NRK Meny
Normal

Gutierrez svarte i Falcaos fravær

Det har vært mye snakk om superspiss Radamel Falcaos skadefravær før VM. Men Colombia viste at de er langt mer enn Falcao i en overbevisende seier over Hellas.

guti

Teófilo Gutierrez øker Colombias ledelse til 2-0 over Hellas.

Foto: PEDRO UGARTE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Radamel Falcao er spilleren flest kjenner til på Colombia, og er en superstjerne i hjemlandet.

– Min tyngste dag som landslagstrener, sa trener Jose Pekerman da det ble klart at spissen mister mesterskapet.

Men lørdag klarte Colombia seg fint uten Monaco-spilleren i VM-åpningen mot Hellas.

Colombia stormet utrettelig i angrep og fikk belønning tidlig i kampen. Pablo Armero scoret Colombias første, før Falcao-erstatter, Teófilo Gutierrez, la på til 2-0 i andre omgang. På overtid pyntet James Rodriguez ytterligere på resultatet og scoret lagets tredje for dagen. Colombia kan by på mye moro resten av mesterskapet.

Hellas-keeper, Orestis Karnezis, som måtte se alle målene gå inn fra kloss hold, mente Hellas hadde fortjent bedre.

– Vi fortjente ikke dette resultatet. Det gjenspeiler ikke kampen. De fikk noen veldig enkle mål. På dette nivået straffer de minste feil seg, sa han i TV2s sendinger etter kampen.

Én av Colombias målscorere, Teófilo Gutierrez, var derimot langt mer fornøyd med kampen.

– Vi er på riktig vei. Vi har mye selvtillit og må ikke gå vekk fra vår plan om å spille god fotball, sa spissen om lagets mål for resten av mesterskapet.

– Endelig med igjen

Den ekstremt kraftige lyden som runget ut fra tribunene under Colombias nasjonalsang, tydet på at det var mange colombianere som trives godt med å være turister på eget kontinent under fotball-VM.

– Vi er her og vi er veldig begeistret for det. Jeg tror vi kommer til å vinne 2-0 mot Hellas. 16 år har passert siden vi var i VM sist gang og i dag er dagen endelig kommet, sa Colombia-supporter, Guillermo Espinal, før kampen.

Svarte forsvar med angrep

Ikke uventet var det det sør-amerikanske laget som gikk hardest ut fra startblokkene. Grekernes tette forsvar er kjent for å trives godt under hardt press og slapp bare inn fire mål på 10 kamper i kvalifiseringen. Bare Spania slapp inn færre.

– De har en veldefinert spillestil som de er stolt av. På grunn av dette er de et veldig, veldig sterkt lag, sa Colombia-trener, Jose Pekerman, som visste godt hva han kom til å møte, før kampen.

Men Colombia svarte med angrep og det skulle ikke holde lenge for Hellas i denne kampen. Colombia rullet fint opp langs kanten og fikk slått inn hardt langt bakken.

Førstemann hoppet over ballen og rett bak kom venstreback Pablo Armero, som avsluttet hardt mot hjørnet. En greker fikk såvidt ett ben på ballen, men den trillet videre og inn i mål bak en utspilt Orestis Karnezis i Hellas-målet fem minutter inn i kampen. Målet feiret hele laget sammen med en ekstatisk dans.

Colombia tar ledelsen mot Hellas

Pablo Armero gir Colombia ledelsen mot Hellas.

Colombia-legenden Carlos Valderrama var i ekstase etter 1-0 scoringen:

Laster Twitter-innhold

Hellas yppet seg

Bare fire minutter etter målet startet bølgen å gå rundt Estádio Mineirão i Belo Horizonte. Det var tydelig at de høylytte colombianerne var sikker på seier mot sør-europeerne. De colombianske spillerne lot seg inspirere og fortsatte det knallharde presset mot grekernes forsvar.

Verken Colombia eller Hellas klarte derimot å skape de helt store sjansene. Hellas fikk et frispark og dommer Mark Geiger telte opp skrittene frem til hvor muren skulle stå og brukte den famøse sprayen. Frisparket gikk rett i muren og Colombia kunne angripe igjen.

Kantene Víctor Ibarbo og Juqan Cuadrado herjet til tider med Hellas’ backer og det var tydelig at den fem mann store midtbanen til Hellas slet med de kjappe colombianerne.

Hellas yppet seg med jevne mellomrom og etter 27 minutter headet Vassilis Torosidis abre centimetere utenfor Colmbias mål etter et godt slått frispark fra venstreback Jose Holebas. Fire minutter etter prøvde Celtic-spiller Georgios Samaras seg på et skudd i nærmeste hjørne, men David Ospina i målet hadde ingen problemer med å holde ballen.

Savnet de Falcao?

Etter 37 minutter kunne James Rodriguez doblet ledelsen. Målscorer Armero crosset ballen over alle grekerne og på bakerste lurte Rodriguez. Men volleyen fra midtbanespilleren gikk skyhøyt over målet fra kloss hold.

Like før pause kopierte Cuadrado lagkameraten. De spilte seg vakkert gjennom vanligvis tette forsvar, men vingen blåste ballen høyt over. Kanskje savnet de Falcao?

Colombias toppscorer fra kvalifiseringen, Radamel Falcao, måtte melde avbud like før mesterskapet, men heldigvis for Colombia har de et arsenal av gode spisser. Jackson Martinez putter jevnt og trutt i Portugal, Carlos Bacca har hatt en stårlende sesong for Sevilla i Spania og Adrian Ramos har overbevist i Hertha Berlin-trøya, noe som har sikret han en overgang til Borussia Dortmund. Men på spissplass i Falcaos fravør var det Teófilo Gutiérrez som fikk tillit fra start.

Panagiotis Kone, Hellas’ eneste spiller hvis navn ikke slutter på bokstaven s, og lagets beste spiller i første omgang, var nære å utligne minuttet før dommeren sendte lagene i garderoben. Fra like utenfor 16-meteren fyrte midtbanespilleren av mot hjørne og bare en glimrende David Ospina i fullstrekk forhindret 1-1.

Gutierrez la på til 2-0

Starten på andre omgang var lik det publikum fikk se i første omgang. Colombia presset høyt, mens begge lag kom til hver sine småsjanser.

58 minutter inn i kampen fikk derimot colombianerne mer å juble for. Spissen, som scoret nest flest for Colombia i kvalifiseringen, fikk vist hvorfor det var han som hadde fått Jose Pekermans tillit fra start. Abel Agiular forlenget en corner videre bak i feltet og der dukket Teófilo Gutierrez opp og satt ballen enkelt i kassa.

Colombia øker ledelsen

Teófilo Gutierrez legger på til 2-0.

Bare få minutter senere burde reduseringen kommet. Theofanis Gekas fikk stå helt alene i feltet etter et innlegg fra høyre, men headet ballen knallhardt i tverrligeren. Colombias forsvar innehar ikke de samme kvalitetene som laget har fremover på banen.

Etter 75 minutter gikk Gutierrez av banen og inn kom Porto-spiss Jackson Martinez.

Etter en lengre periode uten de store farlighetene i noen av endene på banen, var det Hellas som var nærmest å forandre resultatet. Samaras fikk stå nokså upresset utenfor Colombias sekstenmeter, og fyrte av hardt langs bakken. Ballen snek seg ett par centimetere utenfor målet.

På overtid i andre omgang tok Colombia et lurt, hurtig frispark. Cuardrado hælflikket ballen videre til James Rodriguez som pyntet på resultatet. En fin slutt for Colombia i en kamp de til tider dominerte med overbevisende angrepsspill.

Colombia setter sin tredje scoring

Her pynter James Rodriquez på resultatet.

Siste nytt

 • Gode TV-tall for Raw Air

  Drøyt 86 millioner seere verden rundt fikk med seg Raw Air sist vinter. Avslutningsrennet i Vikersund ble alene sett av 20,6 millioner seere. Bare hoppukerennene i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen ble sett av flere TV-tittere sist sesong, melder NTB.

  Vikersundbakken
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Mexico og Serbia bøtelagt i VM

  Mexico og Serbia har fått over 80.000 kroner hver i bot på grunn av støtende tilrop og upassende oppførsel fra lagenes tilhengere. Bøtene på 10.000 sveitserfranc ble bekreftet av FIFAs disiplinærkomité onsdag.

  Mexico-supportere
  Foto: Anthony Vazquez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: Danmark - Australia
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Frankrike - Peru
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia