NRK Meny
Normal

Boasson Hagen får slippe løs og kjempe om etappeseier

I dag slippes Edvald Boasson Hagen løs på det 2,5 kilometer lange og bratte oppløpet, men han kommer til å få tøff motstand fra Slovakias supertalent Peter Sagan.

Boasson Hagen

Søndag er Edvald Boasson Hagens første mulighet til etappeseier i årets Tour de France.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Det kan fort bli en duell mellom meg og Sagan i dag. Jeg vet han også trives med dagens løypeprofil, men dette er ei løype som passer oss begge, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

Peter Sagan er ingen hvem som helst selv om slovaken debuterer i Tour de France bare 22 år gammel. Fire etappeseirer i Tour de Suisse forrige måned og fire på rad i Tour of California tidligere i sesongen er noe av den imponerende fangsten i år.

Slippes av sjefen

I går endte Sagan på 52.- plass på prologen, mens Sky Procyclings mektige sjef Dave Brailsford var full av lovord etter Edvalds solide 5. plass.

– Edvald leverte en meget god prolog og han skal få sjansene sine. Går alt etter planen, får han slippe løs i dag, sier Sky-sjefen til NRK.

Brailsford var meget godt fornøyd med det Sky-laget gjorde lørdag. Bradley Wiggins overbeviste med sin 2. plass, og ingen viste synkende form.

Flere favoritter

Rudsbygdingen Boasson Hagen må gripe de to sjansene som byr seg i starten av rittet om det skal bli etappeseirer også i år. Spesielt første og til dels tredje etappe (tirsdag) har motbakkeavslutninger som passer Boasson Hagen perfekt.

– Jeg vil absolutt prøve å gå for den første etappen om jeg får muligheten. Hovedoppgaven min er å hjelpe laget i dette rittet, men klarer jeg en etappeseier selv, ser jeg på det som bonus, sier Edvald Boasson Hagen til NTB.

De to etappene passer som hånd i hanske også til en rekke andre ryttere, blant dem Peter Sagan (Liquigas), Philippe Gilbert (BMC), Matthew Goss (Orica), Oscar Freire (Katjusja), José Joaquín Rojas (Movistar) og sammenlagtkjemperne Cadel Evans (BMC), Samuel Sánchez (Euskaltel) samt Alejandro Valverde (Movistar).

Søndagens etappe starter i belgiske Liège og fører rytterne på en 198 kilometer lang rundtur med mål i Seraing. Avslutningen er en 2,4 kilometer lang motbakke med gjennomsnittlig stigning på 4,7 prosent.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street