Hadde ventet 32 år på å bli skytterkonge igjen – ett bomskudd ødela alt

EVJE (NRK): Tor Harald Lund ble skytterkonge som 19-åring, men har mislyktes hvert eneste Landsskytterstevne etter det. I år var han uhyre nære, men Rasmus Løberg ville det annerledes.

tor harald lund

SKUFFET: Tor Harald Lund hadde drømt om en ny kongepokal på peishylla. I stedet ble det en blomsterbukett og 3. plass.

Foto: NRK

– Dette betyr alt, sier Rasmus Løberg etter å ha blitt skytterkonge på Landsskytterstevnet i Evje.

Med 348 poeng totalt vant 25-åringen fra Lundamo den gjeve tittelen med ett poeng foran Linn Christine Vatland og Tor Harald Lund.

Rasmus Løberg

SKYTTERKONGEN 2019: Rasmus Løberg.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Løberg startet på skive to etter gårsdagens solide skyting, ved siden av Lund som ledet.

Og lenge så det ut til å gå sistnevntes vei. Men på sitt åttende skudd misset veteranen fra Søgne tieren, og da var kongetittelen tapt.

– Jeg skjønte ingenting da jeg så Tor Harald fikk en nier. Det er synd for han, fordi han hadde fortjent å bli konge, sier Løberg.

– Nesten er ikke nok

Lund har allerede vunnet kongepokalen én gang, for 32 år siden. Da ble han tidenes yngste skytterkonge som 19 åring. Men Lund har slitt siden den gang, og har aldri klart å gjenta suksessen på Landsskytterstevnet. Derfor var han også rørt til tårer da han ble bestemann etter gårsdagens skyting.

– Jeg er fått mange kommentarer og blitt litt småertet siden 1987. Jeg har tenkt at en dag skal det sitte, og nå var dagen her, sa han da.

Tor Harald Lund

SKYTTERKONGEN I 1987: Tor Harald Lund.

Foto: NRK

Dessverre for Lund og familien klarte han ikke å stå imot presset i finaleomgangen. Hadde han blitt skytterkonge, ville han blitt den eldste i norgeshistorien med sine 51 år.

– Nesten er ikke nok. Du må ha litt flaks og det hadde ikke jeg i dag. Det ligger en liten skuffelse i at jeg ikke vinner, men jeg må bare akseptere at jeg ikke var god nok, forteller Lund.

Han er likevel fornøyd med egne prestasjoner gjennom uka i Evje, og forteller at det skjebnesvangre «nierskuddet» allerede er glemt.

– Nå har jeg skutt på Landsskytterstevnet siden 1980. Og det er jo min nest beste plassering, men absolutt beste prestasjon. Da jeg vant da jeg var 19 år, da skjøt jeg bare. Da tenkte jeg ikke konsekvenser. Nå går jeg ut og presterer på lik linje med toppidrettsutøverne og jeg trener ikke i nærhet av så mye som dem, sier 51-åringen som håper på revansj allerede neste år.

20 år gammel skytterprinsesse

Linn Christine Vatland

SKYTTERPRINSESSE 2019: Linn Christine Vatland.

Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK

Linn Christine Vatland fra Jørpeland endte på 347 poeng og ble både skytterprinsesse og beste under 20 år med sine prestasjoner. Hun og Løberg var de eneste på kongelaget som klarte å få hundre poeng i finaleomgangen.

– Dette er jo helt fantastisk, sa ungjenta etter den imponerende serien.

Siste nytt

 • Stavanger med sesongens første tap

  Det skulle gå ti kamper før Stavanger Oilers avga poeng i årets eliteserie i ishockey. Etter 1-1 til full tid, og en målløs overtidsperiode, tapte siddisene til slutt 1-2 etter at hjemmelaget Storhamar hadde avgjort på straffer lørdag.

  Eliteserien ishockey, menn (12. Runde): Storhamar - Stavanger
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • City tilbake på vinnersporet

  Etter et svært overraskende tap før landslagspausen, slo Manchester City tilbake med 2-0-seier borte mot Crystal Palace i Premier League lørdag.

  Scoringer av Gabriel Jesus og David Silva sørget for 0-2 og tre poeng til gjestene.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Rosenborg rotet bort seieren

  Rosenborg ledet to ganger borte mot Kristiansund i eliteserien lørdag, men rotet bort ledelsen begge gangene.

  Dermed ble det 2-2 i den første kampen i 25. serierunde. Rosenborg ligger fortsatt på fjerdeplass på tabellen, men har én kamp mer spilt enn Odd og Bodø/Glimt på plassene foran.

  Akintola og Maars Johnsen scoret for Rosenborg. Gjertsen og Psyché scoret for hjemmelaget.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal