Haaland går verden rundt etter hat trick-debuten: – Nettet går amok

Fra Europa til USA og India. «Hele verden» lar seg imponere av 19-åringen fra Bryne etter debuten for Borussia Dortmund.

Bundesliga - FC Augsburg v Borussia Dortmund

HAT TRICK-KONGEN: Her feirer Haaland etter å ha satt inn sitt tredje mål mot Augsburg.

Foto: Michaela Rehle / Reuters

«Ekstraordinært. Vanvittig. Utrolig», skriver danske BT om Erling Braut Haalands debut. Overskriften «Nettet går amok over norsk tenåring» er beskrivende for timene etter at normannen fikk en drømmedebut i Bundesliga.

Haaland er den første til å score hat trick i debuten siden Pierre-Emerick Aubameyang i 2013. Det går ikke ubemerket hen i internasjonale medier.

«Hvis noen trodde at Erling Braut Haalands overgang til Borussia Dortmund ville gjøre at scoringene stoppet opp, så beviste nordmannen at de tok ettertrykkelig feil», skriver BBC.

Laster Twitter-innhold

The Guardian brøt opp i gårsdagens Premier League dekning for å nevne Haaland og kaller hat tricket sensasjonelt.

Laster Twitter-innhold

Også spanske Marca noterte seg ungguttens debut. «La tormenta perfecta de Haaland» - Haalands perfekte storm.

Laster Twitter-innhold

Og det er ikke bare i Europa at 19-åringen får oppmerksomhet. På andre siden av kloden har indiske News 18 meldt om hat trick-Haaland.

Laster Twitter-innhold

Over dammen blir det påpekt at Haaland har scoret hat trick i alle turneringene han har spilt i denne sesongen. Champions League, serie og cup i Østerrike - og etter i går, Bundesliga.

Laster Twitter-innhold

Haaland selv tok det hele med tilsynelatende stor ro etter kampen. Han hadde et godt tak om matchballen etter kamp og har tidligere spøket om at de er «kjærestene hans». Nå har han altså fått én til.

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Gråtkvalt Weng avslørte ukjente drama: – Alt har vært helt håpløst

OBERSTDORF (NRK): Heidi Weng har tidvis vært en skygge av seg selv i vinter. Etter å ha avsluttet VM med sølv på tremila, avslører hun at det har vært mye motgang det siste året.

Siste nytt

 • Sørloth fortsatte den gode formen

  Etter en trang start i Leipzig har Aleksander Sørloth begynt å finne formen som gjorde han til Timo Werners erstatter.

  Lørdag startet han i bortekampen mot Freiburg og svarte med å legge på til 2-0 etter 64 minutter da han fikk ballen servert på åpent mål.

  79 minutter ut i kampen ble han spilt igjennom. Han la igjen til svenske Emil Forsberg, som plasserte ballen nede i kroken til 3-0, som også ble sluttresultatet.

  Dermed står Sørloth med tre mål og to målgivende i Bundesliga. Tidligere i uken hadde han også to målgivende pasninger mot Wolfsburg i cupen.

  Leipzig klatret med seieren opp i serieledelsen, før Bayern München skal møte Dortmund og Haaland lørdag kveld.

  Aleksander Sørloth
  Foto: RALPH ORLOWSKI / AFP
 • Ingen nordmenn på pallen

  De norske skiskytterherrene klarte ikke å følge opp Tiril Eckhoffs suksess på sprinten tidligere i dag. Det ble en svært jevn herresprint der franske Simon Desthieux var aller best og vant et verdenscuprenn for første gang i karrieren.

  Beste nordmann ble Sturla Holm Lægreid på 4. plass med én bom. Like bak kom Tarjei Bø. Johannes Thingnes Bø fikk trøbbel med skytingen, og med totalt tre bom ble det for mye å hente i løypa. Verdenscuplederen endte til slutt på 11. plass med klart beste langrennstid.

  – Ingen toppdag for nordmennene, konkluderte NRKs ekspert Ola Lunde.

  For Endre Strømsheim ble det riktignok en stor opptur på sprinten i Nove Mesto. Han hadde ikke gått verdenscup siden 2018/2019-sesongen, og var eneste nordmann som klarte å skyte feilfritt. Dermed kunne 23-åringen gå inn til en solid 12. plass.

 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal