Slipper karantene etter «elendig dommeravgjørelse»

Disiplinærutvalget har besluttet at Christan Gytkjær slipper karantene etter det røde kortet i forrige serierunde.

Slipper karantene

GÅR FRI: Christian Gytkjær slipper å stå over etter den urettmessige utvisningen torsdag.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

I kampen mot Bodø/Glimt fikk Haugesunds Christian Gytkjær et rødt kort som ingen så ut til å skjønne noen ting av.

En takling som knapt burde vært frispark ble til Gytkjærs andre gule, og spissen måtte gå av banen etter 45 minutter.

– Det er rett og slett altfor, altfor dårlig. Det er ikke noe annet å si enn at det er en elendig dommeravgjørelse. Jeg skjemmes faktisk på vegne av dommerstanden, sa Per Ivar Staberg til TV 2.

Nå har Disiplinærutvalget i NFF besluttet at dansken slipper karantene.

Utvalget skriver i sin uttaltelse at TV-bildene av situasjonen viser klart og tydelig at dette er en feil avgjørelse. Bildene viser, slik utvalget vurderer det, at Christian Lund Gytkjær takler rent påball, og at dette ikke er en forseelse som kvalifiserer til frispark.

Utvalgets konklusjon er følgelig at Christian Lund Gytkjær ikke skulle fått gult kort i den
aktuelle situasjonen, og at han derfor heller ikke skal utestenges.

Siste nytt

 • VIF slått i «utvisningsbonanza»

  Storhamar slo Vålerenga 5–3 i et heseblesende og intenst eliteserieoppgjør. Så hett ble det at lagene brukte til sammen 54 minutter i utvisningsboksen. I alt ble det delt ut 22 tominuttere og én timinutter. Fjorårets poengkonge i VIF, Rasmus Ahlholm, ga Storhamar ledelsen før enda en tidligere VIF-spiller, Steffen Thoresen, la på til sluttresultatet 5–3. Før det hadde Vålerenga kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 0–3. Storhamar drar ifra Vålerenga på tabellen og har nå 34 poeng. Det er tre poeng mer enn erkerivalen, men likevel åtte poeng bak suverene Stavanger Oilers.

  YzCrlFegl_k
  Foto: Fredrik Hagen
 • Haslum klar for NM-finale

  Haslums håndballherrer er klar for NM-finale i romjulen etter å ha banket FyllingenBergen 27–16 på bortebane i tirsdagens semifinale. I en målfattig affære, som på mange måter ble keepernes kamp, var Haslum hele veien et lite hakk foran vertene. I finalen skal Haslum møte enten Halden eller Elverum. NM-finalen spilles 29. desember.

  dv0Io1R8UeM
  Foto: Fredrik Hagen
 • Knudsen gir seg som hovedtrener

  Monica Knudsen gir seg som hovedtrener for Vålerenga, får NRK opplyst. Knudsen er for tiden sykmeldt på grunn av helsemessige årsaker. Hun hadde egentlig kontrakt som hovedtrener for klubben ut 2020, men trer nå inn i stillingen som utviklingssjef. Eli Landsem blir Knudsens stedfortreder ut sesongen. Vålerenga møter Lillestrøm i cupenfinalen 23. november.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal