NRK Meny
Normal

Halfdan Hegtuns fem på topp

Halfdan Hegtuns liste over de fem beste norske prestajonene gjennom tidene når det gjelder sommer-OL.

Egil Danielsen i Melbourne-OL.

Egil Danielsen kastet 85,71 meter i Melbourne-OL.

Foto: SCANPIX

1. Egil Danielsen med gullmedaljen og verdensrekord, 85,71 m, i spyd i 1956.

2. Vebjørn Rodal med gullmedalje på 800 m i 1996. Jeg topper med disse to fordi de vant gull i klassiske øvelser innen friidrett; fridirett som har verdensomspennende interesse og deltagelse. Det er strålende prestasjoner å gå til topps i to slike øvelser. De resultatene de oppnådde var også av verdensklasse.

3. Bronselaget i fotball fra 1936. Det norske laget spilte glimrende etter grundige forberedelser. Den største prestasjonen var selvsagt å slå Tyskland. Hitler og Goebbels satt på tribunen og måtte se tyskerne bli ydmyket av nordmennene.

4. Jon Rønningen for hans gullmedaljer i bryting både i 1988 og i 1992. Bokstavelig talt sterke prestasjoner i en av de olympiske lekers mest klassiske øvelser.

5. Willy Røgeberg for hans gullmedalje i skyting i 1936. Å skyte 30 blinker av 30 mulige i en olympisk konkurranse er en nærmest utrolig prestasjon.

Siste nytt

 • Rooney sentral i Everton-seier

  Wayne Rooney var involvert i samtlige av Evertons mål i 3-1-seieren mot Swansea mandag. Først bommet han på straffen, som Calvert-Lewin satt i mål på returen. Så assisterte han Gylfi Sigurdsson, før han selv satte inn 3-1 fra krittmerket.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Avis: Gatlin i ny dopingskandale

  Ifølge britiske Telegraph er den tidligere dopingtatte sprinteren Justin Gatlin og det amerikanske støtteapparatet under etterforskning. Avisen skriver at medlemmer av støtteapparatet skal ha tilbudt stoffer i brudd med idrettens antidopingregler.

  gull
  Foto: Jewel Samad / AFP
 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal