NRK Meny
Normal

Håkedal/Tørlen til semifinalen

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen er klare for semifinalen i verdensserieturneringen i sandvolleyball i Kristiansand.

Nila Håkedal (t.v.) og Ingrid Tørlen
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Det norske paret slo de brasilianske søstrene Carol og Maria Clara 2-1 i sett. Etter to relativt jevne sett (18-21, 21-19) var Nila og Ingrid klart bedre i det avgjørende settet. De vant det så klart som 15-10.

Maaseide/Glesnes nummer fem

Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes hadde også sjanse til å spille seg til en semifinale, men tapte dagens tredje kamp mot søstrene Stephanie og Doris Schwaiger fra Østerrike.

De norske jentene vant det første sette hele 21-17 og hadde også føringen i starten av den andre sette, men tapte det til slutt 21-19. I det avgjørende settet fulgte lagene hverandre til stillingen 12-12, men etter et par heldige baller til de østerrikske jentene tok de også hjem seieren. Kathrine Maaseide slet med en skade i låret gjennom de to siste kampene fredag, men selv om de ikke ble en plass i semifinalen kunne de likevel glede seg over karrierebeste med en femteplass.

Dermed blir det søstrene Schwaiger som møter Ingrid Tørlen og Nila Håkedal i lørdagens semifinale.

Kampen kan du se direkte på NRKsport.no lørdag kl. 11.00

Kjemperud/Skarlund sikret 9.-plass

Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund tapte sin kamp fredag, men er sikret 9.-plass. Kjemperud og Skarlund er seedet som nummer 5 i turneringen, men fikk det overraskende vanskelig mot det østerrikske paret Gosh/Horst, som er seedet som nummer 13, i tredje runde.

Østerrikerne vant i to jevne sett, med sifrene 21-18, 21-19.

Dermed må Kjemperud og Skarlund ut i flere kamper om det skal bli suksess i Kristiansand.

Lørdag morgen spiller det norske paret mot sveitserne Gabathuler/Wenger, seedet som nummer 16. Dersom nordmennene taper der ender de på 9.-plass i turneringen. Med seier venter kamp om 7.-plass, og med seier der også, kamp om plass i semifinalene.

Siste nytt

 • Løperlegende fra New Zealand død

  Dick Quax (70) er død etter en årelang kamp mot kreftsykdom. I 1976 tok han OL-sølv bak Finlands Lasse Virén i Montreal. Noen år senere ble det verdensrekord med 13.12,9 i Stockholm. Quax ble diagnostisert med strupekreft i 2013, skriver NTB.

  Dick Quax
  Foto: AP
 • Ruud opp én plass på rankingen

  Favoritten Rafael Nadal åpner Roland-Garros-turneringen i tennis som verdensener. Det norske håpet Casper Ruud klatrer ett steg til 157.-plass, melder NTB. Nordmannens motstander Jordan Thompson går ned seks plasser og er nå nummer 91 på rankingen.

  Casper Ruud
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Quarcoo løp under EM-kravet

  Friidrettsprofilen Jonathan Quarcoo (21) viste form allerede i sesongens første 200 meter. Tiden 20,69 er under EM-kravet. Tiden er Orion-løperens fjerde beste på distansen noen gang, melder NTB.

  VM i friidrett i London
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk