NRK Meny
Normal

Northug røper fremtidsplaner: – Satser mot Lahti

SUNNE/OSLO (NRK): Petter Northug ble regelrett knust av Calle Halfvarsson lørdag, men lettet samtidig på sløret om hvordan han ser for seg fremtiden.

northug

Petter Northug ville ikke prate med pressen etter rulleskirennet, men før start fortalte han at han ikke har følt seg helt i slag i det siste. Her er han avbildet i et annet rulleskirenn ved en tidligere anledning.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg tenker først og fremst på en langsiktig plan mot VM i Lahti. Ambisjonen er å gå fort der, sa Petter Northug da han ble intervjuet av speaker på stadion før start i rulleskirennet Inge Bråten Memorial.

Det var første gang Northug uttalte seg offentlig om fremtiden - etter denne sesongen. Mange har lurt på hvor lenge 29-åringen vil fortsette, og dette gir altså et hint om at han blir å se i skisporet i alle fall til 2017.

Northug ble regelrett knust i rulleskirennet i Sverige, der erkerivalen Calle Halfvarsson var i en egen klasse.

– Petter er litt sliten nå. Det er bare å hvile litt, så er han på plass igjen, sier trener Stig Rune Kveen.

Vil ikke si hvilke renn Northug skal gå

Mens Northug hastet bort uten å snakke med noen, tok Kveen seg av spørsmålene fra pressen - som selvsagt handlet mye om fremtiden.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

Calle Halfvarsson (t.v) håper Petter Northug kommer til å gå verdenscuprenn i vinter.

Foto: VINCENZO PINTO / Afp

Det er nemlig fortsatt uvisst om Northug kommer til å godta kontraktsforslaget fra Norges Skiforbund, som etter mye om og men bestemte seg for å tilby ham en lignende kontrakt som i fjor - da han sto utenfor landslaget, men likevel representerte Norge i verdenscup og mesterskap.

Samtidig har det blitt spekulert i om Northug vil ende med å gå langløp til vinteren.

– Har han trent som en langløper i sommer?

– Han har trent som en skiløper, vil jeg si. Målet er å være forberedt til Beitostølen, så får vi se hvilke renn han ender med å gå, sier Kveen.

– Er det fortsatt ikke bestemt hvilke renn han skal gå?

– Det er ikke noe jeg kan offentliggjøre, sier Kveen.

Treneren avviste også alle spørsmål som dreide seg om hvorvidt Northug har sonet med fotlenke, noe han må etter han kjørte i beruset tilstand i fjor.

– Det har jeg heller ingen kommentar til. Det jeg kan si, er at Petter har trent utrolig bra i mai og i inngangen til juni, sier Kveen.

Følte seg ikke pigg

Northug ville altså ikke prate med pressen etter målgang, men før start ga han uttrykk for at han ikke har følt seg helt pigg i det siste.

– Han har manglet overskudd, men det er ikke sykdom, forklarer Kveen.

Dagens vinner Calle Halfvarsson følte seg derimot svært så pigg. Han tok ledelsen tidlig i rennet, uten at noen greide å ta ham igjen.

– Et kult løp, konkluderer han.

Northug ble faktisk tatt igjen med en hel runde av Halfvarsson til slutt.

– Han så ikke ut til å være i sin piggeste form. Men det er i vinter vi skal være raske, så dette har ikke noe å si, sier Halfvarsson til NRK.

Sindre Bjørnestad Skar ble nummer to, mens Jack Impola tok tredjeplassen i Inge Bråten Memorial.

Siste nytt

 • Alle norske kvalifisert

  Alle nordmennene er kvalifisert til opningsrennet i verdscupen i Wisla søndag. Robert Johansson (10), Johann Andre Forfang (15), Anders Fannemel (19), Daniel Andre Tande (27) Andreas Stjernen (28) og Halvor Granerud (40).

  Best var Stefan Kraft som hoppa 126,5 meter. Johansson hoppa 121 meter.

  Laurdag er det laghoppeing i Wisla.

 • Lorentzen vann igjen

  Håvard Holmefjord Lorentzen tok sin andre siger for dagen og knuste parkamerat Kai Verbij med 1.08,22. Verbij blei nr 2 med 1.08,47.

  Han vann 500 meter tidlegare i dag.

 • Ibrahimovic klar for comeback

  Zlatan Ibrahimovic er klar for comeback etter den langvarige korsbåndskaden. Svensken er i Manchester United-troppen til lørdagens kamp mot Newcastle. Det opplyste manager José Mourinho fredag til MUTV.

  Zlatan
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Cupfinale G16: Stabæk Viking
Cupfinale J19: Arna-Bjørnar - Fortuna
Cupfinale: J19: Arna-Bjørnar - Fortuna
Cupfinale J19 Arna-Bjørnar - Fortuna