Haas trengte to dager

Tommy Haas måtte på banen igjen i dag. Nå vil han ha flomlys i Wimbledon.

Tommy Haas
Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

Tommy Haas - Marin Cilic 7-5, 7-5, 1-6, 6-7, 10-8

Les også:

Kampen mellom Tommy Haas og Marin Cilic måtte i går stoppes på stillingen 6-6 i det fjerde settet ettersom det ble for mørkt for å fortsette kampen.

Tommy Haas vant til slutt 10-8 i det femte settet som ble spilt i dag, men tyskeren vil helst unngå å utsette flere kamper:

- Jeg aner ikke hvorfor de ikke har flomlys her. Det burde de ha for å kunne avslutte kamper. Men det er kanskje noe de kan fikse i fremtiden. Jeg har aldri før måttet stoppe en kamp på stillingen 6-6 i det avgjørende settet. Det var tøft å spille i dag, men jeg er glad for å være videre, sier Tommy Haas.

SE VIDEO: Tommy Haas etter kampen

Burde være tie-break i femte

Tommy Haas regnes av mange som en utfordrer til en finaleplass i årets Wimbledon, men han måtte slite hardt mot kroaten Cilic som er seedet som nummer elleve.

Kampen ble avbrutt fredag på stillingen 6-6 i det fjerde settet. Da spillere kom på banen igjen lørdag, var det Cilic som kom best i gang. Kroaten vant tie-breaket 7-5 og et femte og avgjørende sett måtte til.

Her fulgte spillerne hverandre som skygger og det ble ikke avgjort før Haas brøt serven og vant 10-8 i kampen som varte i fire og en halv time.

I wimbledon avgjøres det siste settet ikke i tie-break. Det kan føre til svært lange femtesett, og det vil Haas ha en slutt på.

- Jeg mener det burde vært som i US Open hvor det er tie-break i det femte settet. Når man allerde har spilt så mye tennis burde man ha et tie-break for å avgjøre kampen, sier Haas.

Siste nytt

 • Forfang hoppet med ødelagt binding

  Johann André Forfang hoppet med knekt binding i første omgang av søndagens renn i Zakopane. – Jeg dobbeltsjekka at bindingen holdt seg i støvelen på toppen, men det er klart det var jo litt vanskelig å skulle slippe bommen og stole på at bindinga satt, sier Forfang til NRK.

  Johann André Forfang
  Foto: Barbara Gindl / AFP
 • Oppløftande norsk hopping

  Robert Johansson sikrare seg årets første 2.-plass i verdscupen i Zakopane søndag, bak Stefan Kraft. Det vart ein god norsk dag i hoppbakken. Johann André Forfang hoppar seg opp til ein sterk 4.-plass, etterfølgt av Halvor Enger Granerud på 5.-plass.

  Robert Johansson
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Magnus Carlsen med ny siger

  Etter Carlsen sin imponerande siger mot Richard Rapport søndag, leiar nordmannen storturneringa Wijk an Zee, saman med Viswanathan Anand. Carlsen har tre sigrar og fem remis. Måndag er det kviledag i Nederland, før han tysdag møter Samuel Shankland.

  Ny siger
  Foto: Koen Suyk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
VM håndball menn: Sverige - Norge
VM håndball menn: Egypt - Danmark