Haaland kan miste landskampene

Erling Braut Haaland blir ikke klar til lørdagens Borussia Dortmund-oppgjør mot Augsburg. Det betyr at også Norges viktige landslagssamling kan ryke.

Dortmund-trener Marco Rose bekreftet Haalands forfall på fredagens pressemøte. Jærbuen har den siste uken vært ute med en muskelskade i låret og mistet to klubbkamper.

– Han prøvde, men smerten er fortsatt for sterk, sa Rose.

Han la til at Haaland blir igjen i Dortmund og ikke slutter seg til landslaget i Oslo.

Landslagslege Ola Sand sier likevel at det ikke er konkludert med at Haaland mister landskampene.

– Det er fortsatt usikkert, skriver han i en SMS til NRK.

I en pressemelding fra NFF opplyses det at de medisinske teamene til Norge og Dortmund vil holde tett kontakt fremover.

– Vi hadde håpet på bedre nyheter rundt Erling, men holder den (døren) foreløpig åpen, sier landslagssjef Ståle Solbakken.

Haaland selv skriver på Twitter:

«Kjære BVB-fans. Jeg kan ikke spille i morgen. Jeg er skadet, men jeg kommer snart tilbake».

21-åringen scoret hele fem landslagsmål på forrige samling.

Norge møter Tyrkia borte i Istanbul 8. oktober. Utfallet der kan bli avgjørende for lagets VM-sjanser. Ståle Solbakkens menn er bak tabelltopp Nederland på dårligere målforskjell i gruppe G.

Landslaget tar imot Montenegro på Ullevaal stadion mandag 11. oktober.

Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Siste nytt

 • Riiber vant igjen

  Jarl Magnus Riiber ble aldri truet av noen konkurrenter og gikk alene inn til nok en verdenscupseier på hjemmebane.

  Riiber knallet til med 143 meter i hoppdelen og gikk ut med en solid fordel på 29 sekunder ned til østerrikske Johannes Lamparter i langrennsdelen. Østerrikeren klarte aldri å komme opp til Norges kombinertkonge.

  Dette var Riibers tredje verdenscupseier denne sesongen.

  Jens Lurås Oftebro kjempet mot tyske Eric Frenzel og østerrikske Mario Seidl om tredjeplassen, men det var veteranen Frenzel som sikret den siste pallplassen. Oftebro måtte ta til takke med fjerdeplass.

  – Fantastisk av Jarl. Han er i veldig fin form og er solid. Jens fikk kjørt seg skikkelig mot en av verdens beste kombinertløpere på ski, sa sportssjef Ivar Stuan.

  Kasper Moen Flatla og Simen Tiller fikk til hver sitt kjempehopp og landet på henholdsvis 136 og 135 meter. Moen Flatla gled inn til en imponerende 13.-plass.

  Verdenscup Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Lægreid står over

  Sturla Holm Lægreid går ikke jaktstarten i Östersund. Det bekrefter landslagssjef Per Arne Botnan overfor NRK. Lægreid har vært småsyk siden sprinten torsdag, og stod også over lørdagens stafett. Det er meldt ned mot 16 minusgrader og noe vind i Östersund søndag.

  Nordmannen hadde et godt utgangspunkt etter sprinten hvor han ble nummer 6, og skulle startet 41 sekunder bak svenske Sebastian Samuelsson om han hadde stilt.

  Sturla Holm Lægreid
  Foto: Anders Wiklund/TT / NTB
 • Ingen Iversen og Tønseth i Davos

  Etter å ha røket ut i sprintprologen fredag, blitt nummer 23 på 15 kilometer fristil lørdag og gått andreetappe for Norge på søndagens stafett, tar Emil Iversen seg nå en konkurransepause.

  Han kunne i pressesonen i Lillehammer fortelle NRK at han ikke er en del av Norges tropp til verdenscupen i Davos neste helg.

  Trønderen kommer i stedet til å reise hjem til Meråker for å trene den neste perioden. Iversen kunne ikke fortelle hva som blir hans neste konkurranse.

  Heller ikke Didrik Tønseth blir en del av Norges tropp til Davos. Det bekrefter han selv til NRK søndag. Tønseth ble nummer seks på 15 kilometeren på Lillehammer lørdag, men er altså ikke funnet god nok og har reist hjem til Trondheim. Han forbereder seg nå til Skandinavisk cup på Beitostølen neste helg.

  sXZ09011T1I
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal