Hopp til innhold

Haaland matchvinner etter måltørke: – Folk vil at han skal mislykkes

Etter fem målløse mesterligakamper på rad, banket Erling Braut Haaland inn to mål og sikret seieren mot sveitsiske Young Boys.

Etter fem målløse mesterligakamper på rad, banket Erling Braut Haaland inn to mål og sikret seieren mot sveitsiske Young Boys.

SE MÅLENE: Erling Braut Haaland endte ny måltørke mot Young Boys.

Tre poeng var forventet da de regjerende mesterne gjestet den sveitsiske serietoeren, og takket være en nordmann som ikke hadde scoret i Mesterligaen siden april, ble det også seier.

– Det er viktig å få sjansene, for folk vil at han skal mislykkes, sier manager Pep Guardiola til TNT Sports på spørsmål om formen til stjernespissen.

– Jeg beklager, men denne fyren vil score mål hele livet, og med sjansene han får så er han en utrolig trussel, legger han til.

Men det så lenge ut som det skulle bli Haalands sjette mesterligakamp på rad uten mål. I første omgang slo han hånda fortvilet i gressmatta etter et skudd utenfor. «Haalands tørkeperiode» kalte BBC det, og viste til at det var hans 23. bom på rad. i turneringen.

Haaland

IRRITERT: Ikke alt gikk Haaland og Manchester Citys vei i Sveits.

Foto: AFP

Det var Manuel Akanji som til slutt fikk hull på byllen etter 48 minutter, men vertenes Meschak Elia vartet opp med en vakker chip over City-målvakt Ederson bare fire minutter senere.

Tørken over

Og da var det tid for Haaland-show. Først fra straffemerket etter 68 minutter. 23-åringens første mål på 543 minutters mesterligaspill.

Haaland fikk enda to store sjanser, men bommet på begge, og i tillegg ble han «snytt» for en målgivende da en scoring fra Julian Alvarez ble annullert for hands i forkant.

Men like før full tid var han der igjen. Haaland fikk ballen på rundt 16 meter. Tok seg god tid og klemte til med høyrebeinet og i mål. Hans 37. i mesterligasammenheng, som plasserer ham på topp 20-lista.

Haaland

HELTEN: Erling Braut Haaland takket fansen med et smil.

Foto: Reuters

– Der viser han frem sin verdensklasse. Det er så kontrollert. Alle tror han skal bruke venstrebeinet, roste TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

– Hans andre mål var helt fantastisk, roser Pep Guardiola overfor TV 2.

– Tror det irriterer

Men «måltørken» var og ble et tema også etter kamp.

Jeg tror ikke han hadde vært fornøyd om han ikke hadde scoret i åpent spill i denne kampen, for straffen er ikke så bra satt, oppsummerte Solveig Gulbrandsen i TV 2s studio.

Jeg tror det irriterer Erling at han ikke har scoret like mye som før, la hun til.

Jeg tror han vet hvor bra han er selv. Jeg vet ikke hva som skjer i hodet hans, men han virker så full av selvtillit. Hver uke vil han score, han er alltid sulten. Får han to mål, vil han ha tre eller fire mål, sier Rico Lewis om lagkameraten til TV 2.

Haaland fikk så hvile de siste minuttene og kunne se lagkameratene dra i land 3-1-seieren. Lagets tredje på tre kamper i gruppespillet.

Les også Haaland latterliggjøres: – Det har bare med én ting å gjøre

Erling Braut Haaland med to Twitter-bilder innfelt

Siste nytt

 • Norsk skuffelse på sprinten

  Etter et skuffende løp fra de norske guttene tidligere, var det tid for at de kvinnelige orienteringsløperne skulle ta for seg den tekniske spurten i Skottland.

  Men heller ikke denne gangen ble det noe å juble for i den norske leieren.

  De norske orienteringsdamene stilte med tre utøvere til start i VM i Edinburgh.

  Ane Dyrkorn ble eneste norske i topp 20 med en 12.plass.

  VM-debutanten Pia Young Vik endte på en 22.plass med lagvenninne Andrine Benjaminsen hakk i hjel på 23.

  – Vi hadde håpet de norske jentene skulle være litt høyere på resultatlista, sa NRKs ekspertkommentator Kjetil Bjørlo, etter målgang.

  Tove Alexandersson var i helt egen klasse, og hentet Sveriges andre seier under konkurransen.

  Ane Dyrkorn
  Foto: Alf Simensen / NT
 • Alcaraz klar for andre strake Wimbledon-finale – kan få reprise mot Djokovic

  Det spanske tennisesset Carlos Alcaraz er klar for å forsvare tittelen i Wimbledon etter at han slo Daniil Medvedev i fredagens semifinale.

  Spanjolen sikret finalebilletten med sifrene 6-7 (1-7), 6-3, 6-4, 6-4.

  I finalen venter vinneren av oppgjøret mellom serbiske Novak Djokovic og italienske Lorenzo Musetti.

  Alcaraz har ikke hatt en enkel vei til finalen. I tredje runde måtte han ut i fem sett mot amerikanske Frances Tiafoe, før det ble fire sett mot franske Ugo Humbert søndag kveld.

  Fredagens semifinale gikk også til fire sett da tennisstjernene brøt hverandre to ganger hver til 6-6 og måtte ut i tie break. Der var Medvedev soleklart best og vant 7-1.

  Alcaraz utlignet imidlertid til 1-1 med 6-3 i andre sett, før han fullførte snuoperasjonene med 6-4-seier i tredje sett. Dermed kunne tenniskometen sikre sin andre strake WImbledon-finale da han vant 6-4 i det fjerde settet.

  Alcaraz vant fjorårets finale over Novak Djokovic. (NTB)

  Alcaraz
  Foto: Reuters
 • Fosser gjorde en stor feil – rotet bort medaljesjansen

  Det ble ingen god dag for de norske guttene under fredagens VM-konkurranse. Det var en kvartett som stilte til start i Skottland.

  Kasper Fosser var tittelforsvarer da orienteringsløperne kjempet om sprintmedaljene i Edinburgh.

  Den regjerende verdensmester hadde en 22 sekunders ledelse, før han gjorde en feil på slutten av løpet som kostet mange plasser.

  – Han må ha tapt 40–45 sekunder helt på slutten her, sa NRKs ekspertkommentator Kjetil Bjørlo.

  Martin Regborn utklasset konkurrentene og tok førsteplassen i det som ble en bra dag for svenskene som fikk tre i topp fem.

  – Det føles fortsatt uvirkelig for meg. Det virket ikke som at jeg løp så fort, men jeg hadde kontroll hele veien. Det var en veldig vanskelig og god sprintrute. Jeg ante ikke hvor godt jeg lå an, sa svensken kort tid etter gullet.

  Beste nordmann ble Håvard Sandstad Eidsmo, som løp inn til en 13. plass.

  Elias Jonsson og Kasper Harlem Fosser endte på 16.- og 17. plass, mens Eirik Langedal Breivi ble disket etter å ha hoppet over en post.

  Sweden World Cup Orienteering
  Foto: Nisse Schmidt / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal