NRK Meny
Normal

Halfvarsson ler av egen medisintabbe

Calle Halfvarsson fikk påvist astma i høst, men foran vinnerløpet på Lillehammer «medisinerte» han ikke seg selv med astmamedisin, men luft.

Calle Halfvarsson

BEST: Calle Halfvarsson vant sprinten på Lillehammer fredag selv om han har vært tom for astmamedisin i flere dager.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg har ikke så bra oversikt ennå, sier Halfvarsson til Expressen og ler.

Etter sprintseieren på Lillehammer fredag snakket svensken om astmadiagnosen og oppturen i skisporet. Mens forrige sesong ble preget av sykdom og motgang, ser Halfvarsson nå ut som en spurtkanon.

Han innrømmer at han ikke likte timingen da han fikk påvist anstrengelsesastma samtidig som astmadebatten innen langrennssporten herjet i Norge i høst.

– Det var ikke noe moro, men jeg måtte jo fortelle om det. Det er like greit. Hvorfor skal man holde det hemmelig? Det er ikke doping å ha astma, sier Halfvarsson.

Tomt for medisin

Til Expressen forteller 27-åringen at han har fått beskjed om å bruke medisinen Alvesco i sprayform hver eneste dag.

– Jeg hadde et voldsomt trykk i bihuelene. Trolig har jeg hatt en slags form for liten kronisk bihuleinfeksjon, sier Halfvarsson.

Iversen sikrer 2. plass i sprintfinalen

Men like bra gikk det ikke foran verdenscuphelgen på Lillehammer. Halfvarsson har ikke fått tak i medisin i Sverige den siste tiden, og beholderen han hadde med seg til Norge viste seg å være tom.

– Jeg er så fersk på de greiene her... Da jeg sto og inhalerte i går kveld spurte Emil Jönsson når jeg begynte å bruke den. Datoen viste 18. oktober. Den hadde vært tom i mange dager! Jeg hadde likevel brukt den og trodd det var medisin. Men det kom ingen medisin - bare luft, forteller Halfvarsson, og bidrar trolig til å øke troen på placebo-effekten.

Imponert Northug

Halfvarsson har ofte vært «offeret» for Petter Northugs mange stikk til nabolandet i øst, men etter seieren på Lillehammer innrømmet trønderen at han er imponert.

– Slik det ser ut nå, er han absolutt kapabel til å være med på å prege verdenscupen, sier Northug.

– Vi savnet Halfvarsson i fjor. Han er en fantastisk skiløper det blir spennende å kjempe mot fremover, melder Martin Johnsrud Sundby.

Siste nytt

 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund