Hopp til innhold

Gunnar Grimstad er død

Den tidligere NRK-profilen Gunnar Grimstad er død etter en tids sykdom. Han ble 82 år gammel.

HISTORISKEBILDER

NRK har vært i kontakt med Grimstads familie, som er innforstått med at dødsfallet omtales.

Grimstad startet sin NRK-karriere i ungdomssatsingen Falkeklubben, men var utdannet lærer. Han ble en del av NRK-sporten fra 1970 og har et stort antall mesterskap bak seg som kommentator.

Blant annet sammen med Arne Scheie, som mottok dødsbudskapet i dag.

– Det er veldig trist. Jeg har hatt fantastisk mange gode opplevelser sammen med Gunnar, sier Scheie til NRK.

HISTORISKEBILDER

PROIL: Gunnar Grimstad var programleder i NRK.

Foto: Knut Falch / NTB

Grimstad har dekket 13 olympiske leker som journalist. Han debuterte i Sapporo-OL i 1972 og avsluttet med Aten-OL i 2004. Det sistnevnte mesterskapet dekket han imidlertid fra Oslo.

Grimstad kommenterte både langrenn, roing og padling, men det var likevel håndballen han kanskje huskes best fra. I kommentatorboksen hadde han med seg blant andre Frode Kyvåg.

– Sto hverandre nære

I 1992 under OL i Barcelona lot han seg rive med i kommentatorboksen da Siri Eftedal scoret seiersmålet mot Sovjetunionen og sikret norsk finalebillett.

– Gunnar var veldig hyggelig. Det er veldig trist når en du har jobbet sammen med i over 30 år går bort. Vi var en relativt liten redaksjon den gangen og alle sto hverandre nære, sier Scheie.

AD3anTkvn9M

GÅTT BORT: Gunnar Grimstad i Knut Bjørnsens bisettelse i Dypvåg kirke i Tvedestrand i 2008.

Foto: NTB

Han minnes at de kommenterte den siste verdensmesteren på treski sammen, og at de delte bua da Ivar Formo tok gull i Seefeld i 1976. Grimstad var også hovedkommentator på hopp før Scheie.

Grimstad spilte også håndball på toppnivå for Oslo-klubben Arild. I tillegg var han aktiv i roing for Norske Studenters Roklubb.

I NRK-sporten jobbet han blant annet sammen med svært folkekjære personligheter som Knut Bjørnsen, Knut Th. Gleditsch, Kjell Kristian Rike, Sølve Grotmol og Terje Dalby. De har også gått bort.

(NRK/NTB)

Siste nytt

 • Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap

  Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse.

  Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden».

  Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall.

  Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene.

  Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen.

  – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia.

  – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Jean-Francois Badias / AP
 • Carlsen misset stor fordel i Norway Chess

  Magnus Carlsen hadde ikke helt dagen ved sjakkbrettet og ble nummer sju i lynsjakkturneringen som innledet Norway Chess.

  Carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. Det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen av Norway Chess, som starter tirsdag. De fem beste i lynsjakkturneringen får den fordelen.

  Carlsen åpnet med å spille remis mot nederlandske Anish Giri. Etter det fulgte to strake tap for Dommaraju Gukesh og Shakhriyar Mamedyarov, men han hentet seg godt inn med seier over både Nodirbek Abdusattorov, Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura.

  I etterkant røk han på tap for landsmann Aryan Tari, før han avsluttet med remis mot Wesley So og Alireza Firouzja. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Sjansesløsing da HamKam og Lillestrøm delte poengene

  Verken HamKam eller Lillestrøm fikk ballen i mål i mandagens eliteseriekamp på Briskeby. Hedmarkingene står uten seier på sine fem siste seriekamper.

  HamKam kom til mandagens hjemmekamp med fire strake serietap i bagasjen. Lillestrøm på sin side tapte nylig cupfinalen mot Brann. På Briskeby var det nok av sjanser, men ingen av lagene greide å sette ballen i nettmaskene. (NTB)

  Eliteserien 2023: HamKam - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste