Haas trengte to dager

Tommy Haas måtte på banen igjen i dag. Nå vil han ha flomlys i Wimbledon.

Tommy Haas
Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

Tommy Haas - Marin Cilic 7-5, 7-5, 1-6, 6-7, 10-8

Les også:

Kampen mellom Tommy Haas og Marin Cilic måtte i går stoppes på stillingen 6-6 i det fjerde settet ettersom det ble for mørkt for å fortsette kampen.

Tommy Haas vant til slutt 10-8 i det femte settet som ble spilt i dag, men tyskeren vil helst unngå å utsette flere kamper:

- Jeg aner ikke hvorfor de ikke har flomlys her. Det burde de ha for å kunne avslutte kamper. Men det er kanskje noe de kan fikse i fremtiden. Jeg har aldri før måttet stoppe en kamp på stillingen 6-6 i det avgjørende settet. Det var tøft å spille i dag, men jeg er glad for å være videre, sier Tommy Haas.

SE VIDEO: Tommy Haas etter kampen

Video nsps_upload_2009_6_27_17_59_16_503.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Burde være tie-break i femte

Tommy Haas regnes av mange som en utfordrer til en finaleplass i årets Wimbledon, men han måtte slite hardt mot kroaten Cilic som er seedet som nummer elleve.

Kampen ble avbrutt fredag på stillingen 6-6 i det fjerde settet. Da spillere kom på banen igjen lørdag, var det Cilic som kom best i gang. Kroaten vant tie-breaket 7-5 og et femte og avgjørende sett måtte til.

Her fulgte spillerne hverandre som skygger og det ble ikke avgjort før Haas brøt serven og vant 10-8 i kampen som varte i fire og en halv time.

I wimbledon avgjøres det siste settet ikke i tie-break. Det kan føre til svært lange femtesett, og det vil Haas ha en slutt på.

- Jeg mener det burde vært som i US Open hvor det er tie-break i det femte settet. Når man allerde har spilt så mye tennis burde man ha et tie-break for å avgjøre kampen, sier Haas.

Siste nytt

 • Elverum og Halden i NM-finalen

  Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

  apelgren
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Dropper omstridt aldersgrense

  Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president.

  Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

  Laster Twitter-innhold
 • Sagosen vant «norsk duell»

  Sander Sagosen scoret tre mål da Paris Saint-Germain vant 27-20 borte mot Flensburg-Handewitt i mesterliga-gruppespillet i håndball. Gøran Søgard Johannessen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud var alle i aksjon for tyske Flensburg.

  Sander Sagosen
  Foto: Patrik Stollarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
Sport i dag: VM sjakk 2018