NRK Meny
Normal

Planlegger flere brudd for å vinne

PLUMELEC (NRK): Nå skal verken ødelagte kjeder eller kaotiske massespurter få ødelegge Edvald Boasson Hagens vinnersjanser.

Edvald Boasson Hagen

OFFENSIV: Edvald Boasson Hagen har fortsatt vinnersjanser igjen i Tour de France. Mandag er hviledag, men tirsdag starter de harde fjelletappene.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg håper å være med i noen brudd i løpet av de to neste ukene, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

Nordmannen har så langt hatt stang ut i Tour de France. Da han følte seg pigg på den 8. etappen lørdag hadde han uflaks og mistet kjede bare én kilometer før mål. Forrige onsdag ble han stengt inne i spurten, paradoksalt nok av Alexander Kristoff.

Men 28-åringen, som har fått kapteinsrollen på sitt sørafrikanske lag MTN-Qhubeka, føler seg fortsatt sprek og klar for fjellene som venter tirsdag - og mange dager fremover.

– Jeg håper å være med i avslutningen på noen av de mellomharde etappene, sier han.

Hagen har absolutt ikke tenkt til å vente helt til den neste flate etappen for å kjempe om en etappeseier. Den kommer nemlig ikke før på rittets siste dag - opp paradegaten Champs-Élysées i Paris.

– Der vil nok alle de andre spurterne prøve å vinne også, så mine vinnersjanser er størst i brudd.

Hagen og Kristoff

SPURT: Verken Edvald Boasson Hagen (bak) eller Alexander Kristoff har maktet å vinne en etappe i årets Tour de France. De er de eneste nordmennene med i rittet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– God nok

Sett med norske øyne var det knyttet store forventninger til både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff (28) den første uken. Men marginene er små i Tour de France og ingen av nordmennene har foreløpig maktet å vinne en etappe.

Men i motsetning til Kristoff, har Hagen mer å kjøre med i bakker, og derfor har han flere vinnersjanser igjen enn feltets andre nordmann.

– Edvald er god nok til å gjøre det, det var jo slik han vant to etapper i 2011, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Dominerte «lagtempoen»

På søndag dro Hagen laget sitt gjennom lagtempo-etappen til Plumelec helt vest i Frankrike. Nå håper Pedersen å se en like offensiv Hagen i både i Pyreneene og senere Alpene.

– Jeg, og sikkert mange med meg, vil se en aggressiv Edvald Boasson Hagen som leter etter muligheter til å vinne, sier Pedersen.

På grunn av blant annet mye sidevind langs den franske kysten, har den første Tour de France-uka til tider vært hard, tross de flate etappene.

– Men jeg føler meg grei så langt, sier Hagen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset