Hadde ventet 32 år på å bli skytterkonge igjen – ett bomskudd ødela alt

EVJE (NRK): Tor Harald Lund ble skytterkonge som 19-åring, men har mislyktes hvert eneste Landsskytterstevne etter det. I år var han uhyre nære, men Rasmus Løberg ville det annerledes.

tor harald lund

SKUFFET: Tor Harald Lund hadde drømt om en ny kongepokal på peishylla. I stedet ble det en blomsterbukett og 3. plass.

Foto: NRK

– Dette betyr alt, sier Rasmus Løberg etter å ha blitt skytterkonge på Landsskytterstevnet i Evje.

Med 348 poeng totalt vant 25-åringen fra Lundamo den gjeve tittelen med ett poeng foran Linn Christine Vatland og Tor Harald Lund.

Rasmus Løberg

SKYTTERKONGEN 2019: Rasmus Løberg.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Løberg startet på skive to etter gårsdagens solide skyting, ved siden av Lund som ledet.

Og lenge så det ut til å gå sistnevntes vei. Men på sitt åttende skudd misset veteranen fra Søgne tieren, og da var kongetittelen tapt.

– Jeg skjønte ingenting da jeg så Tor Harald fikk en nier. Det er synd for han, fordi han hadde fortjent å bli konge, sier Løberg.

– Nesten er ikke nok

Lund har allerede vunnet kongepokalen én gang, for 32 år siden. Da ble han tidenes yngste skytterkonge som 19 åring. Men Lund har slitt siden den gang, og har aldri klart å gjenta suksessen på Landsskytterstevnet. Derfor var han også rørt til tårer da han ble bestemann etter gårsdagens skyting.

– Jeg er fått mange kommentarer og blitt litt småertet siden 1987. Jeg har tenkt at en dag skal det sitte, og nå var dagen her, sa han da.

Tor Harald Lund

SKYTTERKONGEN I 1987: Tor Harald Lund.

Foto: NRK

Dessverre for Lund og familien klarte han ikke å stå imot presset i finaleomgangen. Hadde han blitt skytterkonge, ville han blitt den eldste i norgeshistorien med sine 51 år.

– Nesten er ikke nok. Du må ha litt flaks og det hadde ikke jeg i dag. Det ligger en liten skuffelse i at jeg ikke vinner, men jeg må bare akseptere at jeg ikke var god nok, forteller Lund.

Han er likevel fornøyd med egne prestasjoner gjennom uka i Evje, og forteller at det skjebnesvangre «nierskuddet» allerede er glemt.

– Nå har jeg skutt på Landsskytterstevnet siden 1980. Og det er jo min nest beste plassering, men absolutt beste prestasjon. Da jeg vant da jeg var 19 år, da skjøt jeg bare. Da tenkte jeg ikke konsekvenser. Nå går jeg ut og presterer på lik linje med toppidrettsutøverne og jeg trener ikke i nærhet av så mye som dem, sier 51-åringen som håper på revansj allerede neste år.

20 år gammel skytterprinsesse

Linn Christine Vatland

SKYTTERPRINSESSE 2019: Linn Christine Vatland.

Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK

Linn Christine Vatland fra Jørpeland endte på 347 poeng og ble både skytterprinsesse og beste under 20 år med sine prestasjoner. Hun og Løberg var de eneste på kongelaget som klarte å få hundre poeng i finaleomgangen.

– Dette er jo helt fantastisk, sa ungjenta etter den imponerende serien.

Siste nytt

 • Avlyser avstemning om VM-planene

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) avlyser den planlagte avstemningen over planene for verdensmesterskap annethvert år i desember.

  Helt siden forslaget om VM annethvert år kom opp, har Fifa møtt stor motstand ute i verden.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) og Det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol) er blant de skarpeste motstanderne. Det er også Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Nå har også Det asiatiske fotballforbundet (AFC) kastet seg på bølgen over motstandere som er på vei mot ledelsen i Fifa.

  På Fifas styremøte torsdag bekreftet Fifa-president Gianni Infantino at de skrinlegger avstemningen for forslaget i desember. Grunnen er motstanden forslaget har møtt.

  Den norske fotballpresidenten Terje Svendsen er også imot forslaget.

  – Jeg er veldig glad for at Fifa besluttet at det ikke blir en avstemning knyttet til dette, og forhåpentligvis legges planene på hylla, sier Svendsen til NRK.

  Football, FIFA World Cup Qualifier, Norway - San Marino
  Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
 • Warholm mot Ingebrigtsen i kåring

  Både Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen har fortsatt muligheten til å bli kåret til årets mannlige friidrettsutøver i verden i 2021. Begge er blant de ti navnene på kandidatlista som Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) publuiserte torsdag.

  Ved siden av de to norske gullvinnerne fra OL i Tokyo, er følgende åtte nominert: Eliud Kipchoge, Daniel Ståhl, Ryan Crouser, Pedro Pichardo, Damian Warner, Joshua Cheptegei, Armand Duplantis og Miltiadis Tentoglou.

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige friidrettsutøver i Europa og er på papiret også den største favoritten til å vinne den globale kåringe.

  Jakob Ingebrigtsen etter seieren og gull på 1500 m finalen på Olympic Stadium i OL i Tokyo 2020.
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Johnsen forlenget med Venezia

  Dennis Johnsen (23) har skrevet under en ny avtale med Venezia i italiensk Serie A. Trønderen har bundet seg fram til og med 2024/25-sesongen.

  Det opplyser Venezia på sine nettsider. Johnsen har startet alle lagets ligakamper siden opprykket i vår.

  23-åringen kom til klubben vederlagsfritt i august 2020. Venezia omtaler ham i dag som en av sine «mest konstante angrepstrusler».

  Johnsen debuterte nylig for Norges A-landslag i seieren mot Montenegro. Der spilte han en vel halvtime som innbytter og sto for den målgivende pasningen på 2-0-scoringen.

  Venezia ligger på 15.-plass med åtte poeng.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal