Hopp til innhold

Haaland avslører ukjent metode – avgjorde fremtiden ved hjelp av poengsystem

Samtidig som verdens største klubber lå langflate etter å signere Erling Braut Haaland, jobbet han og teamet hans i kulissene med et eget poengsystem for å avgjøre fremtiden.

Erling Braut Haaland kunne velge mellom flere av verdens største klubber.

BRUKTE POENGSYSTEM: Erling Braut Haaland kunne velge mellom flere av verdens største klubber. For å ta avgjørelsen tok han i bruk et poengsystem.

Foto: Scanpix/NRK

Verktøyet var en skala fra 0 til 10.

Ut ifra en rekke kriterier rangerte far Alfie Haaland og resten av teamet de aktuelle klubbene. Det kommer frem i en ny dokumentar fra Viaplay.

Real Madrid, Manchester City, Bayern München, Paris Saint-Germain. Flere av verdens største og beste klubber ble satt inn i et poengsystem for å finne den neste klubben til en av verdens mest ettertraktede spisser.

Bundesliga - Borussia Dortmund v Hertha BSC

ETTERTRAKTET: Verdens største klubber ville ha kloa i Dortmund-spissen Erling Braut Haaland.

Foto: LEON KUEGELER / Reuters

Den høyeste totale poengsummen skulle vise den mest aktuelle klubben. Kanskje viktigst var spørsmålet:

«Hvem trenger en nummer ni?»

Enklere sagt en tradisjonell toppspiss.

Det er mye som skal klaffe mellom Haaland og hans nye klubb. Men i Viaplay-dokumentar forteller Haaland at han aldri var redd for å velge feil:

Ingenting kan gå galt. Det er det som er så fint. Det kommer til å bli jævla bra uansett.

– Klink tier

I dokumentaren avslører Alfie og Erling Braut Haaland nye detaljer fra prosessen rundt valget av stjernespissens neste klubb. I et intervju gjort i februar i år, forteller Haaland at det står mellom fem-seks klubber – egentlig kan han kutte det ned til tre.

Borussia Dortmund - Training camp in Marbella

DUO: Far Alfie Haaland har vært tett involvert i sønnens klubbvalg.

Foto: Friso Gentsch / NTB

Alle alternativer er toppklubber i verdens beste ligaer. Og poengsystemet ble brukt flittig for å avgjøre hvilket lag som var best.

Alfie Haaland forklarer i dokumentaren hvordan de har tenkt underveis i prosessen. Manchester City får full pott for det viktige kriteriet: Hvem trenger en nummer ni?

City er en klink tier på at de trenger det. Mens Real Madrid er på fem-seks med (Karim) Benzema nå. Får de (Kylian) Mbappé? Bayern München er en ener, de trenger ikke en nummer ni. De har den beste spilleren som nummer ni (Robert Lewandowski). Men hvis han går, så er det jo ingen andre, forteller far Haaland.

Tidligere i sommer inngikk Erling Braut Haaland et kommersielt samarbeid med Viaplay, blant annet som ambassadør. Far Alfie Haaland figurerer også som Viaplay-ekspert.

Les også Utenlandske medier rister på hodet: – Truer ligaens rykte

Britain Soccer Premier League

Røper lagene på topplista

Erling Braut Haaland forteller i Viaplay-dokumentaren at det er magefølelsen som til syvende og sist blir avgjørende. Det var det som tok han til Dortmund.

Hvis jeg sitter sånn som dette, sier Haaland og lukker øynene, før han fortsetter:

– ... og tenker at jeg har på den og den drakten, og scorer det målet og feirer, hvordan føles det? Føles det bra eller ikke? Føles det veldig bra? Og se litt sånne ting da, så ser vi hvordan det blir til slutt.

Premier League - Manchester City v Nottingham Forest

DRØM: Kanskje var det scener som dette Haaland så for seg da han lukket øynene.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Lista han kan velge fra er eksklusiv – han kan velge mellom de største lagene i verden. Alfie Haaland avslører hvordan lagene lå an per februar 2022.

City er det beste laget, tror jeg. München er nummer to. Så har du Real Madrid som nummer tre. Og så har du PSG som nummer fire. Du har noen engelske lag som er ganske gode. Både Liverpool og Chelsea. Så er det Barcelona. De er liksom i samme rekka. Liverpool er helt oppi der.

Det mest oppsiktsvekkende er kanskje at Bayern München – Borussia Dortmunds største rival – ligger høyt på listen. Til tross for at de på det tidspunktet fortsatt hadde Robert Lewandowski i stallen.

Det hadde sikkert vært ganske kontroversielt å gå til München, for all del. Men når man går igjennom det så er det jo å gå til ett av de beste lagene, og det er ikke tvil om at ... På vår liste er de nummer to. Akkurat nå, sier han i intervjuet fra februar.

Les også Haaland-overgang skaper reaksjoner – rockestjerne gikk bananas

Haaland

– 15 stykker sa jeg skulle komme til City

Men lite endret seg fra samtalen i februar, til valget ble tatt – i hvert fall helt i toppen av den eksklusive rangeringen.

Etter det han beskriver som noen vanskeligere måneder, endte Haaland til slutt i lyseblått.

Det røper han at var kjærkomment for flere enn fansen, Guardiola og administrerende direktør Ferran Sorriano. Da han møtte Manchester City i mesterligaen med Dortmund, var det mange som ville ha et bit.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Manchester City v Borussia Dortmund

INVITASJON: Foden var en av mange City-spillere som oppsøkte Haaland etter mesterligamøtet.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Etter de to kampene tror jeg det var 15 stykker som sa jeg skulle komme til City. Stones og Ruben Dias sa det, Gündogan sa det, Foden ... Det var mange. De Bruyne sa det, forteller Haaland.

Han slår samtidig ned på påstander om at det var penger som avgjorde at valget falt på City:

Det er ikke sant. Det må jeg først og fremst si. Du kan aldri styre og bestemme hva folk tenker og sier om deg. Det har jeg lært på mine år som fotballspiller. Sånne ting kan jeg ikke bry meg om. De får bare tro hva de vil.

Les også Guardiola etter ny Haaland-bragd: – Det er hans talent

Erling Braut Haaland

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal