Hopp til innhold

Haaland og Dortmund vant skjebnekamp - klar for mesterligaspill

Erling Braut Haaland slo til med en målgivende pasning da Dortmund sikret den utrolig viktige mesterligaplassen med 3-1-seieren over Mainz.

Germany Soccer Bundesliga

VANT VIKTIG KAMP: Erling Braut Haaland og Dortmund.

Foto: Michael Probst / AP

Kampen ble for øvrig utsatt i 20 minutter etter pausen etter at et forferdelig regnvær rammet Mainz-området.

Da ledet Dortmund 2-0 etter scoringer av Raphaël Guerreiro og Marco Reus.

Med seieren over Mainz er Dortmund sikret mesterligaspill neste sesong. Haaland og co. er nå trygt innenfor topp fire før siste serierunde sparkes i gang neste uke.

Seieren var svært viktig for den tyske klubben. Den kan sikre at Haaland blir værende.

Germany Soccer Cup Final

Haaland og Sancho vant nylig den tyske cupfinalen sammen med Dortmund.

Foto: Martin Rose / AP

– Hans turnering

NRKs fotballskribent Thore Haugstad skriver i en kommentar at enkelte har spådd at Dortmund hadde vært nødt å selge Haaland i sommer om de hadde feilet.

– Mesterligaen er blitt hans turnering, skriver han.

Haalands scoret ti mål i denne sesongen av mesterligaen før Dortmund røk ut av kvartfinalen.

Betydningen av Haaland så man også da nordmannen scoret to mål i cupseieren over RB Leipzig. Nylig ble han også kåret til sesongens spiller i Bundesliga av tyske supportere.

Sancho dominerte

Erling Braut Haaland hadde målgivende til 3-0, men preget ikke kampen denne gangen. Haaland fikk en alle tiders mulighet til å ordne 3-0 like før pause, men skuddet ble blokkert.

Sancho var nest sist på Dortmunds to mål i første omgang. Det avgjorde kampen og sikret seieren som gjør at Dortmund dårligst blir nummer fire.

Eurosport meldte for øvrig i helgen at Sancho er mer sikker enn noen gang på at det i sommer blir noe av overgangen til Manchester United.

Sancho har ifølge Transfermarkt en anslått markedsverdi på rundt 1 milliard. Søndag var det lett å se hvorfor Solskjær er interessert.

– Det har vært krevende. Det er en gruppeinnsats, og vi er storfornøyde med å være i mesterligaen neste sesong, sa Dortmunds Jude Bellingham i et intervju på Viaplay.

– Det har vært opp- og nedturer. På slutten av sesongen har det vært mange oppturer, la han til.

Siste nytt

 • Strømsgodset-spiller beklager råkjøring

  Strømsgodtset-spilleren Tobias Gulliksen innrømmer at han torsdag ble tatt for råkjøring i en laserkontroll mellom Drammen og Sande.

  – I går kveld kl. 22.30 tabbet jeg meg ut big time. Jeg tråkket alt for hardt på gassen i noen sekunder på en strekning mellom Drammen og Sande. Jeg ble tatt i politiets laserkontroll og målt til 148 km/t i 70-sonen, skriver han i et Instagram-innlegg.

  18-åringen beklager for hendelsen.

  – Det finnes ingen god nok unnskyldning. Jeg var dum, jeg var uansvarlig. Jeg fortjener straff – og tar den jeg får. Min uforbeholdne unnskyldning går til alle jeg nå skuffer, til alle som synes jeg var en idiot - familien, venner, Godset, fansen. For det var jeg. Unnskyld, skriver han videre.

  Spillerportrett Strømsgodset Toppfotball herrer 2022
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Klart for etterlengtet Jarstein-comeback

  Rune Almenning Jarstein skal lørdag vokte buret for Hertha Berlin for første gang på 468 dager. Det skjer i en treningskamp mot Babelsberg.

  Jarstein har ikke spilt en kamp siden han fikk korona i april i fjor. Da ble han virkelig dårlig og lagt inn på sykehus i Berlin hvor han fikk antibiotikabehandling. Deretter fikk han påvist en hjertemuskelbetennelse før en kneskade krevde operasjon, skriver NTB.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ransakingen av Tour de France-lag var ledd i større dopingetterforskning

  Torsdag morgen ble hotellet til Tour de France-laget Bahrain Victorious ransaket av dansk politi. Der skal mulig dopingbruk ha blitt etterforsket, opplyser EU-organet Eurojust timer før rittstart i København.

  – Politiet og juridiske myndigheter i Frankrike, Belgia, Spania, Kroatia, Italia, Polen og Slovenia har stått for en koordinert innsats mot bruken av ulovlige stoffer i sykkelsporten. Etter en forespørsel fra franske myndigheter utførte dansk politi en ransakelse på ett av Tour de France-hotellene i København, heter det i en uttalelse.

  Saken ble åpnet 11. mai, og torsdagens aksjon ble støttet av både Eurojust og Europol.

  Det står ingenting i uttalelsen om funnene på sykkellagets hotell, ifølge NTB.

  Denmark Cycling Tour de France Police Raids
  Foto: Bo Amstrup / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste