Haaland ferdigspilt for i år: – Kunne ikke vært verre

En hamstringskade gjør at Erling Braut Haaland ikke spiller mer fotball i 2020. Skaden kommer på verst mulig tidspunkt, mener NRKs ekspert.

Erling Braut Haaland

SKADET: Erling Braut Haaland mister en drøy måned

Foto: LEON KUEGELER / AFP

Erling Braut Haaland er ikke med i Dortmunds mesterligatropp mot Lazio onsdag kveld.

Det melder Borussia Dortmund selv på Twitter. Klubben opplyser at Haaland ikke er med i troppen grunnet en strekk i hamstring.

Skaden gjør at Haaland ikke blir klar for spill igjen før etter den innlagte julepausen i tysk fotball som varer til rett over nyttår.

Tilbake etter vinterpausen

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener skaden kommer på et veldig ubeleilig tidspunkt for den norske superspissen.

– Tidspunktet kunne ikke vært verre med tanke på den formen og flyten han er i. De tallene han leverer uke inn og uke ut er helt elleville, så det er dumt at han blir nappa ut av den tilværelsen, sier Torp.

Skadeavbrekket blir det første lengre 20-åringen har hatt i sin kometkarriere til nå. Torp tror skaden gjør at det vil ta tid for Haaland å komme tilbake i samme superform som han har vist sålangt i 2020.

– Han vil nok ikke komme tilbake på det nivået han er på nå med en gang. Hvis han er det etter en skade vil det være sykt imponerende, sier Torp.

Dortmund er på vei inn i et svært tett kampprogram de neste tre ukene. Dermed mister nordmannen trolig syv kamper.

– Strekkskader er kjipt. Han er ung og har en ekstremt fysisk spillestil. Dortmund er nok opptatt av å ikke dra med seg noe risiko videre, og matche ham forsiktig når han blir klar.

– En av de to beste

Haaland har hatt en fantastisk start på sesongen med 17 mål på 14 kamper i alle turneringer for Ruhr-laget.

I dag ble også nordmannen ranket som verdens nest beste spiss for øyeblikket av det globale sports-nettstedet ESPN.

Den kåringen er Torp enig i.

– Han er en av de to beste spissene i verden for tiden, sammen med Robert Lewandowski.

Siste nytt

 • Sendte Chelsea til semifinale

  Guro Reiten tok ansvar da Chelsea var på vei ut av ligacupen. Med ett mål og to assist senket hun Manchester City i kvartfinalen.

  Reiten startet på benken, men kom inn for Erin Cuthbert etter en drøy time. Hun la opp til utligningsmålet i det 90. minutt, scoret ledermålet i 1. ekstraomgang og serverte igjen da Sophie Ingle fastsatte resultatet til 4-2.

  Dermed fikk Chelsea revansj for tre tidligere bortetap mot Manchester City i ligacupen og er klar for semifinale mot West Ham eller Durham.

  Maren Mjelde spilte hele kampen i Chelsea-forsvaret, men det var Reiten og de andre innbytterne som spilte hovedrollene da tittelforsvareren tok seg videre.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gikk på en ordentlig cup-mine i Spania onsdag. Nivå tre-laget Alcoyano måtte tåle en utvisning, men vant 2-1 etter ekstraomganger.

  Etter 115 spilte minutter scoret Juanan Casanova seiersmålet som sørget for en skikkelig skrell. Real Madrid stilte med mange førstelagsstjerner fra start, men maktet ikke å slå laget som til daglig spiller i Segunda B-divisjonen.

  Martin Ødegaard var imidlertid ikke med. Det var storoppslag i spanske medier inn mot kampen om at nordmannen ønsker seg et utlånt etter å ha blitt vraket fra Real-troppen flere ganger.

  Oppgjøret startet oppskriftsmessig for gjestene fra Madrid. Eder Militao scoret på overtid i første omgang og sørget dermed for 1-0-ledelse til pause.

  N4alSodTR50
  Foto: Jose Breton / AP
 • Tok omstridt målrekord

  Ronaldo scoret sitt 760. mål i karrieren da Juventus slo Napoli 2-0 i den italienske supercupen. Det gjør ham angivelig til tidens mestscorende på toppnivå.

  Dermed gikk han forbi Bican og tok det de fleste statistikere anerkjenner som den offisielle målrekorden. Den er imidlertid noe omstridt, ettersom den brasilianske storscoreren Pelè selv mener han har rekorden.

  Klubben Pelé spilte for, Santos, mener Brasil-legenden stoppet på 1091 mål for klubben. Om dette skulle stemme må Ronaldo score flere hundre mål til for å ta ham igjen.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal