Hopp til innhold

Haaland kåret til verdens syvende beste spiller

Hvert år publiserer The Guardian en liste over de 100 beste fotballspillerne i verden. På årets liste finner vi kun én nordmann – nemlig Erling Braut Haaland.

Men jærbuen har falt én plass ned fra fjorårets kåring. I år er han kåret til verdens syvende beste spiller, mens han i fjor ble nummer seks. Siden i fjor har han nemlig blitt passert av Kylian Mbappe, som innehar årets sjetteplass.

På toppen av lista finner vi Bayern München-spiss Robert Lewandowski, som også toppet lista i fjor. Lionel Messi, årets vinner av gullballen, beholder også andreplassen fra 2020. Liverpools Mohamed Salah er på tredjeplass, som er hans første topp tre-plassering i den gjeve kåringen.

Det er ikke bare Haaland som har falt nedover på lista, det gjør også Cristiano Ronaldo. The Guardian kårer han til verdens åttende beste spiller, altså på plassen bak Haaland. Ronaldo var nummer tre i fjor.

Martin Ødegaard glimrer med sitt fravær blant de 100. I fjor var han nummer 74 på avisens liste.

Listen over de 100 beste kvinnelige fotballspillerne i verden ble sluppet tidligere i desember. Caroline Graham Hansen ble kåret til årets fjerde beste spiller, og var i likhet med Haaland eneste norske på listen.

Erling Braut Haaland
Foto: INA FASSBENDER / AFP

Siste nytt

 • Parsons ferdig som Nederland-sjef etter skuffende fotball-EM

  Britiske Mark Parsons klarte ikke å ta de nederlandske fotballkvinnene videre fra kvartfinalen i EM og har nå mistet jobben som landslagssjef.

  Det bekrefter Det nederlandske fotballforbundet på sin nettside.

  – I oppkjøringen til og under EM var både spillet og resultatene skuffende, og det har vi ikke råd til, sier Jan Dirk van der Zee, direktør for kvinnefotballen i forbundet.

  Parsons hadde store sko å fylle da han tok over etter Sarina Wiegman. Wiegman ledet Nederland til EM-gull i 2017 og VM-sølv i 2019. Suksessen fortsatte i sommer da hun som landslagssjef for England ledet laget til EM-gull på hjemmebane. (NTB)

  Mark Parsons
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Bach utelukker ikke OL i Tyskland i 2036

  IOC-president Thomas Bach sier det ikke er utelukket å arrangere 2036-OL i Tyskland, 100 år etter Adolf Hitlers propagandaleker i 1936.

  – Selvfølgelig er det kritikere, og det vil også være kritikere av andre søkernasjoner. Men fra et internasjonalt synspunkt har Tyskland aldri fått skylden for disse lekene i 1936, sier Bach til den tyske avisen Bild.

  1936-OL var preget av Hitlers rasepolitikk og ble truet av boikott. Etter et ultimatum fra IOC (Den internasjonale olympiske komité) godtok Hitler at kvalifiserte jødiske utøvere skulle få representere Tyskland under lekene.

  Tyskland har flere ganger søkt om OL i etterkant, men har ikke arrangert dette siden 1972. (NTB)

  President of the International Olympic Committee Thomas Bach attends the 51st General Assembly in Skopje
  Foto: OGNEN TEOFILOVSKI / Reuters
 • Medier: Fotball-VM i Qatar flyttes fram en dag

  Det internasjonale fotballforbundet har besluttet at åpningen av Qatar-VM flyttes fra 21. til 20. november. Grunnen er at vertslandet skal spille første kamp.

  Det skriver The Athletic og nyhetsbyrået AFP.

  Mesterskapet har lenge vært satt opp til å gå fra 21. november til 18. desember, men det flyttes en dag fram slik at Qatars kamp mot Ecuador blir den første som spilles.

  Opprinnelig skulle Senegals møte med Nederland være det første, men det er tradisjon at vertsnasjonen sparker VM i gang. I tillegg til denne kampen skal også England – Iran og USA – Wales møtes den 21. november.

  VM skal fortsatt avsluttes med finalen 18. desember. (NTB)

  Qatar Soccer WCup Draw
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste