Haaland går verden rundt etter hat trick-debuten: – Nettet går amok

Fra Europa til USA og India. «Hele verden» lar seg imponere av 19-åringen fra Bryne etter debuten for Borussia Dortmund.

Bundesliga - FC Augsburg v Borussia Dortmund

HAT TRICK-KONGEN: Her feirer Haaland etter å ha satt inn sitt tredje mål mot Augsburg.

Foto: Michaela Rehle / Reuters

«Ekstraordinært. Vanvittig. Utrolig», skriver danske BT om Erling Braut Haalands debut. Overskriften «Nettet går amok over norsk tenåring» er beskrivende for timene etter at normannen fikk en drømmedebut i Bundesliga.

Haaland er den første til å score hat trick i debuten siden Pierre-Emerick Aubameyang i 2013. Det går ikke ubemerket hen i internasjonale medier.

«Hvis noen trodde at Erling Braut Haalands overgang til Borussia Dortmund ville gjøre at scoringene stoppet opp, så beviste nordmannen at de tok ettertrykkelig feil», skriver BBC.

Laster Twitter-innhold

The Guardian brøt opp i gårsdagens Premier League dekning for å nevne Haaland og kaller hat tricket sensasjonelt.

Laster Twitter-innhold

Også spanske Marca noterte seg ungguttens debut. «La tormenta perfecta de Haaland» - Haalands perfekte storm.

Laster Twitter-innhold

Og det er ikke bare i Europa at 19-åringen får oppmerksomhet. På andre siden av kloden har indiske News 18 meldt om hat trick-Haaland.

Laster Twitter-innhold

Over dammen blir det påpekt at Haaland har scoret hat trick i alle turneringene han har spilt i denne sesongen. Champions League, serie og cup i Østerrike - og etter i går, Bundesliga.

Laster Twitter-innhold

Haaland selv tok det hele med tilsynelatende stor ro etter kampen. Han hadde et godt tak om matchballen etter kamp og har tidligere spøket om at de er «kjærestene hans». Nå har han altså fått én til.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Thelin både helt og syndebukk

  Isaac Kiese Thelin scoret for begge lag da Malmø tapte 2-1 borte mot Wolfsburg i europaligaens 16-delsfinale torsdag. I andreomgang scoret svenskenes innleide spiss på straffe og sendte de lyseblå i føringen. Men etter en knapp time skulle han selv avslutte Wolfsburgs snuoperasjon. Thelin skulle bare klarere et hjørnespark, men endte i stedet opp som matchvinner, for tyskerne.

  Germany Soccer Europa League
  Foto: Michael Sohn / AP
 • Elabdellaoui tap mot Arsenal

  Omar Elabdellauoi og Olympiakos innledet kampen sterkt og ga Arsenal kamp helt til døra i Athen torsdag kveld. Men Alexandre Lacazettes scoring i det 81. minutt ga fjorårsfinalist Arsenal et godt utgangspunkt med 1-0 før det andre oppgjøret i europaligaens 16-delsfinale.

  Omar Elabdellaoui
  Foto: Louisa Gouliamaki / AFP
 • Martial redda uavgjort for United

  Anthony Martial scora eit svært viktig bortemål for Manchester United mot Club Brügge i 16-delsfinalen i Europaligaen mot Manchester United. Den belgiske klubben starta best og tok tidleg leiinga ved Emmanuel Dennis etter 15 minutt. Solskjærs menn tok seg opp utover kampen og etter 36 minutt sette Martial iskaldt inn utlikninga. United pressa på og var nærmast sigeren mot slutten, men har likevel skaffa seg eit godt utgangspunkt for avansement før heimemøte på Old Trafford.

  Anthony Martial
  Foto: JOHN THYS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal