Historisk seierssjanse glapp for Boasson: – Det var helt tomt

OSLO/ROUBAIX (NRK): Edvald Boasson Hagen (28) fikk drømmeposisjon i Paris-Roubaix, men seiersmuligheten røk på den aller siste kilometeren.

Edvald Boasson Hagen

INNBITT: Edvald Boasson Hagen kjempet til siste slutt på søndag.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Boasson Hagen fikk en drømmemulighet da han havnet i en femmannsgruppe med 20 kilometer igjen.

Det ble en intens kamp mellom de fem rytterne på de siste kilometerne, og Boasson Hagen så strålende ut. Men med én kilometer igjen gikk det et rykk, og nordmannen greide ikke helt henge med. Han greide å komme seg helt opp til de beste igjen inne på velodromen som avgjør løpet, men hadde ikke nok krefter. Dermed endte han på en sur femteplass.

– Det var helt i kjelleren

En utmattet Boasson Hagen pustet tungt etter målgang. Han lente seg på sykkelen en lang stund før han svarte på spørsmål fra journalistene.

– Det var helt i kjelleren der. Helt tomt, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

– Det var viktig å ikke la noen gå. Men det ble for tøft på slutten, sier han.

Matthew Hayman vant rittet foran Tom Boonen.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen under søndagens Paris-Roubaix.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Mange velt

På forhånd var det mange som fryktet at gjørme og speilblanke brostein skulle bli avgjørende i det prestisjefulle rittet. Lenge gikk det greit, men de siste 50-60 kilometerne kom rytterne til de verste partiene. Det gikk som det måtte gå.

Én etter én begynte sentrale ryttere å gli på de glatte brosteinene. Først falt en Sky-rytter på det som helt tydelig var gjørme, og dro med seg en lagkamerat.

Bare et lite minutt senere skjedde nøyaktig det samme med enda en Sky-rytter, og plutselig var rittet ødelagt for det britiske laget. Edvald Boasson Hagen kom seg unna med nød og neppe.

Nestemann ut var sykkelsportens store superstjerne, Fabian Cancellara. Han ledet en desperat kamp for å ta igjen tetgruppa, men på en av de mest sølete strekningene i rittet mistet sykkelen festet og gled til side. Cancellara var sjanseløs, mens forhåndsfavoritt Peter Sagan bare såvidt greide å komme seg unna. Han greide imidlertid ikke komme seg opp alene - og dermed fikk Edvald Boasson Hagen altså sitt drømmeutgangspunkt.

Ingen stor dag for Kristoff

Alexander Kristoff falt ned fra hovedfeltet relativt tidlig i løpet. Årsaken var en punktering.

– Jeg punkterte. Da hadde jeg ikke sjans, sier Alexander Kristoff.

– Jeg tenkte at dette gikk i dass. Jeg hørte at det splittet seg opp foran mens jeg stod og skiftet sykkel. Da tenkte jeg at dette ikke var noe særlig, sier han til NRK.

Siste nytt

 • VIF slått i «utvisningsbonanza»

  Storhamar slo Vålerenga 5–3 i et heseblesende og intenst eliteserieoppgjør. Så hett ble det at lagene brukte til sammen 54 minutter i utvisningsboksen. I alt ble det delt ut 22 tominuttere og én timinutter. Fjorårets poengkonge i VIF, Rasmus Ahlholm, ga Storhamar ledelsen før enda en tidligere VIF-spiller, Steffen Thoresen, la på til sluttresultatet 5–3. Før det hadde Vålerenga kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 0–3. Storhamar drar ifra Vålerenga på tabellen og har nå 34 poeng. Det er tre poeng mer enn erkerivalen, men likevel åtte poeng bak suverene Stavanger Oilers.

  YzCrlFegl_k
  Foto: Fredrik Hagen
 • Haslum klar for NM-finale

  Haslums håndballherrer er klar for NM-finale i romjulen etter å ha banket FyllingenBergen 27–16 på bortebane i tirsdagens semifinale. I en målfattig affære, som på mange måter ble keepernes kamp, var Haslum hele veien et lite hakk foran vertene. I finalen skal Haslum møte enten Halden eller Elverum. NM-finalen spilles 29. desember.

  dv0Io1R8UeM
  Foto: Fredrik Hagen
 • Knudsen gir seg som hovedtrener

  Monica Knudsen gir seg som hovedtrener for Vålerenga, får NRK opplyst. Knudsen er for tiden sykmeldt på grunn av helsemessige årsaker. Hun hadde egentlig kontrakt som hovedtrener for klubben ut 2020, men trer nå inn i stillingen som utviklingssjef. Eli Landsem blir Knudsens stedfortreder ut sesongen. Vålerenga møter Lillestrøm i cupenfinalen 23. november.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal