Northug røper fremtidsplaner: – Satser mot Lahti

SUNNE/OSLO (NRK): Petter Northug ble regelrett knust av Calle Halfvarsson lørdag, men lettet samtidig på sløret om hvordan han ser for seg fremtiden.

northug

Petter Northug ville ikke prate med pressen etter rulleskirennet, men før start fortalte han at han ikke har følt seg helt i slag i det siste. Her er han avbildet i et annet rulleskirenn ved en tidligere anledning.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg tenker først og fremst på en langsiktig plan mot VM i Lahti. Ambisjonen er å gå fort der, sa Petter Northug da han ble intervjuet av speaker på stadion før start i rulleskirennet Inge Bråten Memorial.

Det var første gang Northug uttalte seg offentlig om fremtiden - etter denne sesongen. Mange har lurt på hvor lenge 29-åringen vil fortsette, og dette gir altså et hint om at han blir å se i skisporet i alle fall til 2017.

Northug ble regelrett knust i rulleskirennet i Sverige, der erkerivalen Calle Halfvarsson var i en egen klasse.

– Petter er litt sliten nå. Det er bare å hvile litt, så er han på plass igjen, sier trener Stig Rune Kveen.

Vil ikke si hvilke renn Northug skal gå

Mens Northug hastet bort uten å snakke med noen, tok Kveen seg av spørsmålene fra pressen - som selvsagt handlet mye om fremtiden.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

Calle Halfvarsson (t.v) håper Petter Northug kommer til å gå verdenscuprenn i vinter.

Foto: VINCENZO PINTO / Afp

Det er nemlig fortsatt uvisst om Northug kommer til å godta kontraktsforslaget fra Norges Skiforbund, som etter mye om og men bestemte seg for å tilby ham en lignende kontrakt som i fjor - da han sto utenfor landslaget, men likevel representerte Norge i verdenscup og mesterskap.

Samtidig har det blitt spekulert i om Northug vil ende med å gå langløp til vinteren.

– Har han trent som en langløper i sommer?

– Han har trent som en skiløper, vil jeg si. Målet er å være forberedt til Beitostølen, så får vi se hvilke renn han ender med å gå, sier Kveen.

– Er det fortsatt ikke bestemt hvilke renn han skal gå?

– Det er ikke noe jeg kan offentliggjøre, sier Kveen.

Treneren avviste også alle spørsmål som dreide seg om hvorvidt Northug har sonet med fotlenke, noe han må etter han kjørte i beruset tilstand i fjor.

– Det har jeg heller ingen kommentar til. Det jeg kan si, er at Petter har trent utrolig bra i mai og i inngangen til juni, sier Kveen.

Følte seg ikke pigg

Northug ville altså ikke prate med pressen etter målgang, men før start ga han uttrykk for at han ikke har følt seg helt pigg i det siste.

– Han har manglet overskudd, men det er ikke sykdom, forklarer Kveen.

Dagens vinner Calle Halfvarsson følte seg derimot svært så pigg. Han tok ledelsen tidlig i rennet, uten at noen greide å ta ham igjen.

– Et kult løp, konkluderer han.

Northug ble faktisk tatt igjen med en hel runde av Halfvarsson til slutt.

– Han så ikke ut til å være i sin piggeste form. Men det er i vinter vi skal være raske, så dette har ikke noe å si, sier Halfvarsson til NRK.

Sindre Bjørnestad Skar ble nummer to, mens Jack Impola tok tredjeplassen i Inge Bråten Memorial.

Siste nytt

 • 14 koronasmittet i Sparta

  Ishockeyklubben Sparta fikk tirsdag bekreftet at ytterligere 12 av klubbens spillere har avgitt en positiv koronavirustest. Dermed er det totale antallet smittede i Sarpsborg-klubben oppe i 14, melder TV 2.

  Spartas kommende kamper mot Frisk Asker og Stavanger Oilers er allerede utsatt. Deres neste kamp er planlagt borte mot Lillehammer 3. desember.

  Også spillerne i Manglerud Star må nå i karantene, som følge av at klubben nylig møtte Sparta. Det fører også til utsettelse av kamper. Oslo-klubben skulle møtt Narvik og Lillehammer denne uken.

  Eliteserien ishockey 2020/21: Vålerenga - Sparta Sarpsborg (4-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Odd henter to spillere fra Arendal

  Odd har signert to nye spillere. Conrad Wallem og Leopold Wahlstedt kommer begge fra Arendal i 2. divisjon.

  Wallem er midtbanespiller og noterte seg for to kamper for Norges G19-landslag i fjor. 20-åringen har vært på banen for Arendal

  Svenske Wahlstedt er keeper og har spilt samtlige 19 kamper for Arendal denne sesongen. Totalt står han med 43 kamper for sørlandsklubben.

  Begge spillerne er klare for Odd fra og med 1. januar 2021. (NTB).

  lG5RxB81zsE
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Får 7,9 millioner i tapte inntekter

  Norges Fotballforbund fordeler 7,9 millioner kroner på klubbene i 2. divisjon og 3. divisjon som følge av at årets fotball-NM måtte avlyses på grunn av koronaviruset.

  Pengene kommer fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten. Fotballforbundet søkte der om kompensasjon på vegne av klubbene som skulle deltatt i cupen.

  3SG-aAIA8ng
  Foto: Audun Braastad / Braastad, Audun

Sendeplan

Kl. Program Kanal