Hopp til innhold

Hyller Norges «super-reserve» i mål: – Det er som om hun har spilt 50 landskamper

Guro Pettersen (30) fortsetter å overbevise som fersk landslagskeeper. I EM-generalprøven mot Danmark skal hun ha mye av æren for at det ble norsk seier.

Guro Pettersen

TOK ANSVAR: Guro Pettersen la ned en enorm innsats for å vokte det norske målet mot Danmark i siste test før EM.

Foto: Johnny Pedersen / Ritzau Scanpix

– Vi har en god keeper i dag som redder oss ved et par anledninger. Alderen hennes hjelper nok, samtidig så har hun jo ikke mye landslagserfaring, men det er akkurat som hun har spilt femti landskamper, sier landslagskaptein Maren Mjelde etter 2-1-seieren over Danmark.

Vålerenga-keeperen er en erfaren klubbspiller, men 30-åringen har kun tre kamper med flagget på brystet og først i april i år debuterte hun på landslaget.

Da Cecilie Fiskerstrand røk korsbåndet nylig, var det usikkert hvem som skulle gå inn i EM som førstekeeper.

Det er det få som lurer på nå.

– Nei, nå er det soleklart. Guro Pettersen har grepet muligheten med begge hender. Hun har vært blant Norges beste og fremstår veldig trygg og fin. Hun gjør to veldig avgjørende redninger i dag, mener NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp som er imponert over det hun har vist i de to siste treningskampene.

Se noen av Pettersens redninger her:

Bygger selvtillit

Mot Danmark hadde hun flere svært viktige redninger. Blant annet stoppet hun danskenes stjernespiller, Pernille Harder, da hun kom alene mot mål i det 80. minutt.

Da kampen var over, løp mange av de norske spillerne bort og kastet seg om halsen hennes.

– Det er alltid artig å være med på å bidra til en seier, sier hun og fortsetter:

– Å vinne kamper bygger alltid selvtillit.

Football, International friendly, Norway - New Zealand

SELVTILLIT: Guro Pettersen har gjort noen viktige redninger etter at hun overtok keeperplassen fra en skadet Cecilie Fiskerstrand.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

En uke før Norge spiller åpningskamp i EM mot Nord-Irland er det uhyre viktig at Norge har en sisteskanse med selvtillit, mener landslagskapteinen.

– Jeg har fulgt med Guro i hele år og sett at hun har gjort det veldig bra for Vålerenga. Og jeg synes at fra dag én her på precamp så har hun tatt tak og vært solid, og jeg synes det er så kult at hun gjør det i kamp også, sier Mjelde.

Reiten-dobbel

Pettersen var ikke den eneste med Guro til fornavn som bidro sterkt til norsk seier i Viborg. Guro Reiten er nemlig i storform om dagen, og scoret begge de norske målene.

Det andre og avgjørende 2-1-målet kom i det 52. minutt etter nydelig forarbeid av Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg, før Reiten satte ballen kaldt nede i venstre hjørne.

Football, International Friendly, Denmark - Norway

MÅLFARLIG: Guro Reiten sørget for at danskene måtte gå skuffet av banen i siste test før EM.

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

– Det gir selvtillit og en god følelse. Det er ting vi må rette på, men jeg synes også at det er ganske mye som er bra, spesielt i første omgang, sier Reiten til NRK.

Selvtillit har hun også fått med seg fra klubb, for etter nyttår har hun scoret ni mål for Chelsea og vunnet både serien og FA-cupen.

Se alle scoringene her:

Football, International Friendly, Denmark - Norway

Krisestart for Norge

Men tidlig i kampen så det bekmørkt ut sett med norske øyne.

For de 3500 tilskuerne på stadion i Viborg hadde knapt rukket å sette seg før Danmark gikk opp i føringen. Sara Holmgaard slo et svært presist innlegg inn i boksen mot Signe Bruun som stanget ballen i mål etter kun 50 sekunder spill.

Før det var spilt ti minutter var den danske kapteinen Pernille Harder fryktelig nære å doble ledelsen, etter en svak klarering av Maria Thorisdottir, men skuddet gikk i stolpen og ut.

– Vi ser et norsk lag som er veldig frustrert her, og flere som slår ut med armene, kommenterte Torp halvveis inn i den første omgangen.

Siste halvdel av omgangen hevet Norge seg, og både Hansen og Hegerberg fyrte av noen halvgode avslutninger, men det var altså Reiten som fant nettmaskene.

Det første målet kom etter 40 minutter. Amalie Eikeland vant ballen høyt i banen og fikk satt i gang et norsk angrep. Ballen havnet hos Reiten som klinte til utenfor boksen. Via en dansk spiller gikk ballen i mål og utligningen var i boks.

Etter hvilen tok det ikke mer enn noen minutter før Reiten sendte Norge i ledelsen.

Fornøyd landslagssjef

Landslagssjef Martin Sjögren mente kampen var et steg i riktig retning før laget nå snart drar til England og fotball-EM.

– Man vil ikke ha en slik start, sier han og sikter til Danmarks tidlige scoring.

Landslagssjefen mener likevel at laget spilte bedre nå enn de gjorde i forrige kamp mot New Zealand.

– Danmark er en god motstander og vi vinner en ganske vanskelig bortekamp i vår generalprøve til EM. Det må vi være fornøyd med.

 • EM-sluttspillet starter 6. juli. Norges åpningskamp spilles dagen etter mot Nord-Irland på St. Mary's i Southampton. Deretter venter vertsnasjon England (11/7) og Østerrike (15/7) i Brighton.

Sportsnyheter

Amalie Iuel utfordret Henriette Jæger til duell.

Iuel utfordra Jæger til duell: – Å tape mot Amalie er noko av det verste

Henriette Jæger blir sur av å tape, sjølv mot Amalie Iuel på trening. Det utnyttar trenarmamma Unn Merete for alt det er verd.

RBK-LSK

Supportertalsmann om VAR-markeringer: – Overrasket hvis Eliteserien blir ferdigspilt i år

Mandag møtes lederne i landets supporterklubber for å diskutere neste steg i kampen mot videodømming.

Supporterar barka saman i 1. divisjonskampen mellom Vålerenga og Start laurdag.

Går gjennom video etter supporterbråk: – Uakseptabel oppførsel

Det er førebels ikkje klart om slåstinga og blusskastinga i kampen mellom Start og Vålerenga vil få konsekvensar for supporterar.

Siste nytt

 • Elyounoussi scoret i sesongåpningen

  Mohamed Elyounoussi scoret kampens andre mål da FC København vant 2-0 borte over Lyngby i sesongåpningen i den danske superligaen.

  Nordmannen gjorde i fjor sommer overgang fra Southampton og har siden også notert seg for åtte målgivende på 46 kamper.

  Birger Meling startet også kampen..

  (©NT)

  snPSvuX44Nc
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AFP
 • Syk Sagosen utsetter OL-avreise

  Sander Sagosen, Sebastian Barthold, Magnus Søndenå og Simen Lyse sliter alle med sykdom og reiste ikke sammen med resten av landslaget til Paris mandag kveld.

  – Etter planen reiser de til Frankrike i morgen, sier fysioterapeut Harald Markussen til Dagbladet.

  Markussen opplyser at det er magesykdom som spillerne sliter med, og at de blir isolert fra resten av troppen.

  Om fem dager spiller de norske håndballherrene sin åpningskamp i OL mot Argentina. Den kan dermed utgå for de syke spillerne.

  (NTB)

  TPrhLlSZUwc
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Pogacar trekker seg fra OL

  Den slovenske sykkelstjernen Tadej Pogacar blir ikke å se i landeveisrittet under sommerens OL i Paris.

  Det kommer fram i en melding fra det slovenske olympiske laget på Instagram.

  «Dessverre vil ikke Tadej Pogacar være i troppen. Han trekker seg ettersom han er for sliten. Han blir erstattet av landslagskollega Domen Novak», heter det i meldingen.

  Pogacar tok søndag sin tredje sammenlagtseier i Tour de France. (NTB)

  QU3coLCQU1c
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal