NRK Meny
Normal

Håkedal/Tørlen til semifinalen

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen er klare for semifinalen i verdensserieturneringen i sandvolleyball i Kristiansand.

Nila Håkedal (t.v.) og Ingrid Tørlen
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Det norske paret slo de brasilianske søstrene Carol og Maria Clara 2-1 i sett. Etter to relativt jevne sett (18-21, 21-19) var Nila og Ingrid klart bedre i det avgjørende settet. De vant det så klart som 15-10.

Maaseide/Glesnes nummer fem

Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes hadde også sjanse til å spille seg til en semifinale, men tapte dagens tredje kamp mot søstrene Stephanie og Doris Schwaiger fra Østerrike.

De norske jentene vant det første sette hele 21-17 og hadde også føringen i starten av den andre sette, men tapte det til slutt 21-19. I det avgjørende settet fulgte lagene hverandre til stillingen 12-12, men etter et par heldige baller til de østerrikske jentene tok de også hjem seieren. Kathrine Maaseide slet med en skade i låret gjennom de to siste kampene fredag, men selv om de ikke ble en plass i semifinalen kunne de likevel glede seg over karrierebeste med en femteplass.

Dermed blir det søstrene Schwaiger som møter Ingrid Tørlen og Nila Håkedal i lørdagens semifinale.

Kampen kan du se direkte på NRKsport.no lørdag kl. 11.00

Kjemperud/Skarlund sikret 9.-plass

Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund tapte sin kamp fredag, men er sikret 9.-plass. Kjemperud og Skarlund er seedet som nummer 5 i turneringen, men fikk det overraskende vanskelig mot det østerrikske paret Gosh/Horst, som er seedet som nummer 13, i tredje runde.

Østerrikerne vant i to jevne sett, med sifrene 21-18, 21-19.

Dermed må Kjemperud og Skarlund ut i flere kamper om det skal bli suksess i Kristiansand.

Lørdag morgen spiller det norske paret mot sveitserne Gabathuler/Wenger, seedet som nummer 16. Dersom nordmennene taper der ender de på 9.-plass i turneringen. Med seier venter kamp om 7.-plass, og med seier der også, kamp om plass i semifinalene.

Siste nytt

 • Northug stiller til start på Gålå

  Fredag sesongdebuterer Petter Northug under norgescupen på Gålå. Han stiller til start i to løp. – Petter går 15 km fristil fredag og etter planen den klassiske sprinten lørdag, sier trener Stig Rune Kveen til NRK.

  NM- ski del 2. Lagsprint
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn