Haaland hylles: «Drømmedebut»

Erling Braut Haaland får toppkarakteren 1 hos fotballmagasinet Kicker etter debuten for Borussia Dortmund.

Han er inne på rundens lag. Ingen andre av de elleve oppnår en ren 1-er. «Drømmedebut», skriver Kicker i sin begrunnelse.

Haaland scoret tre ganger som innbytter i 5–3-seieren over Augsburg borte. Laget hans lå under 1–3 da nordmannen kom inn.

Kickers spillerbørs har vært i sving i mange tiår og har en sterk posisjon i Tyskland. Det er svært sjelden at spillere får karakteren 1.

Haaland ble det store navnet i Bundsliga sist helg. Hans debut skapte overskrifter også utenfor Tysklands grenser.

Haaland kan få sin hjemmedebut mot Köln fredag. (NTB)

Erling Braut Haaland
Foto: Michaela Rehle / Reuters

Siste nytt

 • Lewandowski redda Bayern

  Bayern München sleit lenge mot botnlaget Paderborn og såg ut til å miste viktige poeng i tittelkampen i Bundesliga. Paderborn kjempa seg heroisk til 2-2 på bortebane med eit kvarter igjen å spele. Men da det var to minutt igjen på klokka dukka Robert Lewandowski opp og scora sitt 25 mål for sesongen. Dermed vann Bayern 3-2 og har fire poeng ned til Leipzig med ein kamp meir spelt.

  Robert Lewandowski
  Foto: Matthias Schrader / Matthias Schrader
 • Ny verdsrekord i tresteg

  Yulimar Rojas (24) frå Venezuela sette fredag kveld ny innandørs verdsrekord i tresteg. Den gamle rekorden til russiske Tatjana Lebedeva på 15,36 har stått sidan 2004. I kveld hoppa Rojas heile 15,43 på eit stemne i Madrid. Ute har ukrainske Inessa Kravets hatt verdsrekorden heilt sidan VM i Göteborg i 1995.

  Yulimar Rojas
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Kristoff skuffa i spurten

  Cees Bol tok sigeren på den tredje etappen av Algarve rundt fredag. Alexander Kristoff var med i spurten om sigeren, men klarte ikkje å henge med på farta til nederlendaren i spurten og blei nummer fire. Daniel Hoelgaard var også med i spurten og kom inn på plassen bak.

  AFP_1IW3E2
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal