NRK Meny
Normal

Boasson Hagen får slippe løs og kjempe om etappeseier

I dag slippes Edvald Boasson Hagen løs på det 2,5 kilometer lange og bratte oppløpet, men han kommer til å få tøff motstand fra Slovakias supertalent Peter Sagan.

Boasson Hagen

Søndag er Edvald Boasson Hagens første mulighet til etappeseier i årets Tour de France.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Det kan fort bli en duell mellom meg og Sagan i dag. Jeg vet han også trives med dagens løypeprofil, men dette er ei løype som passer oss begge, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

Peter Sagan er ingen hvem som helst selv om slovaken debuterer i Tour de France bare 22 år gammel. Fire etappeseirer i Tour de Suisse forrige måned og fire på rad i Tour of California tidligere i sesongen er noe av den imponerende fangsten i år.

Slippes av sjefen

I går endte Sagan på 52.- plass på prologen, mens Sky Procyclings mektige sjef Dave Brailsford var full av lovord etter Edvalds solide 5. plass.

– Edvald leverte en meget god prolog og han skal få sjansene sine. Går alt etter planen, får han slippe løs i dag, sier Sky-sjefen til NRK.

Brailsford var meget godt fornøyd med det Sky-laget gjorde lørdag. Bradley Wiggins overbeviste med sin 2. plass, og ingen viste synkende form.

Flere favoritter

Rudsbygdingen Boasson Hagen må gripe de to sjansene som byr seg i starten av rittet om det skal bli etappeseirer også i år. Spesielt første og til dels tredje etappe (tirsdag) har motbakkeavslutninger som passer Boasson Hagen perfekt.

– Jeg vil absolutt prøve å gå for den første etappen om jeg får muligheten. Hovedoppgaven min er å hjelpe laget i dette rittet, men klarer jeg en etappeseier selv, ser jeg på det som bonus, sier Edvald Boasson Hagen til NTB.

De to etappene passer som hånd i hanske også til en rekke andre ryttere, blant dem Peter Sagan (Liquigas), Philippe Gilbert (BMC), Matthew Goss (Orica), Oscar Freire (Katjusja), José Joaquín Rojas (Movistar) og sammenlagtkjemperne Cadel Evans (BMC), Samuel Sánchez (Euskaltel) samt Alejandro Valverde (Movistar).

Søndagens etappe starter i belgiske Liège og fører rytterne på en 198 kilometer lang rundtur med mål i Seraing. Avslutningen er en 2,4 kilometer lang motbakke med gjennomsnittlig stigning på 4,7 prosent.

Siste nytt

 • Rösler fikk sparken i Fleetwood

  Uwe Rösler får ikke fortsette som manager i engelske Fleetwood. Den nedrykkstruede League One-klubben fikk nok etter sju strake tap i ulike turneringer. Nyheten ble bekreftet et par timer etter at Fleetwood røk 0-3 borte mot Doncaster lørdag.

  Uwe Rösler
  Foto: Bogdan Maran / Ap
 • United trakk Brighton i FA-cupen

  José Mourinhos Manchester United fikk overkommelig motstand og møter Brighton i FA-cupens kvartfinale. Chelsea møter Leicester på bortebane mens vinneren av oppgjøret mellom Wigan og Manchester City møter Southampton hjemme.

  Premier League - West Bromwich Albion vs Manchester United
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Ulsrud sviktet i norsk tap

  Norges skip Thomas Ulsrud gjorde en kjempeblemme i tiende omgang, noe som kostet Norge seieren. Norge kunne tatt to poeng, og tatt seieren, men i stedet stjal Sveits ett poeng og vant 7–5.

  Norge står med en seier og tre tap etter fire kamper.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Cathal Mcnaughton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin