Haaland stormet ut i garderoben etter å ha sikret poeng

I tyske medier spør de seg om hvor Dortmund hadde vært uten nordmannen etter han nok en gang sikret dem et viktig poeng i kampen om mesterligaspill.

I2-doNlHXXs

SIKRET POENG: Haaland kastet seg inn foran mål og satte 2-2 for Dortmund.

Foto: WOLFGANG RATTAY / AFP

Erling Braut Haaland gjorde som han har gjort hele sesongen i bortekampen mot Köln lørdag kveld. Han scoret to mål og sørget for at laget hans fikk med seg ett poeng fra et oppgjør de trengte poeng.

Haaland var tydelig frustrert i løpet av kampen og etter kampslutt. Nordmannen rev av seg drakten og kastet den til en Köln-spiller, før han stormet av gressmatta og gikk rett i garderoben, tilsynelatende uten noen intensjoner om å gjøre intervjuer.

– Dette er et håp som er tent i Köln, og det er surt for Dortmund som har kasta bort to poeng, sa Viasats kommentator Eivind Bisgaard Sundet da kampen var ferdig.

Ny norsk rekord

Med dagens to mål satte Haaland norsk rekord i antall scorede mål i Bundesliga. Han står med 21 mål denne sesongen, noe tidenes første utenlandske toppscorer i tysk fotball, Jørn Andersen, aldri klarte.

U_v0L_8c_e8

FRUSTRERT: Haaland fektet med armene og viste tydelig sin frustrasjon over det som skjedde på banen flere ganger i løpet av kampen.

Foto: MARIUS BECKER / Reuters

Etter kampen har Dortmund tapt to poeng til Frankfurt, som innehar fjerdeplassen. De er fire poeng foran Haalands lag på plassen bak. 4.-plassen er siste posisjon som gir mesterligaspill i 2022.

I neste runde møter Haaland og lagkameratene nettopp Frankfurt.

Det har blitt spekulert i om Haaland kan dra fra Dortmund til sommeren. Dersom det ikke blir mesterligaspill for de gulkledde Ruhr-området vil ikke de ryktene få mindre fart.

Tyske Bildt er tydelige på betydningen av den norske spissen for Dortmund.

«Hva ville Dortmund vært uten Haaland?» spør avisen seg om.

f7hrGlH1nAY

SKUFFELSE: Dortmund-spillerne skjulte ikke følelsene etter kampen.

Foto: Thilo Schmuelgen / AP

De går videre til å kalle nordmannens målform for «galskap» i sitt kampreferat, hvor de også skriver at Haaland nok en gang reddet Dortmund fra et flaut tap.

Med sine 21 mål i serien står Haaland for nesten 40 prosent av alle de 54 målene til Dortmund denne sesongen.

Tidlig Haaland-scoring

Haaland ga Dortmund en drømmestart da han sendte dem i ledelsen allerede etter tre minutter.

Köln-treneren Markus Gisdol sa før kamp at de måtte passe på bakrommet, men allerede etter to minutter så fant Braut Haaland nettopp bakrom og kunne etter en fin berøring sette ballen mellom beina på keeper og i mål.

Men Dortmund har ikke vært solide defensivt denne sesongen, og før pause stod det 1-1.

Bortelaget var desperate etter tre poeng da Frankfurt samtidig gikk mot seier og luke ned til Dortmund, men 25 minutter før slutt var det Köln som fant veien til nettmaskene.

Ett minutt før slutt dukket imidlertid Haaland opp inne i feltet og utlignet til 2-2.

Siste nytt

 • Ruud videre etter thriller

  Casper Ruud viste mentale egenskaper av ypperste klasse da han kjempet seg tilbake i tredje sett mot Pablo Carreño Busta i tredje runde av storturneringen Monte Carlo Masters.

  Ruud vant første sett, men spanjolen utlignet på direkten. I det avgjørende settet så Ruud fortapt ut, men på stillingen 5–2 til Busta, snudde alt. Ruud vant fem sett på rad og sikret avansement.

  – Det er helt vilt. Han var helt nede, så kommer han tilbake. Det er fantastisk gjennomført, jeg har nesten ikke ord. Dette er stort, sa ekspert Øivind Sørvald i Eurosport-studio etter kampen.

  I kvartfinalen møter han italienske Fabio Fognini. Italieneren er lavere ranket enn både Busta og Diego Schwartzman som Ruud slo onsdag. Vinner Ruud morgendagens kvartfinale, venter mest sannsynlig en drømmekamp mot Rafal Nadal i semifinalen.

  ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters. Casper Ruud
  Foto: Eric Gaillard / Reuters
 • Pedersen med mål og målgivende

  Marcus Pedersen (30) noterte seg for en scoring og en assist da hans Ankaraspor spilte 2–2 mot Altay i tyrkisk 1. divisjon torsdag.

  Pedersen var nest sist da Ankaraspor tok ledelsen etter ni minutter. Altay utlignet etter 25 minutter, og etter pause var Pedersen på plass igjen. Denne gangen var han sist på ballen, men 2-1-ledelsen ble utlignet ti minutter før slutt.

  Ankaraspor sliter i bunnen av tabellen i Tyrkias nest øverste serie med åtte poeng bak trygg plass når fire kamper gjenstår.

  – Mulighetene for å bli i ligaen er til stede, og vi gjorde en god kamp i dag òg. Surt at vi slipper inn altfor mange mål på slutten av kampene, skriver Pedersen i en SMS til NTB.

  1. divisjon fotball 2020: Lillestrøm - Hamkam (2-0)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Kalla ser mot OL i Beijing

  Charlotte Kalla (33) fortsetter som skiløper og satser dermed videre fram mot OL i Beijing i 2022.

  Det bekreftet hun torsdag.

  – Den sterkeste følelsen er gleden til langrenn, og den har vært på plass i hele det siste året både under trening og konkurranser. Det har gjort beslutningen om å satse videre fram mot OL i 2022 enkel, sier Kalla i en pressemelding, ifølge Expressen.

  Charlotte Kalla
  Foto: Jussi Nukari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal