Haaland kåret til verdens sjette beste fotballspiller: – Det er helt uvirkelig

Han har vunnet det prestisjefulle Golden Boy-trofeet, Kniksens hederspris og den norske gullballen – og nå har avisen The Guardian kåret Erling Braut Haaland til verdens sjette beste spiller.

Kniksenprisen

PRISVINNER: Erling Braut Haaland poserer med Kniksenprisen (t.v.) og Golden Boy-trofeet.

Foto: Norsk Toppfotball / NTB

– Min første reaksjon er jo at det er helt... Det er noe jeg ikke hadde trodd skulle skje. Hadde du spurt folk for et par år siden, så er det helt utopisk fjernt å tro at vi i Norge skulle få spillere i sånn verdensklasse, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Julaften kunngjorde avisen The Guardian topp ti på sin årlige liste over de 100 beste mannlige fotballspillerne i verden.

På den eksklusive listen finner man jærbuen Haaland på en sjetteplass.

Det er foran spillere som Kylian Mbappé, Mohamed Salah og Neymar.

– At han er i det selskapet der er fortjent, legger Torp til.

I fjor, da han spilte for RB Salzburg, var Haaland på 53.-plass på den samme lista. Det betyr at han har klatret 47 plasser på bare ett år.

– Det er helt uvirkelig

Bundesliga - Bayer Leverkusen v Bayern Munich

Av 100 spillere topper Lewandowski lista.

Foto: Bernd Thissen / Reuters

Den britiske avisens liste toppes av Bayern Münchens Robert Lewandowski. Bak polakken følger Lionel Messi på andreplass og Cristiano Ronaldo på tredje.

– Den lista sier jo egentlig bare alt om hvor sykt det er. Det er spillere som har vært i verdenstoppen lenge og har vunnet VM og mesterligaen, forteller Torp.

– Så kommer det en norsk 20-åring som plutselig er foran der. Det er helt uvirkelig.

Og selv om Borussia Dortmund-spilleren er klart beste nordmann, er han ikke den eneste.

I godt selskap

Martin Ødegaard

Selv om han har slitt noe i år, er Ødegaard på 74.-plass på lista.

Foto: Jorge Guerrero / AFP

For Martin Ødegaard har også fått plass blant de 100. Real Madrid-spilleren har kapret 74.-plassen på lista. Like bak lagkamerat Luka Modric, og foran blant annet Leroy Sané.

– At vi har to på den lista sier litt om den spennende tiden vi kan være på vei inn i, påpeker Torp.

Han kan ikke komme på noen andre nordmenn som har vært i nærheten, spesielt med tanke på Haaland.

– Tallene hans snakker for seg. Det han har levert over tid... det målsnittet hans er helt vanvittig. Det blir veldig spennende å se han på nyåret etter den lille skaden hans.

Siste nytt

 • Greit utgangspunkt for Norge

  Jarl Magnus Riiber fikk ikke ut sitt beste i hoppbakken under lagkonkurransen i kombinert.

  Men lagkameratene hans leverte varene. Både Espen Bjørnstad og Jens Lurås Oftebro hoppet godt, men det var Jørgen Graabak som sto for Norges viktigste svev.

  Den olympiske mesteren fra 2014 var på forhånd Norge mest usikre kort, men leverte sitt klart beste hopp da det gjaldt som mest.

  – Det var nervepirrende. Det er en lagkonkurranse og det er mye som kunne blitt avgjort av mitt hopp. Så det var deilig å levere, sa Graabak etter sitt viktige hopp.

  Norge er 35 sekunder bak ledende Østerrike, men har bare ti sekunder opp til tøffeste utfordrer Tyskland. Dermed blir det en meget spennende langrennsdel senere i dag.

  Riiber
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Endrer regler før sprintstafetten

  Klokka 11.00 er det duket for sprintstafett i VM for både kvinner og herrer. Dagen starter med to semifinaler hvor de ti beste fra de to finalene tar seg videre til finalen senere på dagen.

  Vanligvis har det blitt bestemt gjennom at de to beste fra hvert heat går videre, mens de seks andre i finalen kommer seg videre på tid. I dag blir det en endring på akkurat det, melder SVT.

  I dag vil fire lag fra hver semifinale gå videre, mens bare to lag går videre på tid. Grunnen er ikke overraskende det varme været. Arrangøren tror at forholdene ikke vil være identiske i begge semifinalene, og at det dermed vil være en stor fordel å gå videre på tid i den første semifinalen.

  – Vi var med på beslutningen. FIS spurte os, og vi er enige i at det er det mest rettferdige å gjøre hvis forholdene blir ulike, sier Sveriges landslagssjef Ander Byström til den svenske allmennkringkasteren.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf. Klæbo
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Hovland i tetkamp i Florida

  Viktor Hovland slo sterkt tilbake laurdag etter baksmellen i WGC-turneringa i Florida fredag, og kjempar i toppen før siste runde.

  Laurdag gjekk han på seks under par, og er ti under par samanlagt etter tre dagar. Han noterte seg for fem birdiar og ein eagle, og berre ein bogey.

  Då han var ferdig med runden, låg han på sjuandeplass, seks slag bak suverene Colin Morikawa, men berre eitt slag frå andreplassen. Men fleire av dei andre var enno ikkje ferdig med sin runde.

  Det var ei sterk oppreising frå fredag. Då låg han an til ein endå betre runde, 8 under par etter 17 hol.

  Men på det siste fekk han ein kvadruppel-bogey, fire slag under par. Før dagens runde var han nummer 17.

  Turneringa er ei World Golf Championship-turnering med 10,5 millionar dollar i premiepotten.

  Sjå resultatlista her.

  Viktor Hovland
  Foto: Mike Ehrmann / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal