Halfvarsson ler av egen medisintabbe

Calle Halfvarsson fikk påvist astma i høst, men foran vinnerløpet på Lillehammer «medisinerte» han ikke seg selv med astmamedisin, men luft.

Calle Halfvarsson

BEST: Calle Halfvarsson vant sprinten på Lillehammer fredag selv om han har vært tom for astmamedisin i flere dager.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg har ikke så bra oversikt ennå, sier Halfvarsson til Expressen og ler.

Etter sprintseieren på Lillehammer fredag snakket svensken om astmadiagnosen og oppturen i skisporet. Mens forrige sesong ble preget av sykdom og motgang, ser Halfvarsson nå ut som en spurtkanon.

Han innrømmer at han ikke likte timingen da han fikk påvist anstrengelsesastma samtidig som astmadebatten innen langrennssporten herjet i Norge i høst.

– Det var ikke noe moro, men jeg måtte jo fortelle om det. Det er like greit. Hvorfor skal man holde det hemmelig? Det er ikke doping å ha astma, sier Halfvarsson.

Tomt for medisin

Til Expressen forteller 27-åringen at han har fått beskjed om å bruke medisinen Alvesco i sprayform hver eneste dag.

– Jeg hadde et voldsomt trykk i bihuelene. Trolig har jeg hatt en slags form for liten kronisk bihuleinfeksjon, sier Halfvarsson.

Iversen sikrer 2. plass i sprintfinalen

Men like bra gikk det ikke foran verdenscuphelgen på Lillehammer. Halfvarsson har ikke fått tak i medisin i Sverige den siste tiden, og beholderen han hadde med seg til Norge viste seg å være tom.

– Jeg er så fersk på de greiene her... Da jeg sto og inhalerte i går kveld spurte Emil Jönsson når jeg begynte å bruke den. Datoen viste 18. oktober. Den hadde vært tom i mange dager! Jeg hadde likevel brukt den og trodd det var medisin. Men det kom ingen medisin - bare luft, forteller Halfvarsson, og bidrar trolig til å øke troen på placebo-effekten.

Imponert Northug

Halfvarsson har ofte vært «offeret» for Petter Northugs mange stikk til nabolandet i øst, men etter seieren på Lillehammer innrømmet trønderen at han er imponert.

– Slik det ser ut nå, er han absolutt kapabel til å være med på å prege verdenscupen, sier Northug.

– Vi savnet Halfvarsson i fjor. Han er en fantastisk skiløper det blir spennende å kjempe mot fremover, melder Martin Johnsrud Sundby.

Siste nytt

 • Mjøndalen vant toppkampen

  Tony Brochmann og Quint Jansen scoret da Mjøndalen slo Aalesund 2-0 i toppkampen i 1. divisjon. Aalesund, Mjøndalen og Viking står dermed alle med 49 poeng i opprykkskampen. To lag rykker rett opp i eliteserien.

  Mjøndalen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jarstein skadet, Hertha tapte

  Hertha Berlin måtte tåle sitt første serietap for sesongen da Werder Bremen vant 3-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Hertha-keeper Rune Almenning Jarstein måtte byttes ut i pausen etter at han fikk en støtskade i låret, melder NTB.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal