Haaland i håndgemeng da Dortmund røk ut av cupen

Erling Braut Haaland brukte 21 minutter på å score i cupkampen mot Werder Bremen. Men i sluttminuttene ble det virkelig temperatur på banen.

DFB Cup - Third Round - Werder Bremen v Borussia Dortmund

SINT: Erling Braut Haaland var rasende like før slutt.

Rett før slutt dyttet Niklas Moisander Dortmund-spiller Giovanni Reyna i bakken innenfor 16-meteren. Haaland var en av mange som samlet seg rundt Dortmund-spilleren, og nordmannen havnet i tottene på Werder Bremens forsvarsspiller Kevin Vogt.

De grønnkledde mente at Reyna filmet, mens Dortmund-spillerne ropte på straffe. dommeren måtte se situasjonen på video, og delte ut to gule kort, ett til hvert av lagene.

HÅNDGEMENG: Erling Braut Haaland stormet til under en situasjon i sluttminuttene.

Lå under 0–2

Det så mørkt ut for Haalands lag. Etter noen rolige åpningsminutter scoret Davie Selke sesongens første mål etter 16 minutter. Etter ytterligere 13 minutter økte hjemmelaget ledelsen etter en praktscoring fra Leonardo Bittencourt. Han limte ballen i krysset fra langt hold.

Dortmund-trener Lucien Favre måtte gjøre grep for å hente inn ledelsen, og kastet inn Haaland etter pause. Han sto med syv mål på de tre første kampene, og trengte 21 minutter onsdag kveld.

Julian Brandt lobbet ballen over keeper, og på målstreken kom Haaland i stor fart før han styrte ballen i mål på akrobatisk vis.

Kjempesjanse på overtid

Dermed har 19 år gamle Erling Braut Haaland scoret åtte mål for klubben som har sin hjemmearena i den såkalte «fotballhovedstaden».

Hjemmelaget svarte umiddelbart, og økte ledelsen til 3-1, før Reyna leverte kampens vakreste scoring. Fra 25 meter bøyde han ballen rundt keeperen og opp i lengste kryss. Det tente håpet for Haaland & co.

Han fikk muligheten to minutter på overtid. Han stupte frem i feltet, og headet ballen mot mål, men Werder Bremens keeper Jiri Pavlenka kastet seg opp og slo ballen til hjørnespark.

Haaland satt igjen på gresset og hamret nevene i bakken, tydelig frustrert over bommen - og vel vitende om at cupavansementet røk.

Dermed endte det 2-3, og Borussia Dortmund er ute av den tyske cupen.

– Første omgang var avgjørende. Vi kom oss ikke framover, og slapp inn målene for lett, sa Julian Brandt etter kampen.

SIKRET 2–0 LEDELSE: Leonardo Bittencourt for Werder Bremen

• Medier: 23 kinesiske svømmere fikk delta i OL tross positive dopingprøver

23 kinesiske svømmere skal ha fått grønt lys til å konkurrere under OL i Tokyo til tross for at de testet positivt for doping. Konklusjonen var at testene var forurensede.

Det er skriver blant annet Daily Telegraph, New York Times og ARD.

De aktuelle svømmerne testet positivt for det forbudte stoffet trimetazidin.

Prøvene med hjertemedisinen ble avgitt under en treningsleir som ble gjennomført noen måneder før starten av Tokyo-lekene i 2021. Mesterskapet ble som kjent utsatt ett år som følge av covidpandemien.

Kinesiske antidopingmyndigheter konkluderte innledningsvis med at dopingtestene inneholdt avvikende analytiske funn (AAF), men frikjente senere svømmerne for straff etter at undersøkelser viste at testene var utsatt for såkalt kontaminering.

De kinesiske svømmerne med 30 medlemmer vant seks medaljer i Tokyo, inkludert tre gull.

Daily Telegraph skriver at Verdens antidopingbyrå (Wada) og Det internasjonale svømmeforbundet ble varslet om de positive prøvene, men at også de stilte seg bak konklusjonen om at de positive testresultatene var forårsaket av forurensing.

Winter Olympics Salt Lake City
  • Fiasko for Hamilton – røk rett ut i Kina-kvalifisering

Den britiske superstjernen Lewis Hamilton får et blytungt utgangspunkt i søndagens Formel 1-løp i Shanghai etter å ha endt tredje sist i lørdagens kvalifisering.

Mercedes-føreren fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder og klarte ikke ta seg videre til omgang to. Til slutt hadde han bare to førere bak seg.

Hamilton forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. Dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken.

– Er dette årets dårligste kvalifisering for Hamilton? Det må jo være det? Sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

– Vi ser at Toto Wolff er sur, supplerte kommentator Atle Gulbrandsen med henvisning til Mercedes-teamsjefen.

Hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen.

• Opprykk til A-VM for paralandslaget

Fredag kveld sikret Norges paralandslag i hockey opprykk til A-VM etter å ha knust Sverige 3-0.

Lørdag har Norge mulighet til å sikre gull i B-VM når de møter Tyskland til finale. Kampen spilles i Skien Fritidspark.