NRK Meny
Normal

Hagen ofret gullsjanser: – Får vondt av ham

RICHMOND (NRK): Edvald Boasson Hagen kunne spurtet for egne VM-sjanser, men ventet på kapteinen. Nå hylles han for lojaliteten.

Hagen

FIKK TRØST: Her får Edvald Boasson Hagen noen gode ord fra kjæresten Marlen Kristensen etter VM-målgang.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Sagan

STERKEST: Her står Peter Sagan med VM-gullet.

Foto: Bryn Lennon / Afp

– Jeg får vondt av Edvald når han sier at han hadde krefter til å kjøre selv. Det må være et av de råeste eksemplene på lojalitet. Hvis Greg Van Avermaet og Edvald hadde kjørt, tror jeg de kunne hentet (Peter) Sagan. Og da kunne alt ha skjedd, sier den erfarne sykkeltreneren Atle Kvålsvoll til NRK.

Han har nettopp sett Alexander Kristoffs utrolige comeback på VM-oppløpet, hvor nordmannen til slutt spurtet til en 4.-plass.

Det var imidlertid Hagen som lenge var i best posisjon, men da van Avermaet ønsket drahjelp, ventet nordmannen i stedet på sin egen kaptein, som kom bakfra.

Det gjorde han til tross for at Kristoff tidligere i løpet hadde gitt Hagen klarsignal om å gå selv.

– Jeg hadde en god posisjon

– Jeg var ikke med å dra, og det kan være kjipt i ettertid, men det er vanskelig å si hva som ville skjedd, sier Hagen til NRK.

– Var du inne på tanken om å stikke selv?

– Jeg tenkte tanken, men da hadde jeg ikke fulgt planen. Sånn er det når du har en kaptein, sier Hagen.

– Kan du ha mistet et VM-gull?

– Det er vanskelig å si. Jeg hadde en god posisjon, slår Hagen fast.

Svekket i finalen

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad mener vurderingen er veldig vrien.

– Det er en vanskelig situasjon for begge. Skal man gamble på at Kristoff kan kjempe om medalje, eller skal man gamble på at Boasson blir slått? Men jeg tolket det som at Edvald var frustrert over at han ikke gikk selv, sier Kaggestad.

Kristoffs trener Stein Ørn tror ikke Hagens valg gjorde så stort utslag.

– Jeg kan ikke se at det hadde hatt noe å si til eller fra. Det var det som var planen hele veien, å kjøre for Alex, sier Ørn.

Både Kaggestad og Kvålsvoll mener duoen hadde hatt enda bedre sjanser hvis Lars Petter Nordhaug og Sven Erik Bystrøm hadde vært med i finalen.

– Jeg tror Nordhaug hadde vært en veldig viktig mann. Han har kapasitet til å gjøre en god jobb på slutten med sine resultater og sin erfaring. Det var synd, sier Kaggestad.

– Både Nordhaug og Bystrøm hadde vært viktige. Men sånn er sykkel, og det var et tynt felt igjen i mål, sier Kvålsvoll.

Siste nytt

 • Carlsen tok teten etter seier

  Magnus Carlsen slo Radoslaw Wojtaszek med hvite brikker i den femte runden av Shamkir Chess, og sikret med det sin første seier i turneringen.

  Carlsen står med tre poeng på fem runder, og leder turneringen etter fem av ni partier.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08