Takket fysioterapeuten etter oppturen: – Endelig fikk jeg sove litt igjen

Både Tiril Eckhoff (309 og Ingrid Tandrevold (24) slo kraftig tilbake etter en tøff helg for bare én uke siden. Takken gikk til både fysioterapeuter, glade smørere og trenerne.

2TVCTM4EopQ

IMPONERENDE DAG: Ingrid Tandrevold (f.h.), Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland ble henholdsvis nummer to, en og tre.

Foto: BARBARA GINDL / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er veldig fornøyd med seieren, og stolt av at jeg får være med på dette. Det er dritkult. Jentene har bygget opp bra lag, sier Tiril Eckhoff.

For etter firedobbelt norsk på herrenes sprint, fulgte kvinnene virkelig opp.

Først var det Ingrid Tandrevold som tok teten i mål. Så tok Tiril Eckhoff over ledelsen, før Marte Olsbu Røiseland gikk inn til tredjeplass. Ingen klarte å splitte dem.

– Det er trippelt Norge altså. Kan det virkelig skje i dag også? sa kommentator Andreas Stabrun Smith, og la til at kun to ganger tidligere i historien har tre norske bekledd pallen. Sist gang var i 2002.

– Det skjer jo hele tiden i langrenn, og nå har det skjedd i skiskyting også, sier Eckhoff og ler.

– Det er vanvittig å være en del av det, for det har jeg aldri vært med på før. Det er helt sykt, mener Røiseland.

Fikk hjelp med nakken

Det er under en uke siden både Eckhoff og Tandrevold virket rådville i pressesonen etter søndagens jaktstart, som Røiseland vant.

– Jeg har vært en streber hele uka. Men jeg hadde vanvittig gode ski i dag, så takk til smørerne. Selv om jeg var en krøkke ned de siste bakkene, så gikk det bra, forklarer hun videre.

RPAyg0Bi7iw

TIL TOPPS: Tiril Eckhoff kunne klatre på toppen av pallen igjen.

Foto: Matthias Schrader / AP

Eckhoff forteller at mye av jobben ble gjort sammen med trener Patrick Oberegger.

– Denne uka har jeg begynt på «scratch» igjen. Jeg og Patrick har gjort noen justeringer som gjør at jeg er sikker på at jeg vil skyte godt fremover. Jeg er sikker på at jeg er på rett vei, og gleder meg. sier hun og sender samtidig en takk til laget fysioterapeut.

– Han knakk opp nakken min i begynnelsen av uka. Endelig fikk jeg sove litt igjen. Jeg er veldig takknemlig, og jeg føler kroppen er riktig bra, sier Eckhoff.

Fant magien

Forrige søndag sa Tandrevold at hun ikke forstod hvorfor hun ikke fikk det til på stående skyting.

– Nå mister jeg mer og mer troa for hver eneste serie. Å snu det blir vanskeligere og vanskeligere, så akkurat nå er jeg litt lei meg. Jeg tror jeg er inne i en ond sirkel, og må bruke litt magi for å komme ute av den, sa Tandrevold.

Magi eller ei. Tandrevold startet med fullt hus, og fulgte opp med nok en feilfri tur innom standplass på stående. Altså 10 av 10 treff.

– Jeg er utrolig fornøyd og mest lettet over å få ned alle blinkene på stående. Jeg måtte snu meg tre ganger for å se om det var treff, for de siste ukene har hodet mitt holdt på å eksplodere av tanker om hvordan jeg skal få ned de stående blinkene, forteller Tandrevold.

f9r-HN86qoI

LETTET: Ingrid Tandrevold trodde nesten ikke det hun så da hun skjøt to fulle hus.

Foto: BARBARA GINDL / AFP

– Den siste uken har jeg forsøkt å ta et steg tilbake og tenke litt på andre ting. Vi har fantastiske ski, men smørerne har også vært hobbypsykologer for meg for å få meg til å le og ha det litt gøy. Det har hjulpet utrolig. Jeg er bare glad jeg har tålmodige folk rundt meg, for kjæresten min har fått gjennomgå de siste ukene. Det har vært mye følelser, innrømmer hun.

FULL KLAFF: Ingrid Tandrevold leverte to fulle hus på sprinten i Hochfilzen. – Hun er mer er offensiv enn vi har sett tidligere. Hun har brukt lang tid på oppstilling på stående, men i dag var hun mye mer bestemt, roser Ole Lunde.

– Spesielt å slå Ingrid

24-åringen har vist meget solid fysisk form denne sesongen, men da Eckhoffs langrennstid viste seg å være hele 27,6 sekunder bedre, var hun også 7,6 sekunder foran Tandrevold i mål.

– Det var en veldig bra dag i dag, men det er litt spesielt å ta fra Ingrid seieren, men jeg er jo fornøyd, sier Eckhoff.

– Jeg fikk sekundering på at Tiril lå an til å ligge foran meg, og selvfølgelig ønsker man å ta sin første verdenscupseier, men hvis det er en som skal stå foran meg så er det ingen tvil om at det skal være henne, sier Tandrevold.

– Det blir norsketoget

For første gang i karrieren startet Røiseland et renn i den gule ledertrøya. Hun startet med én bom på liggende, men etter fullt hus på stående, passerte hun ut som femte beste kvinne. Det var nemlig mange som bommet i de fine forholdene, og Røiseland gikk inn til tredjeplass – 24,6 sekunder bak Eckhoff.

Lørdag er det jaktstart for både menn og kvinner.

– Det blir norsketoget. Vi får prøve angripe, se fremover og ha det gøy. Jeg tror det blir en opplevelse uten like, sier Røiseland.

rH7mEJ_09TY

I GUL TRØYE: Marte Olsbu Røiseland ble nummer tre: – Jeg kjente meg litt seig i dag, men det svinger litt på slutten av fire uker, sier hun.

Foto: Matthias Schrader / AP

Siste nytt

 • Satsar vidare på unge talent

  Vålerenga forlenga med unggutane Jacob Dicko Eng (17) og Seedy Jatta (18). Det opplyser klubben i ei pressemelding.

  Dei to har i år fått sjansen både i Eliteserien og i sommarens europakvalifisering.

  Dicko Eng vart henta frå Lyn i januar, men spelte seg raskt inn på A-laget. Jatta har vore involvert i 17 A-lagskampar denne sesongen, og fekk sitt første mål borte mot Stabæk.

  Dicko Eng har signert ein kontrakt som varer til juli 2024, medan Jatta har forlenga til sommaren 2025.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga (0-2)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Vil likevel vaksinere seg

  Tennisstjerna Stefanos Tsitsipas snur i vaksinespørsmålet og har bestemt seg for å ta vaksine mot korona før årsskiftet.

  Det fortel grekaren til Antenna TV i heimlandet.

  For ein månad sidan sa Tsitsipas at han i frykt for biverknadar ikkje ville ta vaksinen frivillig.

  – Eg blir vaksinert før året er omme. Det vil eg gjere for å kunne ete på restaurant og gå i butikkar, seier Tsitsipas.

  US Open Tennis
  Foto: Frank Franklin Ii / AP
 • Gündogan usikker før viktige kamper

  Midtbanemann Ilkay Gündogan er trolig det siste tilskuddet på skadelisten til Manchester City før en periode med flere store oppgjør.

  Gündogan spilte hele kampen som endte 0-0 mot Southampton lørdag. City-manager Pep Guardiola sa mandag at Gündogan «trolig» er skadd.

  I kampen mot Southampton måtte de lyseblå klare seg uten John Stones, Aymeric Laporte og Oleksandr Zinchenko i forsvaret, samt midtbanespiller Rodri.

  Den neste tiden venter Chelsea (25. september), Paris Saint-Germain (28. september) og Liverpool (3. oktober).

  Ilkay Gündogan
  Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal