Sagan vant til tross for tabbe: – Det råeste jeg har sett

OSLO/LONGWY (NRK): Edvald Boasson Hagen var blant favorittene, men var sjanseløs mot Peter Sagan på mandagens Tour de France-etappe. Slovaken knuste alle selv med problemer på oppløpet.

Peter Sagan

FIKK PROBLEMER: Peter Sagan tråkket ut av pedalen på oppløpet under den tredje etappen av Touren. Han vant likevel overlegent. Skjermdump med tillatelse fra TV 2.

Foto: TV 2

Slovakiske Peter Sagan kunne strekke armene i været og juble etter en maktdemonstrasjon på oppløpet i Longwy nordøst i Frankrike.

Men seieren kom ikke uten dramatikk: På oppløpet mistet nemlig Sagan pedalen, noe han trolig tapte en del tid på. Slovaken vant likevel – helt overlegent.

Edvald Boasson Hagen er imponert.

Edvald Boasson Hagen

KJEMPET OM SEIEREN: Edvald Boasson Hagen hang godt med på den tredje etappen, men kunne ikke gjøre noe med Peter Sagan.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Jeg var i riktig posisjon og prøvde å følge Sagan, men det hjalp ikke selv om han mista pedalen. Han er noe for seg selv, sier Edvald Boasson Hagen om vinneren til NRK.

Pedersen hyller Sagan

Dag Erik Pedersen, NRKs sykkelekspert, trodde ikke sine egne øyne da han så det som skjedde med Sagan like før målgang.

– Det er det råeste jeg har sett, utbrøt han i NRKs radiosending.

– Han drar beinet ut av pedalen, setter seg rolig ned, klikker inn, reiser seg og vinner igjen. Det er så overveldende og så iskaldt gjort. Det er bare en rytter i enorm form som kan gjøre det på den måten, sier Dag Erik Pedersen.

Hovedpersonen selv omtaler seg selv som «veldig heldig» etter seieren.

– Jeg var litt uheldig de siste 300 meterne. Jeg tråkket ut av pedalen, men jeg var heldig og fant den igjen fort. Det ble til slutt veldig bra. Jeg er fornøyd, sier Sagan til NRK og flere andre medier i Longwy.

- Var i en god posisjon, men bena ville ikke mer 150 meter fra mål, sier Boasson Hagen

SE VIDEO: Her snakker Edvald Boasson Hagen om den tredje etappen av Tour de France.

– Beina ville ikke

Edvald Boasson Hagen var langt fremme da det hele skulle avgjøres, men klarte ikke å henge med da den slovakiske stjernen fikk meter etter meter.

Laget gjorde en god jobb, men det var beina som ikke ville. Jeg ga alt, men det hjalp ikke på slutten, sier Boasson Hagen.

Nordmannen slapp seg etter hvert ned da han innså at det ble for tøft. Boasson Hagen ble til slutt nummer 27.

– Det holdt nesten – jeg ble ikke akkurat slått på streken. Men beina holdt ikke lenger. Jeg ble slått 150 meter før mål, sier Hagen, som nå er nummer fem i sammendraget.

Peter Sagan

OVERLEGEN: Peter Sagan viste muskler på oppløpet i Longwy og vant enkelt.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Etappe som passet Hagen

Michael Matthews og Daniel Martin ble henholdsvis nummer to og tre.

Det var tidlig seks ryttere som fikk en solid luke til hovedfeltet på etappen som gikk mellom Verviers og Longwy. Men etter hvert som timene gikk ble seks mann til ni før det var bare én mann i brudd da hovedfeltet kom susende i finalen.

Flere pekte på Edvald Boasson Hagen som en av de største favorittene på mandagens kuperte etappe. Løypa passet nordmannen så bra at hele Team Dimension Data-laget skulle sykle for Hagen-seier.

Det holdt imidlertid ikke helt inn.

Geraint Thomas beholdt den gule ledertrøyen etter etappen, mens Marcel Kittel fortsatt har den grønne spurttrøyen.

Siste nytt

 • Poengløs Zuccarello

  Mats Zuccarello og Minnesota Wild tapte 5-3 for Chicago Blackhawks i natt. Zuccarello hadde ingen poeng i kampen, men lagkamerat Eric Staal scoret sitt NHL-poeng nummer 1000 i karrieren.

  Wild Blackhawks Hockey
  Foto: Paul Beaty / AP
 • Strandberg til italiensk fotball

  Stefan Strandberg har signert for Trapani i italiensk Serie B. Strandbergs kontrakt med russiske Krasnodar gikk ut i sommer, og han har siden vært uten arbeidsgiver. Midtstopperen har 10 landskamper for Norge. (NTB)

  Fotball herrer, A-landslaget trener på Ullevaal stadion.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Kamp avbroten etter stygge tilrop

  2. divisjonskampen i Spania mellom Rayo Vallecano og Albacete blei avbroten ved pause på grunn av stygge tilrop frå publikum til Albacetes ukrainske spelar Roman Zozulia (biletet).

  Begge laga bad i pausen dommaren bryte av kampen.

  Zozulia spela nokre kampar for Rayo i 2017. Då ville nokre av fansen også ha han bort frå klubben på grunn av det dei meinte var høgre-ekstreme synspunkt, noko han sjølv avviste.

  Roman Zozulia
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal