Hopp til innhold

Haalands første berøring vekket oppsikt – City overlegne i storseier

Erling Braut Haaland (22) vartet opp med en målgivende pasning da Manchester City vant på eget gress. Like før var Pep Guardiola forbannet på benken da nordmannen ble frarøvet en enorm sjanse.

Haaland

MÅLPOENG: Scoringen uteble for Erling Braut Haaland mot Bournemouth, men han var nest sist på ballen på 1-0-målet til Manchester City.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Haaland hadde ikke vært borti ballen før i det 19. minutt i hjemmedebuten mot Bournemouth. Nordmannens første berøring på ballen skulle likevel være svært effektivt.

22-åringen ble spilt opp feilvendt, med en mann i ryggen, da han fikk sendt ballen til Ilkay Gündogan. Tyskeren var iskald alene med keeper og satte inn 1–0 for hjemmelaget.

– Det var hans første berøring, utbrøt tidligere fotballspiller og Sky Sports-kommentator Paul Merson om Haaland-assisten.

Vi har ikke sett så mye til Haaland så langt. Her viser han at han ikke bare kan score, men også assistere. Følsomt, sa Viaplay-ekspert Tor Ole Skullerud.

Målet skulle bli starten på en maktdemonstrasjon av Manchester City – som vant kampen 4–0.

Premier League - Manchester City v AFC Bournemouth

JUBEL: Haaland kunne feire med resten av lagkameratene etter 1-0-scoringen til Ilkay Gündogan.

Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Forbannet Guardiola

Det var en smilende Haaland som entret gressmatta i Manchester til sin hjemmedebut.

Nordmannen skulle også få mye å glede seg over i den første omgangen, tross for at han ble frarøvet en enorm målsjanse innledningsvis.

Phil Foden valgte nemlig å skyte selv da han kunne spilt til Haaland som sto alene foran et åpent mål.

Nesten utilgivelig. Det er et dårlig valg, sa ekspert Skullerud.

Foden kunne bare spilt den til Haaland, mente Paul Merson.

City-trener Pep Guardiola var tydelig forbannet på sidelinjen da Foden ikke valgte å spille til Haaland. Engelskmannen ble også byttet ut i pausen.

Drømmeomgang

Foden skulle delvis gjøre opp for seg da han la på til 3-0 for hjemmelaget før han ble byttet ut.

Premier League - Manchester City v AFC Bournemouth

VENNER: Haaland gratulerte Foden etter 3-0-scoringen.

Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Like før hadde Kevin De Bruyne doblet ledelsen for vertene med en nydelig soloprestasjon.

Det er så lekende lett og så deilig å se på, sa Skullerud om scoringen til belgieren, som styrte ballen i mål med utsiden av høyrefoten.

Jeg fant et lite rom og skøyt. Det var et fint mål, sa De Bryne selv til Viaplay.

Den andre omgangen skulle bli en ren transportetappe for Manchester City. Haaland fikk en stor mulighet til å legge på til 4–0 kvarteret før slutt, men satte ballen utenfor mål.

Like etter ble han byttet ut.

Dermed klarte ikke Haaland å følge opp drømmedebuten mot West Ham, hvor han scoret to mål.

Bournemouth slet med å henge med i store deler av kampen, og ti minutter før slutt styrte Jefferson Lerma inn ballen i eget nett. Det ble også kampens siste scoring og Manchester City vant 4–0 i sin første hjemmekamp for sesongen.

City topper dermed tabellen etter to serierunder. Neste runde venter Newcastle på bortebane. Bournemouth tar på sin side imot Martin Ødegaard og Arsenal neste helg.

Siste nytt

 • Orientering: Benjaminsen på 2.-plass i siste verdenscupkonkurranse

  Andrine Benjaminsen ble nummer to på den avsluttende langdistansen i verdenscupen i orientering i Sveits mandag. Hun endte på 3.-plass sammenlagt.

  Benjaminsen løp i mål 1.34 minutter bak vinneren Simona Aebersold på hennes hjemmebane. Marie Olaussen ble nummer fire og var 5.30 minutter bak Aebersold.

  Benjaminsen sikret seg med annenplassen mandag 3.-plass sammenlagt. Ane Dyrkorn endte på 16.-plass på mandagens langdistanse, mens Victoria Hæstad Bjørnstad ble nummer 22. Emma Louise Arnesen kom seks plasser bak.

  Anne Ulvensøen var nummer 34 i mål, mens Ingrid Lundanes og Tone Bergerud Lye endte på henholdsvis 38.- og 42.-plass.

  (NTB)

  Andrine Benjaminsen
  Foto: Alf Simensen / NTB
 • Politiet etterforskar hending på Åråsen

  Politiet vil starte etterforsking etter truslar og hatefulle ytringar frå ein supporter på Åråsen laurdag.

  – Eg kan bekrefte at det blir oppretta ein politisak etter ei hending på Åråsen laurdag, der ein supporter kom med alvorlege truslar og hatefulle ytringar mot dommar og spelar, seier politiførstebetjent Frank Muri til VG.

  Amahl Pellegrino var ein av spelarane som blei utsett for dette. Det snakka han ut om til Discovery etter kampen. Ulike gjenstandar blei også kasta ut på bana.

  Først nemnde han at det var rasistiske ytringar, men dette avkrefta han til Avisa Nordland dagen etter.

  – Eg sa ikkje at det var noko rasisme. Det er folk som har lagt ord i munnen min. Men det var enkelte ting som «homse», og alt det der. Det følte eg var leit. Det er slike ting som kan gjere det vanskelegare for homofile å kome ut, sa Pellegrino mellom anna til avisa.

   Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Bodø/Glimt (1-4)
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Per Bredesen er død

  Den tidligere norske fotballprofilen Per Bredesen døde mandag, 91 år gammel. Han regnes som en av tidenes beste norske spillere.

  Bredesens barnebarn Morten Bredesen Føske opplyser til NTB at den tidligere storspilleren sovnet stille inn på morgenen mandag.

  – Han var et enestående menneske og forbilde både på og utenfor banen, skriver Føske i en melding på Facebook.

  (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste