Haaland skulle ikke spille – scoret to i Champions League-comeback

Erling Braut Haaland trengte bare fem minutter på banen før han scoret for Borussia Dortmund i Champions League-kampen mot Besiktas.

Se Haalands mål

Borussia Dortmund slo Besiktas 5-0 i siste kampen i gruppespillet i Champions League.

Storseieren til tross, Dortmund går ikke videre til åttedelsfinalene.

Allerede før kampen var det klart at laget ville ende på 3- plass i gruppen og dermed gå til europaligaen.

Skulle spille lite

Haaland har hatt flere skadeopphold denne høsten. Han startet sin første kamp for Dortmund på 45 dager da Dortmund lørdag tapte 2-3 mot Bayern München i Bundesliga.

Før kveldens kamp hadde Borussia Dortmund-trener Marco Rose sagt at Haaland skulle få hvile i kampen.

– Det er egentlig ganske klart at vi ikke kan bruke Erling særlig lenge i morgendagens kamp, sa Rose på mandagens pressekonferanse.

Erling Braut Haaland jubler etter å ha lagt på til 4-0 mot Besiktas.

Erling Braut Haaland jubler etter å ha lagt på til 4-0 mot Besiktas.

Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Trengte fem minutter

Dortmund ledet allerede 3-0 da Haaland ble byttet inn for Marco Reus 63 minutter ut i kamnpen.

Etter bare fem minutter på banen møtte han et innlegg fra Nico Schulz og headet i mål-

13 minutter senere var Haaland igjen frempå med hodet, denne gangen etter et innlegg fra Mahmoud Dahoud.

23 mål i mesterligaen

Med dagens to mål er Haaland totalt oppe i 23 mål i mesterligaen.

Tidligere i kveld scoret Kylian Mbappé to mål da PSG slo Club Brugge 4-1 på hjemmebane.

Mbappé står dermed med 31 mål totalt i Champions League. Med sine 22 år og 352 dager ble han den yngste som har passert 30 mål i turneringen.

21 år gamle Haaland har nå hele neste sesong i Champions League på seg til å slå Mbappés rekord og bli den yngste til 30 mål.

Sportsnyheter

Braathen i tårer etter sjokkseieren: – Jeg er tom for ord

Det norske stjerneskuddet Lucas Braathen var nest sist etter første omgang i Wengen, men leverte en fantomfinale av de sjeldne og vant konkurransen på mirakuløst vis.

Siste nytt

 • Avis: Fifa-presidenten har flyttet til Qatar

  Presidenten for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), Gianni Infantino, har leid seg et hus i Qatars hovedstad Doha og bor der med familien, bekrefter Fifa til sveitsiske Blick.

  Det har i lengre tid florert rykter om at sveits-italieneren har flyttet til Qatar, men ifølge Blick har Fifa hele tiden nektet for dette.

  Ifølge en talsperson i Fifa skal Infantino fortsette å jobbe fra organisasjonens hovedkontor i Zürich, men ifølge Blicks kilder er han svært sjeldent i byen.

  Fifa har fått mye kritikk etter at de i 2010 tildelte årets VM til Qatar. Blant annet for manglende deltakelse i debatten om forholdene for fremmedarbeidere i landet.

  FIFA president Gianni Infantino
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Inters seiersrekke tok slutt i Bergamo

  Inters seiersrekke på åtte kamper i Serie A tok slutt med 0-0 i bortekampen mot Atalanta søndag kveld. Mandag kan Milan gå forbi på tabellen.

  Inter er fortsatt to poeng foran byrivalen med like mange spilt, men Milan møter Spezia manag i en av de siste kampene i den 22. serierunden. Med seier inntar laget tabelltoppen.

  Serie A - Atalanta v Inter Milan
  Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters
 • Brady førte tittelforsvareren videre

  Tom Brady noterte sin 35. sluttspillseier i NFL da han førte tittelforsvarer Tampa Bay Buccaneers videre fra 1. runde med 31-15 over Philadelphia Eagles.

  Det var rått parti da Brady innledet jakten på sin åttende NFL-tittel. Med effektivt angrepsspill, og hjulpet av stadige ballerobringer fra forsvaret, førte han hjemmelaget til 14-0-ledelse i første periode, 17-0 halvveis og 31-0 før den siste perioden.

  Eagles scoret to ganger i siste periode, da alt var avgjort og Buccaneers var mest opptatt av å unngå skader foran kvartfinalen neste helg.

  Brady vant Superbowl seks ganger med New England Patriots før han flyttet til Florida og ble Bucs-spiller. Han førte sin nye klubb til tittelen i første forsøk og prøver nå å hjelpe Bucs å bli første lag som forsvarer tittelen siden han selv vant med Patriots i 2004 og 2005. (NTB)

  NFC Wild Card Playoffs - Philadelphia Eagles v Tampa Bay Buccaneers
  Foto: Michael Reaves / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal