Gunnulfsen reiser ikke til Ruka

Mikael Gunnulfsen har blitt syk og reiser ikke til verdenscupåpningen i finske Ruka. Det forteller 27-åringen til NRK.

– Jeg har milde symptomer på bihuletrykk som gjør at jeg ikke vil ta risikoen med å ødelegge for alle andre, forteller Gunnulfsen og legger til:

– Jeg har sittet og grått fra meg i bilen.

Inn i troppen kommer Didrik Tønseth, som blir med forbundets chartrede fly fra Trondheim. Landslagstrener Eirik Myhr Nossum hyller ærligheten til Gunnulfsen.

– Jeg har snakket med ham. Han ringte meg i det jeg kom til Gardermoen i morges. Det var som han sa, det er full åpenhet om det, og jeg kan ikke si annet enn at jeg hylle den integriteten som han viser som førstereis på det her nivået, sier Nossum til NRK

Åpningsrenn langrenn Beitostølen : 15 km menn
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Eiking på sjuende i sykkelklassiker

  Odd Christian Eiking kjørte inn til en sterk sjuendeplass i sykkelklassikeren Clásica San Sebastian lørdag. Neilson Powless vant spurten.

  Tre ryttere kom alene til mål og kjempet om seieren, og i spurten var amerikaneren best foran Matej Mohoric og danske Mikkel Honoré.

  Trioen brøt seg løs fra hovedfeltet drøyt 30 kilometer før mål, sammen med Lorenzo Rota, men etter en velt ble spanjolen frakjørt.

  Eiking bet godt fra seg i klassikeren, og kom i mål sammen med en liten gruppe som var 1.04 minutt bak vinneren. Nordmannen ble nummer sju, mellom meritterte ryttere som Julian Alaphilippe og Jonas Vingegaard. (NTB)

  Arctic Race of Norway 2019: 4. Etappe: L¯dingen - Narvik (165,5 km)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Hamilton best i kvalifiseringen

  Lewis Hamilton tok et nytt stikk i kampen om VM-tittelen da han sikret seg beste startposisjon i Ungarns Grand Prix. VM-rival Max Verstappen ble treer.

  De to formel-1-stjernene har kranglet i pressen siden Silverstone-løpet tidligere i juli, da Hamilton vant og Verstappen endte på sykehuset. Verstappen har nå bare åtte poengs ledelse i kampen om VM-tittelen.

  I kvalifiseringen til Ungarns Grand Prix var Hamilton best igjen, foran lagkamerat i Mercedes Valtteri Bottas. Verstappen kjørte inn til tredjeplass. Selve VM-løpet går søndag. (NTB)

  Hungary F1 GP Auto Racing
  Foto: David W Cerny / AP
 • Svensk dobbeltseier i diskos

  Sverige tok sine to første medaljer under lekene i Tokyo i herrenes diskoskonkurranse. Storfavoritt Daniel Ståhl sikret gullet med et kast på 68.90, mens treningskamerat Simon Pettersson sikret seg sølvet.

  – Jeg elsker landet mitt, jeg er en svensk viking!, skrek Daniel Ståhl da gullet var klart.

  Østerriske Lukas Weisshaidinger tok bronsen. Ola Stunes Isene ble nummer tolv og sist i finalen.

  Svensk dobbel i diskos
  Foto: Ben Stansall / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal