Hopp til innhold

Haaland fortsetter å briljere foran mål: – Det er så høy klasse

Erling Braut Haaland fant nettmaskene to ganger da Borussia Dortmund slo Union Berlin 4-2 i den tyske serien søndag. Et drømmemål og en scoring med hodet får ekspertene til å hente frem superlativene.

APTOPIX Germany Soccer Bundesliga

Hjemmelaget ledet allerede 1-0 etter en praktscoring av Raphaël Guerreiro da Haaland fikk sjansen etter 24 minutter.

Nordmannen, som sjelden scorer med hodet, takket for innlegget fra Thomas Meunier ved å stange ballen elegant i mål med pannebrasken.

Elegant gjort av nordmannen, som altså er blitt kritisert for å ikke være god nok i hodedueller. Forrige sesong scoret han nemlig ett med hodet. Nå har han headet inn to - så langt.

3-0 kom etter et selvmål av Union Berlins Marvin Friedrich, mens Max Kruse reduserte til 3-1 for bortelaget etter 57 minutter.

Skapte ny spenning

Kampen så egentlig ut til å være avgjort da Andreas Voglsammer plutselig reduserte til 3-2 knappe ti minutter før slutt. Scoringen skapte med ett ny spenning – helt til Haaland drepte den på effektivt vis.

Nordmann viste hvilken eminent målscorer han er da han strakk foten ut og sendte ballen i bane over keeper og i mål. En fantastisk scoring med imponerende presisjon av Haaland (se scoringen øverst i saken).

– Det er en fabelaktig scoring. Det er så høy klasse over det målet at du blir misunnelig, kommenterte Kjetil Rekdal, som var i studio under sendingen på V Sport.

– En ny fenomenal prestasjon av Braut, sa ekspertkommentator Lars Tjærnås.

Seieren gjør at Dortmund klatret opp i ryggen på serieleder Bayern München.

– Vi har verdens beste spiss, sier Dortmund-spiller og lagkamerat Jude Bellingham til V Sport etter kampen.

Erling Braut Haaland

FORTSETTER Å SCORE: Erling Braut Haaland.

Foto: Martin Meissner / AP

I scoringsform

Haaland har vært i strålende form så langt i sesongen, og stod med fem mål på fire kamper før søndagens oppgjør. Dermed er han nå oppe i sju mål på fem kamper i årets Bundesliga-sesong etter kampen mot Union Berlin.

Det gjør ham til toppscorer i Bundesliga sammen med Robert Lewandowski.

I sin kamp nummer 67 for Borussia Dortmund scoret han mål nummer 67 og 68 for klubben.

Nylig scoret han også sitt 21. mål i mesterligaen da Dortmund møtte Besiktas. Det har 21-åringen klart på imponerende 17 kamper.

Norske Julian Ryerson startet for Union Berlin, og hadde flere gode målsjanser i kampen. Taiwo Awoniyi scoret også for Union Berlin allerede før det var spilt ett minutt, men målet ble korrekt annullert for offside.

Siste nytt

 • Henrik Ingebrigtsen imponerte – slo egen bestetid

  Henrik Ingebrigtsen løp inn til personlig bestenotering på 5000 meter i belgiske Oordegem lørdag. Tiden var på 13.13,99.

  Hans tidligere personlige beste på distansen var 13:15,38.

  32-åringens prestasjon er imponerende etter en lang skadehistorikk over flere år. Ingebrigtsen løp også inn til solide 7.51,09 på 3000 meteren i Moelv forrige søndag.

  Narve Gilje Nordås imponerte også i belgiske Oordegem på 1500-meteren. 3.34,70 lød tiden.

  Pressekonferanse Bislett Games
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Aursnes og Benfica sikret seriegullet i Portugal

  Fredrik Aursnes og Benfica tok sitt 38. ligagull da de slo Santa Clara 3-0 lørdag. Tittelen var deres første siden 2019.

  Gonçalo Ramos og Rafa Silva sendte hjemmelaget i føringen før pause. I det 60. minutt fastsatte Alejandro Grimaldo sluttresultatet da han var sikker fra ellevemetersmerket.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen for Lisboa-laget. Nordmannen har notert seg for to mål og fem målgivende på 28 kamper denne sesongen og har vært en av de sentrale spillerne på veien mot seriegullet.

  Andreas Schjelderup satt også på benken for Benfica.

  Porto kunne ta igjen rødtrøyene hvis resultatene gikk deres vei lørdag. Men da Benfica vant sin kamp holdt det ikke med 3-0-seier over Vioria Guimarares og de blåkledde endte som nummer to.

  Braga har sikret seg tredjeplassen, mens Sporting endte som nummer fire.

  Pacos Ferreira og øylaget Santa Clara må belage seg på nedrykk. (NTB)

  Portugal Soccer Portuguese League
  Foto: Armando Franca / AP
 • Storspill fra Hovland

  Viktor Hovland storspilte på dag tre av PGA-turneringen i Texas. Etter en tung start på turneringen, slo han virkelig tilbake med seks birdier. Det ble også to bogeys på nordmannen, blant annet på nest siste hull, men han klatret likevel fra 29. til en delt 10.-plass da han var ferdig med nest siste runde.

  I skrivende stund er det argentinske Emiliano Grillo som leder, 10 under par. Den tredje runden er ikke ferdigspilt.

  Viktor Hovland
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste