Hopp til innhold

Haaland på årets lag – fikk målspørsmål av trenerlegende

Erling Braut Haaland er tatt ut på årets lag i verden av det internasjonale fotballforbundet. I prat med trenerlegenden Arsène Wenger fikk han skryt.

ÅRETS LAG: Erling Braut Haaland fikk en plass på årets lag.

Nordmannen ble tatt ut på spissplass da FIFA kåret årets beste lag i verden. På topp fikk han plass sammen med Lionel Messi, Robert Lewandowski og Cristiano Ronaldo.

– Jeg er veldig glad. Det er mange gode spillere, og det er gratis motivasjon til å fortsette. Jeg vil også takke lagkameratene som gjorde dette mulig. Fotball er en lagidrett, sa Haaland etter at plassen var sikret.

Arsène Wenger var på plass for å annonsere hvilke elleve spillere som fikk plass på laget. Han var nysgjerrig på nordmannens målform.

– Har du alltid, fra en ung alder, hatt et brennende ønske om å score mål, spurte Wenger.

Alex Ferguson og Arsene Wenger

TRENERLEGENDE: Arsène Wenger ledet Arsenal til suksess i flere tiår. Nå jobber han i FIFA.

Foto: Adrian Dennis / AFP

– Ja, hele livet mitt har jeg elsket å se folk score mål. Det er bra å se andre score mål, og det er enda bedre å score selv. Det er en veldig god følelse, fortalte Haaland, før Wenger kom med en bemerkning.

– Du er i godt selskap. Messi, Ronaldo, Lewandowski. Fantastisk, slo franskmannen fast, og fikk svar av Haaland.

– Nettopp.

Lewandowski årets spiller

Ingen norske herrespillere har noensinne kommet seg med på laget. Dermed skriver Haaland historie. Prisen deles ut etter en avstemming fra fotballspillere verden over.

FIFAs beste ellever denne sesongen så slik ut:

Gianluigi Donnarumma – David Alaba, Leonardo Bonucci, Rúben Dias – Kevin De Bruyne, Jorginho, N’Golo Kanté – Cristiano Ronaldo, Erling Braut Haaland, Robert Lewandowski, Lionel Messi.

Haalands spissrival i Tyskland, Robert Lewandowski, gikk helt til topps i kåringen av verdens beste mannlige fotballspiller. Han vant foran Lionel Messi og Mohamed Salah. På kvinnesiden ble Barcelona-spiller Alexia Putellas kåret til verdens beste. Caroline Graham Hansen fikk ikke plass på årets lag.

Robert Lewandowski og Erling Braut Haaland

VERDENS BESTE: Robert Lewandowski ble kåret til verdens beste spiller.

Foto: ANDREAS GEBERT / AFP

Sportsnyheter

UEFA Euro 2024, day 31, Final, Spain - England

Ble hengt ut av TV-profil – her slår han tilbake etter EM-finalen

Etter EM-gullet klarte ikke Marc Cucurella å dy seg. Han sendte et stikk i retning TV-profil Gary Neville etter noen krasse uttalelser tidligere i mesterskapet.

Kane

Fikk EM-drømmen knust igjen: – Så vondt som det kan bli

Spania stakk seirende ut av en høydramatisk EM-finale og snøt England på tampen.

En radiobil med en røykboks blir fjernet fra gressmatten på Romssa Arena under midnattssolkampen.

Supporterklubb med uttalelse etter VAR-protest: – Dette ble dråpen for oss

Tennisballene fløy inn på nok en Eliteseriearena. Så fikk KFUM-spiller Momodou Lion Njie en flaske etter seg.

Siste nytt

 • Ruud ned én plass på ATP-rankingen

  Alex de Minaurs imponerende spill i Wimbledon har vippet Casper Ruud fra 8.- til 9.-plass på ATP-rankingen. For Holger Rune fortsetter nedturen.

  Det kommer fram av den ferske oppdateringen mandag.

  Blant de fem fremste er det ingen endringer, og Jannik Sinner er fortsatt klar verdensener tross kvartfinaletap i Wimbledon. Bak italieneren følger Novak Djokovic, mens Wimbledon-vinner Carlos Alcaraz blir værende på sin 3.-plass. Spanjolen hadde ikke mulighet til å øke sin poengsum i den engelske hovedstaden.

  Bak Alexander Zverev (5) og Daniil Medvedev (6) har De Minaur gjort et solid byks fra 9.- til 6.-plass. Hubert Hurkacz beholder sin posisjon som verdenssjuer, mens Andrej Rublev faller to plasser og er nummer åtte.

  De Minaurs klatring gjør at Ruud faller én plass. Opp til Rublev skiller det imidlertid bare 40 poeng. Ruuds beste posisjon på ATP-rankingen hadde han tilbake i september 2022. Da lå han på annenplass etter US Open.

  For danske Runes del ser nedturen enn så lenge ikke ut til å stoppe. 21-åringen er nummer 17 på ATP-rankingen. Det er Runes svakeste plassering siden oktober 2022. I september i fjor var dansken helt oppe på en 5.-plass. 21-åringens forrige tittel kom i München (ATP250) for 15 måneder siden.

  Denne uken skal Ruud i aksjon i svenske Båstad. Der skal han i tillegg til å spille singleturneringen også konkurrere i tospann med Rafael Nadal.

  (NTB)

  Xut-WFXOks4
  Foto: AP
 • Argentina vant Copa América - Messi i tårer og byttet ut med skade

  Argentina vant søndagens finale i Copa América. Lautaro Martínez skjøt ballen i mål i andre ekstraomgang. Messi ble skadet og måtte tas av banen.

  Martínez' scoring var kampens eneste, og det ble dermed han som sikret seieren for Argentina i Miami.

  Etter en sen takling i første omgang, måtte seierherrenes stjernespiller Lionel Messi få legebehandling. Han holdt seg for ankelen, men kom seg igjen fort.

  Etter å ha snublet i sine egne bein i andre omgang, ble han byttet ut med Nicolas Gonzalez. En tydelig preget Messi greide ikke å holde tårene tilbake etter at han måtte gå fra banen.

  Det var mange som hadde billett til finalen mellom de to søramerikanske landene. Selve kampen startet med en forsinkelse på hele 45 minutter og ble innledet med kaos. Den argentinske avisen La Nación beskriver gråtende barn, folk som ble dyttet og folk som ikke gadd mer av kaoset ved inngangsporten, og dro hjem.

  Det var ingen ringere enn den colombianske artisten Shakira som sto for underholdningen i den noe utvidede pausen. I stedet for det vanlige kvarteret, så varte den i 25 minutter.

  (NTB)

  XG827mnD878
  Foto: Reuters
 • Finalen i Copa America utsatt en halvtime

  Finalen mellom i Copa America ble utsatt i en halvtime grunnet supporterkaos, melder AFP.

  Det ble problemer da publikum skulle inn på stadion. Bilder derfra viser fotballsupportere som bryter sikkerhetsporter ved stadion i Florida. Flere har også fått medisinsk hjelp.

  Finalen spilles mellom Argentina og Colombia.

  Copa America 2
  Foto: Nathan Ray Seebeck / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal