Haaland ferdigspilt for i år: – Kunne ikke vært verre

En hamstringskade gjør at Erling Braut Haaland ikke spiller mer fotball i 2020. Skaden kommer på verst mulig tidspunkt, mener NRKs ekspert.

Erling Braut Haaland

SKADET: Erling Braut Haaland mister en drøy måned

Foto: LEON KUEGELER / AFP

Erling Braut Haaland er ikke med i Dortmunds mesterligatropp mot Lazio onsdag kveld.

Det melder Borussia Dortmund selv på Twitter. Klubben opplyser at Haaland ikke er med i troppen grunnet en strekk i hamstring.

Skaden gjør at Haaland ikke blir klar for spill igjen før etter den innlagte julepausen i tysk fotball som varer til rett over nyttår.

Tilbake etter vinterpausen

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener skaden kommer på et veldig ubeleilig tidspunkt for den norske superspissen.

– Tidspunktet kunne ikke vært verre med tanke på den formen og flyten han er i. De tallene han leverer uke inn og uke ut er helt elleville, så det er dumt at han blir nappa ut av den tilværelsen, sier Torp.

Skadeavbrekket blir det første lengre 20-åringen har hatt i sin kometkarriere til nå. Torp tror skaden gjør at det vil ta tid for Haaland å komme tilbake i samme superform som han har vist sålangt i 2020.

– Han vil nok ikke komme tilbake på det nivået han er på nå med en gang. Hvis han er det etter en skade vil det være sykt imponerende, sier Torp.

Dortmund er på vei inn i et svært tett kampprogram de neste tre ukene. Dermed mister nordmannen trolig syv kamper.

– Strekkskader er kjipt. Han er ung og har en ekstremt fysisk spillestil. Dortmund er nok opptatt av å ikke dra med seg noe risiko videre, og matche ham forsiktig når han blir klar.

– En av de to beste

Haaland har hatt en fantastisk start på sesongen med 17 mål på 14 kamper i alle turneringer for Ruhr-laget.

I dag ble også nordmannen ranket som verdens nest beste spiss for øyeblikket av det globale sports-nettstedet ESPN.

Den kåringen er Torp enig i.

– Han er en av de to beste spissene i verden for tiden, sammen med Robert Lewandowski.

Siste nytt

 • Historisk VM-uttak

  Sportssjef Ivar Stuan har tatt ut den første norske kvinnelige VM-troppen i kombinert. Det er trioen Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund og Marte Leinan Lund.

  – Dette er et historisk VM-uttak. For første gang skal kvinnene konkurrere i kombinert, og vi ser veldig frem til dette. Denne kvinnetrioen er alle medaljekandidater i VM. Dette har de vist i helgas kontinentalcup og i verdenscuprennet i Ramsau før jul, sier Stuan i pressemeldinga.

  To plasser er fortsatt ledige i den kvinnelige troppen.

  Hos herrene har Jørgen Graabak fått grønt lys etter helgas verdenscuprenn i Ramsau. Fra før er Jarl Magnus Riiber og Jens Lurås Oftebro tatt ut. Ytterlige tre plasser vil fylles seinere.

  Gyda Westvold Hansen
 • Ber FIS vurdere ny Bolsjunov-straff

  Det finske Skiforbundet har sendt en forespørsel til FIS hvor de ber dem vurdere om straffen Bolsjunov fikk var riktig etter søndagens stafett, skriver det finske Skiforbundet i en pressemelding.

  På oppløpet i kampen om 2.-plassen gikk den finske ankermannen, Joni Mäki, først inn på oppløpet, og Bolsjunov følte han ble sperret. Russeren svarte med å slå etter Mäki, før han etter målgang krasjet inn i finnen.

  Russlands lag ble disket, men finnene ber nå om en ny vurdering av straffen til Bolsjunov.

  Verdenscup Lahti
  Foto: Markku Ulander / NTB
 • Verdenscupen avsluttes i Norge

  Verdenscupsesongen for Therese Johaug og resten av langrennseliten avsluttes med renn på Lillehammer i mars.

  Det opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS) onsdag.

  Verdenscupfinalen skulle etter planen gått i Beijing, men måtte avlyses som følge av viruspandemien.

  Lillehammer skulle på sin side hatt verdenscuprenn før jul, men også de ble utsatt. Årsaken var at norske myndigheter ikke åpnet for unntak fra innreise- og karantenebestemmelsene.

  Nå blir det renn i mjøsbyen fra 19. til 21. mars. FIS opplyser torsdag at rennprogrammet for avslutningshelgen vil bli offentliggjort så fort det er klart.

  Fra regjeringshold er det samtidig understreket at unntaket som nå foreligger kan bli trukket tilbake dersom smittesituasjonen forverrer seg.

  Russiske Tjumen hadde også søkt om å få overta verdenscupavslutningen i langrenn, men Lillehammer trakk imidlertid det lengste strået.

  Therese Johaug
  Foto: Jussi Nukari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal