Haaland og Dortmund vant skjebnekamp - klar for mesterligaspill

Erling Braut Haaland slo til med en målgivende pasning da Dortmund sikret den utrolig viktige mesterligaplassen med 3-1-seieren over Mainz.

Germany Soccer Bundesliga

VANT VIKTIG KAMP: Erling Braut Haaland og Dortmund.

Foto: Michael Probst / AP

Kampen ble for øvrig utsatt i 20 minutter etter pausen etter at et forferdelig regnvær rammet Mainz-området.

Da ledet Dortmund 2-0 etter scoringer av Raphaël Guerreiro og Marco Reus.

Med seieren over Mainz er Dortmund sikret mesterligaspill neste sesong. Haaland og co. er nå trygt innenfor topp fire før siste serierunde sparkes i gang neste uke.

Seieren var svært viktig for den tyske klubben. Den kan sikre at Haaland blir værende.

Germany Soccer Cup Final

Haaland og Sancho vant nylig den tyske cupfinalen sammen med Dortmund.

Foto: Martin Rose / AP

– Hans turnering

NRKs fotballskribent Thore Haugstad skriver i en kommentar at enkelte har spådd at Dortmund hadde vært nødt å selge Haaland i sommer om de hadde feilet.

– Mesterligaen er blitt hans turnering, skriver han.

Haalands scoret ti mål i denne sesongen av mesterligaen før Dortmund røk ut av kvartfinalen.

Betydningen av Haaland så man også da nordmannen scoret to mål i cupseieren over RB Leipzig. Nylig ble han også kåret til sesongens spiller i Bundesliga av tyske supportere.

Sancho dominerte

Erling Braut Haaland hadde målgivende til 3-0, men preget ikke kampen denne gangen. Haaland fikk en alle tiders mulighet til å ordne 3-0 like før pause, men skuddet ble blokkert.

Sancho var nest sist på Dortmunds to mål i første omgang. Det avgjorde kampen og sikret seieren som gjør at Dortmund dårligst blir nummer fire.

Eurosport meldte for øvrig i helgen at Sancho er mer sikker enn noen gang på at det i sommer blir noe av overgangen til Manchester United.

Sancho har ifølge Transfermarkt en anslått markedsverdi på rundt 1 milliard. Søndag var det lett å se hvorfor Solskjær er interessert.

– Det har vært krevende. Det er en gruppeinnsats, og vi er storfornøyde med å være i mesterligaen neste sesong, sa Dortmunds Jude Bellingham i et intervju på Viaplay.

– Det har vært opp- og nedturer. På slutten av sesongen har det vært mange oppturer, la han til.

Sportsnyheter

Lukaku gret og var redd for korleis det gjekk med lagkameraten: – Be strong, I love you

Romelu Lukaku scora. Så sprang han bort til TV-kameraet for å helse til klubbkamerat Christian Eriksen, som kollapsa i sin kamp tidlegare i kveld.

Siste nytt

 • Sikret seg finaleplass

  Barcelona til finalen i håndballens mesterliga, da de vant 31–26 over Nantes i semifinalen.

  Etter en god åpning på kampen av Barcelona, ble det en tung kamp frem til 50. minutt, etter at de økte ledelsen fra 20–18 til 27–21, var kampen avgjort og sikret seg sin 13. finaleplass i mesterligaen.

  Barcelona møter Aalborg i finalen som spilles søndag.

  Germany Handball Champions League
  Foto: Marius Becker / AP
 • Klarte ikke OL-kravet

  Narve Gilje Nordås ble nummer sju på 5000-meteren i lørdagens OL-kvalifiseringsstevne i franske Nice på13.22,15. Dermed klarte han ikke OL-kravet på 13.13,50.

  Det var det faktisk heller ingen av de andre startende som gjorde. Nordås har forsatt mulighet til å komme til OL, enten ved å klare kravet eller ved å styrke sin posisjon på verdensrankingen. I øyeblikket ligger han helt på vippen på rankingen. 42 får delta på distansen i OL.

  Per Svela ble nummer 14 i løpet på 13.57,05. Svela har ikke vist en form i det siste som gjorde det sannsynlig at han skulle klare OL-kravet.

  Jacob Boutera ble nummer sju på 3000 meter hinder i stevnet på 8.26,60, som er ny personlig rekord. OL-kravet er på 8,22. Boutera er med andre ord svært nær.

  AcvDxWPxxnM
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Koronatrøbbel for Venezuela

  12 personar knytt til Venezuelas tropp i Copa America har blitt ramma av koronaviruset like før det søramerikanske meisterskapet.

  Lokale helsemyndigheter i Brasilia, der Venezuela skal møte vertsnasjonen Brasil på søndag, seier dei fekk besjed om smitteutbrotet fredag kveld, like før Venezuelas tropp kom.

  – Vi fekk beskjed frå det søramerikanske fotballforbundet om at 12 medlem av delegasjonen frå Venezuela, deriblant spelarar og medlem av trenarstaben, har testa positivt på koronaviruset, står det i ein uttaling til nyheitsbyrået AFP.

  (©NTB)

  SsBK6cltz24
  Foto: Aizar Raldes / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal