Haaland tilbake med dobbel: – Hinsides enhver fornuft

Selvsagt kom Erling Braut Haaland (21) på scoringslista i sin første kamp etter lårskaden. To ganger. Nå er han alene på toppen av toppscorerlista og Dortmund alene på tabelltoppen.

Ec4lNhiK3A0

TIL TOPPS: Erling Braut Haaland scoret to og kunne feire tabelltet med lagkameratene i Dortmund.

Foto: LEON KUEGELER / Reuters

– Det nivået han ligger på uke ut og uke inn, det er hinsides enhver fornuft, oppsummerer VSports ekspertkommentator Lars Tjærnås etter at Haaland nok en gang stjal showet.

Med to nye scoringer står han med ni mål på seks bundesligakamper denne sesongen. 1,5 mål i snitt.

ss9GgZ5SkH0

FANSENS FAVORITT: Supporteren som stormet banen, angrer nok ikke. Han fikk med seg Haalands drakt hjem.

Foto: INA FASSBENDER / AFP

Når han etterpå intervjues av Jan Åge Fjørtoft på VSport, synges fortsatt navnet hans så høyt at de to norske spissprofilene knapt kan høre hverandre på halvannen meters hold.

– Det er en fantastisk følelse. Jeg elsker det, erkjenner Erling Braut Haaland.

Tilbake fra skade

Den norske superspissen var tilbake på banen for første gang siden 19. september. En muskelskade i låret kostet ham både to landskamper for Norge og to bundesligakamper for Dortmund.

En tydelig spillesugen Haaland var imidlertid bare tilskuer da Marco Reus hamret de gule i ledelsen fra 15 meter før tre minutter var spilt.

I27V2Xg0ah8

TENT: Erling Braut Haaland krummet nakken og løp etter alla baller. Til slutt fikk han betalt.

Foto: INA FASSBENDER / AFP

Dortmund totaldominerte banespillet i første omgang. Men et kompakt og hardt arbeidende Mainz-lag gjorde en svært god jobb med å nøytralisere Erling Braut Haaland og resten av Dortmund-laget.

På overtid skulle likevel bundesligatoppscoreren få sin første mulighet for ettermiddagen, men Mainz-keeper Robin Zentner reddet mesterlig skuddet fra Haalands livsfarlige venstrebein.

Holdt hodet kaldt

I andre omgang skulle det ikke gå lang tid før Haaland ble enda mer synlig. Bare noen minutter var spilt da nordmannen ropte på straffe, etter at en Mainz-spiller tilsynelatende hindret ballbanen med en aktiv arm.

Etter å ha studert bildene i flere minutter, pekte til slutt dommeren på straffemerket.

Den tok Haaland selv. Og selv om keeper Zentner igjen fikk ei hånd på ballen, gikk den i mål. 2–0 til Dortmund og Erling Braut Haalands åttende seriemål på seks kamper denne sesongen.

– Jeg fokuserte på å være i meg selv og å puste, forteller han etterpå til VSport.

Hans 48. mål på 49 kamper for Dortmund i Bundesliga var for øvrig hans første mot nettopp Mainz.

Mange av de drøyt 63.000 tilskuerne fryktet nok da at Haaland skulle bli byttet ut og hvilt. Men selv om trener Marco Rose begynte å gjøre bytter, ble nordmannen værende på banen – og fortsatte den evige jakten på nye mål.

Han pekte og gestikulerte, startet på det ene løpet etter det andre og ble egentlig bare bedre og bedre.

Erling Braut Haaland

Til topps på alle lister

Foto: INA FASSBENDER / AFP

Ville revansjere miss

Likevel var det Mainz som en redusering ved Jonathan Burkardt tre minutter før full tid.

Men Haaland var ikke ferdig. På overtid ble han spilt alene med keeper. Og gjorde ingen feil. Hans niende mål på seks seriekamper denne sesongen.

– Erling får ikke mange ekstra pulsslag i den situasjonen der, han har vært der tusen ganger før. Helt rolig med en sikker, god venstrefot bare putter han ballen til side for keeper, oppsummerer VSport-ekspert Rune Bratseth, som samtidig gir Jude Bellingham halve æren for målet.

Også Haaland gir mye av æren til Bellingham. Resten handlet om å få revansje for missen på overtid i første omgang.

– Jeg misset i første, jeg tror jeg hadde litt for god tid. Jeg prøvde å gjøre det samme igjen, og det virket. Fantastisk følelse, konstaterer han på VSport.

Til topps på alle lister

3–1 til Dortmund og tre poeng.

49 mål på 49 bundesligakamper for Haaland.

Med seieren topper Dortmund nå den tyske bundseligaen to poeng foran Bayern München og Bayer Leverkusen – som møtes til storkamp søndag.

Inntil Robert Lewandowski da skal i aksjon, troner også Haaland alene øverst på toppscorerlista med sine ni mål.

Om veien tilbake fra skaden, sier Haaland dette i intervjuet med Fjørtoft:

– Det handlet bare om å få kroppen i form igjen, for hodet er i form.

Alle som så lørdagens kamp, skjønner hva han mener med det.

Sportsnyheter

«Nepo» forbløffet av Carlsens trekk: – En grov tabbe av Magnus

Et vanvittig sjakkdrama utspilte seg i Dubai lørdag: Magnus Carlsen hadde et solid overtak mot Jan Nepomnjasjtsjij, men to tabbetrekk endret alt. Utrolig nok klarte nordmannen å redde remis.

Nesten-blemme fra Lægreid: – Slapp heldigvis å «ta en Heidi Weng»

Han holdt på å gå feil på oppløpet, men fjorårets store komet, Sturla Holm Lægreid, viste at han han har store planer om å følge opp suksessen. Tarjei Bø sikret norsk dobbeltseier.

Siste nytt

 • Nedtur for Kilde i comebacket

  Etter et 316 dager langt skadeavbrekk var Aleksander Aamodt Kilde tilbake i verdenscupsirkuset. Han var best på trening, men da det virkelig gjaldt holdt det ikke helt inn for nordmannen.

  – Det er uvant å være tilbake på start igjen. Den kjente jeg på i dag og var egentlig klar over at skulle komme, sa Kilde til Viasport etter rennet.

  Kilde hang godt med fra start, men etter henget var han halvsekundet bak. Derfra og ut tapte han tid og i mål var han 1,01 sekund bak ledende Matthias Mayer. Rennet pågår fortsatt og Kilde ligger foreløpig på niendeplass, mens Mayer leder.

  Heller ikke for Kjetil Jansrud gikk det veien i Canada. 36-åringen havnet litt for langt bak i den øverste delen av traseen og fortsatte å tape nedover løypa. Nordmannen ligger foreløpig på 18.-plass.

  Henrik Røa ligger foreløpig helt på sisteplass. Adrian Smiseth Sejersted leverte bra i øverste del av løypa, men tapte en del tid nedover. Han endte til slutt på 27.-plass.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup
  Foto: Sergei Belski / Reuters
 • Bayern kjempa seg tilbake på topp

  Bayern München er igjen på topp av Bundesliga, etter at Borussia Dortmund fekk låne tabnelltoppen i nokre timar.

  Men det heldt hardt for den bayerske storklubben. Det blei med 1-0 over botnlaget Armenia Bielefeld heime på Olympiastadion, etter at Leroy Sané scora etter 71 minutt.

  Bayern er eitt poeng framfor Dormund, som med Erling Btraut Haaland tilbake på scoringslista slo Wolfsburg 3-1 tidlegare på dagen.

  Dei to topplaga skal møtest i Dortmund komande helg.

  Leroy Sane
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Meir trøbbel for Juventus

  Juventus gjekk på sitt tredje heimetap for sesongen med 0-1 for Atalanta laurdag. Duvan Zapata scora etter 28 minutt, og heimelaget greidde aldri å svare.

  Juventus er dermed nummer 8 i Serie A, 11 poeng bak serieleiar Napoli. Atalanta er nummer fire.

   Norge - Sør-Korea
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal