Hopp til innhold

Hyller Norges «super-reserve» i mål: – Det er som om hun har spilt 50 landskamper

Guro Pettersen (30) fortsetter å overbevise som fersk landslagskeeper. I EM-generalprøven mot Danmark skal hun ha mye av æren for at det ble norsk seier.

Guro Pettersen

TOK ANSVAR: Guro Pettersen la ned en enorm innsats for å vokte det norske målet mot Danmark i siste test før EM.

Foto: Johnny Pedersen / Ritzau Scanpix

– Vi har en god keeper i dag som redder oss ved et par anledninger. Alderen hennes hjelper nok, samtidig så har hun jo ikke mye landslagserfaring, men det er akkurat som hun har spilt femti landskamper, sier landslagskaptein Maren Mjelde etter 2-1-seieren over Danmark.

Vålerenga-keeperen er en erfaren klubbspiller, men 30-åringen har kun tre kamper med flagget på brystet og først i april i år debuterte hun på landslaget.

Da Cecilie Fiskerstrand røk korsbåndet nylig, var det usikkert hvem som skulle gå inn i EM som førstekeeper.

Det er det få som lurer på nå.

– Nei, nå er det soleklart. Guro Pettersen har grepet muligheten med begge hender. Hun har vært blant Norges beste og fremstår veldig trygg og fin. Hun gjør to veldig avgjørende redninger i dag, mener NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp som er imponert over det hun har vist i de to siste treningskampene.

Se noen av Pettersens redninger her:

Bygger selvtillit

Mot Danmark hadde hun flere svært viktige redninger. Blant annet stoppet hun danskenes stjernespiller, Pernille Harder, da hun kom alene mot mål i det 80. minutt.

Da kampen var over, løp mange av de norske spillerne bort og kastet seg om halsen hennes.

– Det er alltid artig å være med på å bidra til en seier, sier hun og fortsetter:

– Å vinne kamper bygger alltid selvtillit.

Football, International friendly, Norway - New Zealand

SELVTILLIT: Guro Pettersen har gjort noen viktige redninger etter at hun overtok keeperplassen fra en skadet Cecilie Fiskerstrand.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

En uke før Norge spiller åpningskamp i EM mot Nord-Irland er det uhyre viktig at Norge har en sisteskanse med selvtillit, mener landslagskapteinen.

– Jeg har fulgt med Guro i hele år og sett at hun har gjort det veldig bra for Vålerenga. Og jeg synes at fra dag én her på precamp så har hun tatt tak og vært solid, og jeg synes det er så kult at hun gjør det i kamp også, sier Mjelde.

Reiten-dobbel

Pettersen var ikke den eneste med Guro til fornavn som bidro sterkt til norsk seier i Viborg. Guro Reiten er nemlig i storform om dagen, og scoret begge de norske målene.

Det andre og avgjørende 2-1-målet kom i det 52. minutt etter nydelig forarbeid av Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg, før Reiten satte ballen kaldt nede i venstre hjørne.

Football, International Friendly, Denmark - Norway

MÅLFARLIG: Guro Reiten sørget for at danskene måtte gå skuffet av banen i siste test før EM.

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

– Det gir selvtillit og en god følelse. Det er ting vi må rette på, men jeg synes også at det er ganske mye som er bra, spesielt i første omgang, sier Reiten til NRK.

Selvtillit har hun også fått med seg fra klubb, for etter nyttår har hun scoret ni mål for Chelsea og vunnet både serien og FA-cupen.

Se alle scoringene her:

Football, International Friendly, Denmark - Norway

Krisestart for Norge

Men tidlig i kampen så det bekmørkt ut sett med norske øyne.

For de 3500 tilskuerne på stadion i Viborg hadde knapt rukket å sette seg før Danmark gikk opp i føringen. Sara Holmgaard slo et svært presist innlegg inn i boksen mot Signe Bruun som stanget ballen i mål etter kun 50 sekunder spill.

Før det var spilt ti minutter var den danske kapteinen Pernille Harder fryktelig nære å doble ledelsen, etter en svak klarering av Maria Thorisdottir, men skuddet gikk i stolpen og ut.

– Vi ser et norsk lag som er veldig frustrert her, og flere som slår ut med armene, kommenterte Torp halvveis inn i den første omgangen.

Siste halvdel av omgangen hevet Norge seg, og både Hansen og Hegerberg fyrte av noen halvgode avslutninger, men det var altså Reiten som fant nettmaskene.

Det første målet kom etter 40 minutter. Amalie Eikeland vant ballen høyt i banen og fikk satt i gang et norsk angrep. Ballen havnet hos Reiten som klinte til utenfor boksen. Via en dansk spiller gikk ballen i mål og utligningen var i boks.

Etter hvilen tok det ikke mer enn noen minutter før Reiten sendte Norge i ledelsen.

Fornøyd landslagssjef

Landslagssjef Martin Sjögren mente kampen var et steg i riktig retning før laget nå snart drar til England og fotball-EM.

– Man vil ikke ha en slik start, sier han og sikter til Danmarks tidlige scoring.

Landslagssjefen mener likevel at laget spilte bedre nå enn de gjorde i forrige kamp mot New Zealand.

– Danmark er en god motstander og vi vinner en ganske vanskelig bortekamp i vår generalprøve til EM. Det må vi være fornøyd med.

 • EM-sluttspillet starter 6. juli. Norges åpningskamp spilles dagen etter mot Nord-Irland på St. Mary's i Southampton. Deretter venter vertsnasjon England (11/7) og Østerrike (15/7) i Brighton.

Siste nytt

 • Solberg vant WRC2-klassen i Rally Chile

  Oliver Solberg var raskest av samtlige WRC2-førere under Rally Chile i Concepción i helgen. Den norsk-svenske bilkjøreren ble sekser sammenlagt.

  Han vant WRC2-klassen et snaut halvminutt foran briten Gus Greensmith. Solberg kriget med finske Sami Pajari om ledelsen i innledningen før han overtok ledelsen på den siste fartsprøven lørdag.

  Overtaket hadde Solberg også etter søndagens fire siste fartsprøver og tok seieren i WRC2-klassen. Det skilte drøyt åtte minutter opp til estiske Ott Tänak som vant toppklassen.

  Solberg har vunnet WRC2-klassen tre ganger denne sesongen. De to første skjedde i Sverige og Finland.

  Andreas Mikkelsen kjørte ikke i Chile. (NTB)

  Oliver Solberg
  Foto: MICKE FRANSSON / AFP
 • McIlroy la seg flat etter raseriutbrudd: – På feil sted til feil tid

  Både oppførselen til den amerikanske caddien Joe LaCava og den europeiske spilleren Rory McIlroy skapte store overskrifter lørdag kveld.

  På pressekonferansen etter at Ryder Cup-seieren var sikret ble McIlroy spurt om hendelsen.

  Der forteller han at han ikke har møtt LaCava, men at de to utvekslet tekstmeldinger lørdag kveld og McIlroy forteller at tiden leger det meste.

  Ute ved parkeringsplassen var McIlroy helt fra seg og sa klart ifra til en annen amerikanske caddie, Jim Mackay. Da grep iren Shane Lowry inn og sørget for at McIlroy satt seg i bilen.

  Årsaken til McIlroys raseri var at han mente at LaCava forstyrret ham før en avgjørende putt. McIlroy forteller at han lot raseriet gå utover Mackay, noe han angrer på.

  – Han var den første amerikaneren jeg så etter at jeg kom ut fra garderoben, så det var han som tok støyten for det. Han var bare på feil sted til feil tid. Jeg sendte han en melding i dag tidlig og beklaget for det.

  På spørsmål om han er irritert eller lettet for at Lowry brøt inn, svarer McIlroy:

  – Jeg er lettet. Veldig lettet. Vi snakket om det som et lag i går (lørdag) kveld. Vi følte at det var respektløst. Det var ikke bare respektløst mot meg og «Fitz» (Matt Fitzpatrick), det var respektløst mot hele laget, sier McIlroy.

  McIlroy
  Foto: Sky Sports
 • Vålerenga skaffet seg pusterom i nedrykksstriden

  Før søndagens kamp mellom Sandefjord og Vålerenga lå begge de to lagene med 21 poeng, samme antall poeng som Haugesund på kvalikplass.

  Dermed var det en svært viktig kamp i Sandefjord søndag kveld, og det som viste seg å bli en kamp hvor Vålerenga tok et godt steg bort fra den verste nedrykkstriden.

  Den nyinnkjøpte spissen Andrej Ilic har vært en stor suksess i Vålerenga-trøya de siste ukene og serberen headet Vålerenga i ledelsen mot slutten av den første omgangen.

  Ti minutter ut i den andre omgangen økte Vålerenga ledelsen etter et straffespark fra Stefan Strandberg og de så ut til å ha full kontroll på seieren. Spenning ble det likevel etter at Sandefjord reduserte med Danilo Al-Saed halvveis i omgangen, men flere mål ble det ikke.

  Dermed var det Vålerenga som tok en viktig 2-1-seier og har et lite pusterom med syv runder igjen av Eliteserien. Vålerenga ligger nå på en ellevteplass, med Sandefjord to plasser bak.

  – Uansett om det er Sandefjord vi møter, så er det ekstremt viktig (å ta tre poeng). At det er et lag som ligger rundt oss på tabellen, det gjør ingenting. Vi må nok ha ti poeng til, så det er bare å jobbe på, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til NRK.

  Eliteserien i fotball 2023: Sandefjord - Vålerenga
  Foto: Trond R. Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste