Håkonsen - Helt utrolig!

- Dette er helt utrolig.Det sier en lykkelig Terje Håkonsen etter at det er klart at Tryvann Vinterpark blir bygd ut. Nå satser Håkonsen mot VM på hjemmebane.

Terje Håkonsen

Terje Håkonsen er lettet og glad over at det blir utbygging av Tryvann Vinterpark. Nå satser han mot VM i 2012.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Terje Håkonsen

Terje Håkonsen skuffet under under finalen i The Oakley Arctic Challenge i 2008 på hjemmebane. Nå satser han mot VM om to år.

Foto: Johannessen, Sara / Scanpix

- Jeg vil gratulere Oslofolket med et fantastisk anlegg. Jeg føler en sinnsyk lettelse, sier Håkonsen. Og tilføyer lettere ironisk: - Nå skal jeg legge meg i hardtrening.

I dag ble det klart at miljøvernderpartementet godkjenner utbygging av Tryvann Vinterpark. Snøbrettkjørere og andre alpinister har med dagens vedtak fått en endelig godkjenning av de to øvre nedfartene i Wyllerløypa, slopestyleløype, superhalfpipe, et nybegynnerområde og ny heis.

I prospektet for snowboard-VM i 2012 var det planlagt en halfpipe og en ekstra løypetrase, og det var særlig traseen striden dreide seg om. Omleggingen av Strømsbråten-løypa, som går på siden av Wyllerløypa, møtte også stor motstand.

Les også: Solheim-ja kan redde snøbrett-VM

Store inngrep

Fylkesmannen mente den nye Strømsbråten-traseen innebar for store terrenginngrep og at en opprettholdelse av dagens trase ikke villle være noe hinder for en utvikling av Tryvann.

- Et utvidet tilbud i Tryvann Vinterpark er i samsvar med markalovens formål om å tilrettelegge for idrett, hvor vi samtidig har tatt hensyn til friluftsliv, naturopplevelse og naturmangfold, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Bedre tilbud

Han understreker at planen både vil øke kapasiteten og kvaliteten på dagens tilbud og gi mulighet til å drive idrett i anlegget både sommer og vinter.

Reguleringsplanen for Tryvann Vinterpark var tidligere vedtatt av bystyret i Oslo. Skiforeningen, Oslo skikrets og Oslo Idrettskrets stilte seg også bak planene.

Nett-TV: Tryvann skal utvides

Video Tryvann vinterpark skal utvides

Sportsnyheter

Fall Hassan

Vant heat etter fall i siste runde: – Umenneskelig

TOKYO/OSLO (NRK): Nederlandske Sifan Hassan viste hva hun var god for i innledende runde på 1500 meter mandag. Om noen timer skal hun løpe finale på 5000 meter.

Siste nytt

 • Ungarn blir kvartfinalemotstander

  Ungarn blir Norges motstander i OL-kvartfinalen kvinnehåndball onsdag. Ungarerne slo et Sverige på nær halv fart og sikret avansement.

  Ungarn vant 26-23 i siste gruppekamp og tok dermed fjerdeplassen på innbyrdes oppgjør mot Spania.

  Svenskene hadde allerede vunnet puljen før avkast og kjørte ikke maks i kampen.

  Det er fire norske spillere som til daglig spiller i den ungarske klubben Györ: Silje Solberg, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Kari Brattset Dale.

  Ungarn har ikke imponert så langt i OL, og Norge blir kjempefavoritt før avkast.

  Ungarns Szandra Szollosi-Zacsik
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Biles stiller i OL-finale

  Simone Biles, en av OLs største stjerner, stiller i turnfinalen i bom tirsdag.

  Det ble bekreftet da startlisten til finalen ble offentliggjort mandag.

  Biles har trukket seg fra en lang rekke finaler i OL i Tokyo på grunn av mentale utfordringer. Biles ville vært blant favorittene i omtrent alle øvelser hun stiller opp i, men har altså fortsatt ikke deltatt i en finale i årets OL.

  Simone Biles
  Foto: Loic Venance / AFP
 • Hovland topp ti i verden

  Viktor Hovland avanserer én plass på verdensrankingen i golf fra 11. til 10.-plass. Det er ny karrierebeste for det norske golfesset.

  Nordmannen avsluttet OL-golfen gnistrende og spilte hele sju under par på den avsluttende runden i Tokyo. Det holdt til en sterk 14.-plass totalt under sommerlekene i Japan.

  Den sterke plasseringen betyr også at nordmannen sanket viktige rankingpoeng. Dermed er han nå inne topp ti på verdensrankingen.

  Hovland har klatret fem plasser på rankingen siden starten av året.

  Den rykende ferske olympiske mesteren Xander Schauffele klatrer fra 5. til 4.- plass på listen. Spanske Jon Rahm beholder førsteplassen tross at OL-deltakelsen glapp grunnet koronasmitte.

  Viktor Hovland
  Foto: Andy Wong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal