Northug røper fremtidsplaner: – Satser mot Lahti

SUNNE/OSLO (NRK): Petter Northug ble regelrett knust av Calle Halfvarsson lørdag, men lettet samtidig på sløret om hvordan han ser for seg fremtiden.

northug

Petter Northug ville ikke prate med pressen etter rulleskirennet, men før start fortalte han at han ikke har følt seg helt i slag i det siste. Her er han avbildet i et annet rulleskirenn ved en tidligere anledning.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg tenker først og fremst på en langsiktig plan mot VM i Lahti. Ambisjonen er å gå fort der, sa Petter Northug da han ble intervjuet av speaker på stadion før start i rulleskirennet Inge Bråten Memorial.

Det var første gang Northug uttalte seg offentlig om fremtiden - etter denne sesongen. Mange har lurt på hvor lenge 29-åringen vil fortsette, og dette gir altså et hint om at han blir å se i skisporet i alle fall til 2017.

Northug ble regelrett knust i rulleskirennet i Sverige, der erkerivalen Calle Halfvarsson var i en egen klasse.

– Petter er litt sliten nå. Det er bare å hvile litt, så er han på plass igjen, sier trener Stig Rune Kveen.

Vil ikke si hvilke renn Northug skal gå

Mens Northug hastet bort uten å snakke med noen, tok Kveen seg av spørsmålene fra pressen - som selvsagt handlet mye om fremtiden.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

Calle Halfvarsson (t.v) håper Petter Northug kommer til å gå verdenscuprenn i vinter.

Foto: VINCENZO PINTO / Afp

Det er nemlig fortsatt uvisst om Northug kommer til å godta kontraktsforslaget fra Norges Skiforbund, som etter mye om og men bestemte seg for å tilby ham en lignende kontrakt som i fjor - da han sto utenfor landslaget, men likevel representerte Norge i verdenscup og mesterskap.

Samtidig har det blitt spekulert i om Northug vil ende med å gå langløp til vinteren.

– Har han trent som en langløper i sommer?

– Han har trent som en skiløper, vil jeg si. Målet er å være forberedt til Beitostølen, så får vi se hvilke renn han ender med å gå, sier Kveen.

– Er det fortsatt ikke bestemt hvilke renn han skal gå?

– Det er ikke noe jeg kan offentliggjøre, sier Kveen.

Treneren avviste også alle spørsmål som dreide seg om hvorvidt Northug har sonet med fotlenke, noe han må etter han kjørte i beruset tilstand i fjor.

– Det har jeg heller ingen kommentar til. Det jeg kan si, er at Petter har trent utrolig bra i mai og i inngangen til juni, sier Kveen.

Følte seg ikke pigg

Northug ville altså ikke prate med pressen etter målgang, men før start ga han uttrykk for at han ikke har følt seg helt pigg i det siste.

– Han har manglet overskudd, men det er ikke sykdom, forklarer Kveen.

Dagens vinner Calle Halfvarsson følte seg derimot svært så pigg. Han tok ledelsen tidlig i rennet, uten at noen greide å ta ham igjen.

– Et kult løp, konkluderer han.

Northug ble faktisk tatt igjen med en hel runde av Halfvarsson til slutt.

– Han så ikke ut til å være i sin piggeste form. Men det er i vinter vi skal være raske, så dette har ikke noe å si, sier Halfvarsson til NRK.

Sindre Bjørnestad Skar ble nummer to, mens Jack Impola tok tredjeplassen i Inge Bråten Memorial.

Siste nytt

 • Liverpool gikk på sjokktap

  Atalanta freste over et blekt og B-preget Liverpool-lag og vant 2-0 på Anfield i mesterligaen onsdag kveld.

  Den overraskende seieren kommer tre uker etter at Liverpool vant det motsatte oppgjøret i Bergamo hele 5-0 og gjør det vidåpent hvem som avanserer til cupspillet fra gruppe D.

  Champions League - Group D - Liverpool v Atalanta
  Foto: Paul Ellis / Reuters
 • Ødegaard involvert i viktig scoring

  Martin Ødegaard fikk sin andre kamp fra start da Real Madrid besøkte den italienske storklubben Inter. Og nordmannen involverte seg tidlig i kampen.

  Han sendte en presis stikker til Nacho, som til slutt ble felt innenfor sekstenmeteren. Eden Hazard tok straffesparket og satte ballen sikkert i mål.

  Ødegaard ble byttet ut i 57 minutt, og like etter satte innbytter Rodrygo inn 2-0 for hvittrøyene.

  Det var også temperatur i kampen da Vidal gikk i bakken i straffefeltet. Han ropte på straffe, men i stedet fikk han to gule kort – begge for protester.

  Italy Soccer Champions League
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Norge slo Danmark i EM-oppkjøringen

  Norges nest siste kamp før EM i håndball endte med seier over vertsnasjonen Danmark.

  Selv om Norge lå bak 22-20 med ti minutter igjen å spille, snudde de kampen og vant til slutt 27-25. Lagene møtes også til oppkjøringskamp på torsdag.

  Håndball kvinner, Danmark - Norge
  Foto: Bo Amstrup / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal