Guardiola etter ny Haaland-bragd: – Det er hans talent

Erling Braut Haaland fortsetter den elleville starten i Premier League. Onsdag fikk han både publikum og eksperter til å måpe da han scoret hat trick for andre kamp på rad.

Erling Braut Haaland

NYTT MÅL: Erling Braut Haaland trengte bare tolv minutter på å score for City hjemme mot Nottingham Forest.

Fantastisk. Det er ikke mer å si.

Det var en glisende Erling Braut Haaland som møtte BT Sports og Viaplay til intervju etter monsterkampen mot Nottingham Forest onsdag kveld.

Den norsk stjernen brukt snaue 40 minutter på å score tre ganger for City. Og ikke nok med det: Dette er andre kamp på rad at 22-åringen scorer hat trick for de lyseblå.

Det handlet om å fortsette det vi gjorde i andre omgang mot Palace. Å spille, spille, spille. Vi visste det ville komme sjanser. Det var akkurat det vi gjorde. Det var fint, sier Haaland, som nok en gang kunne ta med seg en «hat trick-ball» hjem.

TRIPPEL: Erling Braut Haaland står nå med ni mål på fem kamper.

– Du sa i Salzburg at du gikk til sengs med dem. Hva gjør du med matchballene nå om dagen?, spør Viaplay.

– Det begynner å bli et par allerede, så vi får se om de blir med til køys i kveld også, sier Haaland og smiler.

Historisk målscorer

Etter dagens trippel står nordmannen nå med utrolige ni mål på fem kamper. Haaland troner – ikke overraskende – helt mutters alene på toppen av toppscorerlisten.

Pep Guardiola er storfornøyd med nysigneringen fra Jæren.

– Han har scoret i Norge, han har scoret i Østerrike, han har scoret i Tyskland og nå scorer han her. Det er hans talent. Jeg vet ikke i hvilket minutt vi scoret det første målet. Han hadde ikke rørt ballen enda, og så scorer han. Han har et talent. Avslutningen til begge to var fantastisk (Alvarez), sier Guardiola til Viaplay.

Thore Haugstad, NRKs fotballskribent, beskriver Haalands prestasjoner som «helt utrolig».

Han fortsetter bare der han slapp i Tyskland. Det er mange som snakker om Bundesliga som en «farmer's league» – en liga hvor det er lett å score mål – og at vi derfor måtte justere ned kravene til Haaland til Premier i League. Men han scorer egentlig bare mer. Det er helt utrolig, sier Haugstad og legger til:

Det er ikke bare historisk i norsk sammenheng, men også i Premier League.

For ifølge analysekontoen OptaJoe på Twitter har nemlig Haaland allerede skrevet seg inn i Premier League-historien med gullskrift.

– Erling Haaland har scoret ni mål på sine første fem Premier League-kamper. Det er en ny ligarekord. Han går forbi Mick Quinn og Sergio Agüero (begge med åtte). Utrolig, skriver OptaJoe.

Britain Soccer Premier League

JUBEL: Erling Braut Haaland feiret sin tredje scoring for dagen med John Stones.

Fullroses internasjonalt

Tidligere storscorer Gary Lineker spøker nå med at noen ville rekorder vil ryke på kort tid.

– I dette tempoet vil han ta Alan Sheares rekord før Harry Kane, skriver fotballeksperten på Twitter.

Da Shearer avsluttet karrieren sin, hadde han scoret utrolige 260 ganger. Harry Kane står med 187.

UEFA Nations League - Group C - Hungary v England

EKSPERT: Tidligere målsnik Michael Owen hyller Haaland.

Tidligere Liverpool- og Real Madrid-spiss Michael Owen er forbløffet over det han har sett av Haaland til nå.

– Jeg gjentar: Denne fyren kommer til å slå nesten alle målrekorder som fins. Han er for stor, for rask, klinisk foran mål, og han spiller i et lag som skaper titalls sjanser. Alt han trenger å gjøre, er å holde seg i form, skriver Michael Owen på Twitter.

Hvem slår scoringsrekorden til Shearer?

Scoret etter første touch på ballen

Nordmannen trengte bare tolv minutter på å starte scoringsshowet i Manchester. Phil Foden slo en presis ball inn feltet. Der var Haaland sterk, kom seg først på ballen og tuppet den inn forbi målvakt Dean Henderson.

Elleve minutter senere kombinerte Haaland med Foden igjen. Ballen havnet til slutt i beina på nordmannen, som hadde få problemer med å dytte inn 2–0.

I det 38. minutt var hat tricket et faktum da den høyreiste spissen headet inn 3–0.

Snaue halvtimen senere var kampen over for Haalands del. 22-åringen fikk stående applaus fra samtlige City-supportere i det han tuslet av banen og ga manager Pep Guardiola en «high five».

Den unge nordmannen har hatt forventningene til en hel fotballverden på sine skuldre etter monsterovergangen til Manchester City. Likevel har jærbuen innfridd til de grader i den lyseblå drakten.

Allerede før onsdagens oppgjør mot Nottingham Forest var han toppscorer i Premier League etter å ha scoret seks på fire kamper.

Forrige helg kom også sesongens første hat trick da 22-åringen nærmest på egen hånd fullførte snuoperasjonen mot Crystal Palace og sikret 4-2-seieren.

Premier League - Manchester City v Crystal Palace

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn