Hopp til innhold

Hadde ventet 32 år på å bli skytterkonge igjen – ett bomskudd ødela alt

EVJE (NRK): Tor Harald Lund ble skytterkonge som 19-åring, men har mislyktes hvert eneste Landsskytterstevne etter det. I år var han uhyre nære, men Rasmus Løberg ville det annerledes.

tor harald lund

SKUFFET: Tor Harald Lund hadde drømt om en ny kongepokal på peishylla. I stedet ble det en blomsterbukett og 3. plass.

Foto: NRK

– Dette betyr alt, sier Rasmus Løberg etter å ha blitt skytterkonge på Landsskytterstevnet i Evje.

Med 348 poeng totalt vant 25-åringen fra Lundamo den gjeve tittelen med ett poeng foran Linn Christine Vatland og Tor Harald Lund.

Rasmus Løberg

SKYTTERKONGEN 2019: Rasmus Løberg.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Løberg startet på skive to etter gårsdagens solide skyting, ved siden av Lund som ledet.

Og lenge så det ut til å gå sistnevntes vei. Men på sitt åttende skudd misset veteranen fra Søgne tieren, og da var kongetittelen tapt.

– Jeg skjønte ingenting da jeg så Tor Harald fikk en nier. Det er synd for han, fordi han hadde fortjent å bli konge, sier Løberg.

– Nesten er ikke nok

Lund har allerede vunnet kongepokalen én gang, for 32 år siden. Da ble han tidenes yngste skytterkonge som 19 åring. Men Lund har slitt siden den gang, og har aldri klart å gjenta suksessen på Landsskytterstevnet. Derfor var han også rørt til tårer da han ble bestemann etter gårsdagens skyting.

– Jeg er fått mange kommentarer og blitt litt småertet siden 1987. Jeg har tenkt at en dag skal det sitte, og nå var dagen her, sa han da.

Tor Harald Lund

SKYTTERKONGEN I 1987: Tor Harald Lund.

Foto: NRK

Dessverre for Lund og familien klarte han ikke å stå imot presset i finaleomgangen. Hadde han blitt skytterkonge, ville han blitt den eldste i norgeshistorien med sine 51 år.

– Nesten er ikke nok. Du må ha litt flaks og det hadde ikke jeg i dag. Det ligger en liten skuffelse i at jeg ikke vinner, men jeg må bare akseptere at jeg ikke var god nok, forteller Lund.

Han er likevel fornøyd med egne prestasjoner gjennom uka i Evje, og forteller at det skjebnesvangre «nierskuddet» allerede er glemt.

– Nå har jeg skutt på Landsskytterstevnet siden 1980. Og det er jo min nest beste plassering, men absolutt beste prestasjon. Da jeg vant da jeg var 19 år, da skjøt jeg bare. Da tenkte jeg ikke konsekvenser. Nå går jeg ut og presterer på lik linje med toppidrettsutøverne og jeg trener ikke i nærhet av så mye som dem, sier 51-åringen som håper på revansj allerede neste år.

20 år gammel skytterprinsesse

Linn Christine Vatland

SKYTTERPRINSESSE 2019: Linn Christine Vatland.

Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK

Linn Christine Vatland fra Jørpeland endte på 347 poeng og ble både skytterprinsesse og beste under 20 år med sine prestasjoner. Hun og Løberg var de eneste på kongelaget som klarte å få hundre poeng i finaleomgangen.

– Dette er jo helt fantastisk, sa ungjenta etter den imponerende serien.

Siste nytt

 • Haug scoret for Roma tross tap

  Sophie Romàn Haug scoret for Roma da Wolfsburg viste muskler og vant 4-2 i gruppespillet i mesterligaen torsdag kveld.

  Ewa Pajor sendte Wolfsburg i ledelsen etter 24 minutter, før Sveindís Jane Jónsdóttir scoret vertenes andre mål i det 40. spilleminutt.

  Andressa Alves utlignet for Roma to minutter senere, men det hjalp lite da Lena Lattwein og Pajor scoret Wolfsburgs tredje og fjerde mål i andre omgang.

  Mens Emilie Haavi startet kampen for Roma, ble Haug og Mina Bergersen henvist til gjestenes benk.

  Haug ble byttet inn etter 63 minutter og satte inn reduseringen 13 minutter senere.

  Wolfsburg topper gruppe B med ti poeng etter fire kampen. Roma følger på 2.-plass, tre poeng bak.

  Privatlandskamp fotball kvinner 2022: Norge - Brasil (1-4)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Forventer at Hamilton forlenger

  Mercedes mektige sjef Toto Wolff er klar på at superstjernen Lewis Hamilton kommer til å forlenge med Formel 1-laget til tross for en seiersløs sesong.

  – Han (Hamilton) har ingen gode grunner til å forlate Mercedes etter neste sesong, eller å sette strek for karrieren, sier Wolff i Formel 1-podkasten «Beyond the Grid», ifølge britiske Daily Mail.

  Mercedes-sjefen innrømmer samtidig at 37-åringens kontrakt, som går ut etter neste sesong, vil være «ett av temaene» laget vil se nærmere på i vinterpausen.

  – Det er ikke satt noen frist for å lande en ny kontrakt. Lewis er en del av teamet, og teamet er en del av Lewis, fortsatte Wollf. (NTB)

  F1 US Grand Prix Auto Racing
  Foto: Charlie Neibergall / AP
 • Sagosens Kiel med sterk seier i mesterligaen

  Kiel var det klart beste laget da franske Nantes ble slått 37-33 i mesterligaen i håndball for menn torsdag.

  Sander Sagosen scoret kampens første mål, og viste tidlig at han er på god vei tilbake i storform før VM i Sverige og Polen i januar.

  Nordmannen var 27. november tilbake på håndballbanen etter å ha vært ute med et stygt ankelbrudd siden juni. (NTB)

  Champions League håndball Elverum - THW Kiel
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste