NRK Meny
Normal

Halfdan Hegtuns fem på topp

Halfdan Hegtuns liste over de fem beste norske prestajonene gjennom tidene når det gjelder sommer-OL.

Egil Danielsen i Melbourne-OL.

Egil Danielsen kastet 85,71 meter i Melbourne-OL.

Foto: SCANPIX

1. Egil Danielsen med gullmedaljen og verdensrekord, 85,71 m, i spyd i 1956.

2. Vebjørn Rodal med gullmedalje på 800 m i 1996. Jeg topper med disse to fordi de vant gull i klassiske øvelser innen friidrett; fridirett som har verdensomspennende interesse og deltagelse. Det er strålende prestasjoner å gå til topps i to slike øvelser. De resultatene de oppnådde var også av verdensklasse.

3. Bronselaget i fotball fra 1936. Det norske laget spilte glimrende etter grundige forberedelser. Den største prestasjonen var selvsagt å slå Tyskland. Hitler og Goebbels satt på tribunen og måtte se tyskerne bli ydmyket av nordmennene.

4. Jon Rønningen for hans gullmedaljer i bryting både i 1988 og i 1992. Bokstavelig talt sterke prestasjoner i en av de olympiske lekers mest klassiske øvelser.

5. Willy Røgeberg for hans gullmedalje i skyting i 1936. Å skyte 30 blinker av 30 mulige i en olympisk konkurranse er en nærmest utrolig prestasjon.

Siste nytt

 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
 • Son må i militære

  Tottenham må trolig unnvære sin sørkoreanske kantspiller Son Heung-min (25) i starten av Premier League i slutten av august. Årsaken er verneplikt-innkalling. Alle mannlige sørkoreanere er pålagt en 21 måneders tjeneste før man fyller 27 år.

   Son Heung-Min
  Foto: Nigel French / AP
 • Kommunen sa nei til Lørenskog

  Formannskapet i Lørenskog sa i går kveld samrøystes nei til å støtte Lørenskog Ishockeyklubb.

  Klubben hadde bedt om 916.000 kr, som dei må ha innan 3. mai for å unngå konkurs.

  Lørenskog Ishockey
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag