Hopp til innhold

Haaland på årets lag – fikk målspørsmål av trenerlegende

Erling Braut Haaland er tatt ut på årets lag i verden av det internasjonale fotballforbundet. I prat med trenerlegenden Arsène Wenger fikk han skryt.

ÅRETS LAG: Erling Braut Haaland fikk en plass på årets lag.

Nordmannen ble tatt ut på spissplass da FIFA kåret årets beste lag i verden. På topp fikk han plass sammen med Lionel Messi, Robert Lewandowski og Cristiano Ronaldo.

– Jeg er veldig glad. Det er mange gode spillere, og det er gratis motivasjon til å fortsette. Jeg vil også takke lagkameratene som gjorde dette mulig. Fotball er en lagidrett, sa Haaland etter at plassen var sikret.

Arsène Wenger var på plass for å annonsere hvilke elleve spillere som fikk plass på laget. Han var nysgjerrig på nordmannens målform.

– Har du alltid, fra en ung alder, hatt et brennende ønske om å score mål, spurte Wenger.

Alex Ferguson og Arsene Wenger

TRENERLEGENDE: Arsène Wenger ledet Arsenal til suksess i flere tiår. Nå jobber han i FIFA.

Foto: Adrian Dennis / AFP

– Ja, hele livet mitt har jeg elsket å se folk score mål. Det er bra å se andre score mål, og det er enda bedre å score selv. Det er en veldig god følelse, fortalte Haaland, før Wenger kom med en bemerkning.

– Du er i godt selskap. Messi, Ronaldo, Lewandowski. Fantastisk, slo franskmannen fast, og fikk svar av Haaland.

– Nettopp.

Lewandowski årets spiller

Ingen norske herrespillere har noensinne kommet seg med på laget. Dermed skriver Haaland historie. Prisen deles ut etter en avstemming fra fotballspillere verden over.

FIFAs beste ellever denne sesongen så slik ut:

Gianluigi Donnarumma – David Alaba, Leonardo Bonucci, Rúben Dias – Kevin De Bruyne, Jorginho, N’Golo Kanté – Cristiano Ronaldo, Erling Braut Haaland, Robert Lewandowski, Lionel Messi.

Haalands spissrival i Tyskland, Robert Lewandowski, gikk helt til topps i kåringen av verdens beste mannlige fotballspiller. Han vant foran Lionel Messi og Mohamed Salah. På kvinnesiden ble Barcelona-spiller Alexia Putellas kåret til verdens beste. Caroline Graham Hansen fikk ikke plass på årets lag.

Robert Lewandowski og Erling Braut Haaland

VERDENS BESTE: Robert Lewandowski ble kåret til verdens beste spiller.

Foto: ANDREAS GEBERT / AFP

Siste nytt

 • Xavi taus om Lewandowski

  Barcelona-trener Xavi Hernández ønsker ikke å snakke om en mulig overgang for Robert Lewandowski fra Bayern München til den spanske storklubben.

  – Jeg kan ikke bekrefte Lewandowski eller noen andre navn. Selvfølgelig jobber vi hardt, og det er åpenbart at vi trenger å forbedre oss, sa Xavi på en pressekonferanse i Sydney.

  I den australske byen skal hans lag spille kamp mot et lag med sesongens beste spillere i den australske toppdivisjonen.

  – Det handler om tid. Det er ikke riktig øyeblikk ennå, sa Xavi når det kom til å kunngjøre nye spillere.

  Australia Soccer Barcelona
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • Tampa Bay Lightning til semifinale

  Ishockeylaget Tampa Bay Lightning jakter på tredje strake Stanley Cup-tittel. Natt til tirsdag ble laget klar for semifinale etter fire strake seirer.

  Florida Panthers ble slått 2-0. Patrick Maroon satte inn 1-0 i tredje periode før Ondrej Palat avgjorde da han satte pucken i tomt bur på tampen.

  Panthers Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP
 • Chelsea-sal kan bli godkjent tysdag

  Dei siste og avgjerande godkjenningane rundt salet av den engelske fotballklubben Chelsea kan kome på plass allereie tysdag, ifølge fleire britiske medium.

  Både Daily Mail og BBC melder måndag kveld at den britiske regjeringa kan godkjenne oppkjøpet i løpet av 24 timar.

  Det blir sagt vidare at portugisiske styresmakter også har måtta godkjenne handelen, all den tid Chelsea-eigar Roman Abramovitsj også har portugisisk pass. Det skal ha bidratt til at prosessen har trekt ut i tid.

  Det er eit konsortium leidd av amerikanske Todd Boehly som blir London-klubbens nye eigarar. Avtalen som er inngått skal vere verdt 4 milliardar pund – tett oppunder 50 milliardar kroner – har The Telegraph og andre medium tidlegare meldt.

  Chelsea
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste