Haaland ferdigspilt for i år: – Kunne ikke vært verre

En hamstringskade gjør at Erling Braut Haaland ikke spiller mer fotball i 2020. Skaden kommer på verst mulig tidspunkt, mener NRKs ekspert.

Erling Braut Haaland

SKADET: Erling Braut Haaland mister en drøy måned

Foto: LEON KUEGELER / AFP

Erling Braut Haaland er ikke med i Dortmunds mesterligatropp mot Lazio onsdag kveld.

Det melder Borussia Dortmund selv på Twitter. Klubben opplyser at Haaland ikke er med i troppen grunnet en strekk i hamstring.

Skaden gjør at Haaland ikke blir klar for spill igjen før etter den innlagte julepausen i tysk fotball som varer til rett over nyttår.

Tilbake etter vinterpausen

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener skaden kommer på et veldig ubeleilig tidspunkt for den norske superspissen.

– Tidspunktet kunne ikke vært verre med tanke på den formen og flyten han er i. De tallene han leverer uke inn og uke ut er helt elleville, så det er dumt at han blir nappa ut av den tilværelsen, sier Torp.

Skadeavbrekket blir det første lengre 20-åringen har hatt i sin kometkarriere til nå. Torp tror skaden gjør at det vil ta tid for Haaland å komme tilbake i samme superform som han har vist sålangt i 2020.

– Han vil nok ikke komme tilbake på det nivået han er på nå med en gang. Hvis han er det etter en skade vil det være sykt imponerende, sier Torp.

Dortmund er på vei inn i et svært tett kampprogram de neste tre ukene. Dermed mister nordmannen trolig syv kamper.

– Strekkskader er kjipt. Han er ung og har en ekstremt fysisk spillestil. Dortmund er nok opptatt av å ikke dra med seg noe risiko videre, og matche ham forsiktig når han blir klar.

– En av de to beste

Haaland har hatt en fantastisk start på sesongen med 17 mål på 14 kamper i alle turneringer for Ruhr-laget.

I dag ble også nordmannen ranket som verdens nest beste spiss for øyeblikket av det globale sports-nettstedet ESPN.

Den kåringen er Torp enig i.

– Han er en av de to beste spissene i verden for tiden, sammen med Robert Lewandowski.

Siste nytt

 • Råsterk Valnes vant NM-gull

  Erik Valnes knuste alle på dagens 10 kilometer i NM i langrenn i Trondheim. 24-åringen var best fra start til mål, og vant 14,1 foran Daniel Stock. Martin Løwstrøm Nyenget sikret seg bronsen, et halvsekund foran Johannes Høsflot Klæbo.

  – Første pallplass på distanse kom forrige helg og nå en seier, det er utrolig deilig. Distanse er egentlig det jeg trener for, jeg føler jeg er relativt ung enda og har hatt jevn progresjon de siste årene, sier Erik Valnes til NRK.

  Sølvplasserte Stock var rørt etter sitt løp.

  – Jeg var ikke smågutt i dag, det var artig, sier Daniel Stock som var 14 sekunder bak Valnes i mål.

  – Det å ta sølv betyr veldig mye. Det ligger så mye bak det, sa han gråtkvalt..

  NM-10km klassisk intervallstart, menn.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Kalla gjør v-cupcomeback i Lahti

  Charlotte Kalla (33) leverte en positiv koronaprøve tilbake i november, men er tilbake på startstreken i verdenscupen i Lahti kommende helg.

  Svensken gikk et nasjonalt renn i Östersund like før jul, men var ikke med i Tour de Ski. Med unntak av Östersund-rennet har 33-åringen ikke konkurrert siden verdenscuptremila i Holmenkollen i mars.

  Charlotte Kalla
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Øverby tilbake etter sykdom

  Petter Øverby er tilbake i form og spiller for Norge i håndball-VM mandag. Han var utslått av mageonde tidligere i mesterskapet og sto over mot Sveits.

  Norge er sikret avansement til hovedrunden med minst uavgjort mot Østerrike. Det vil også bety at Øverby og de norske gutta starter hovedrunden med to poeng.

  – Petter er forsvarssjef, og vi er veldig glad for å ha ham tilbake. Han skal også spille en del i angrep i dag (mandag), sier landslagssjef Christian Berge til NTB.

  Petter Øverby
  Foto: Liselotte Sabroe / Liselotte Sabroe

Sendeplan

Kl. Program Kanal