Gullvinneren Krogh får ikke gå stafett

Gullvinner fra lagsprinten og nummer fem på 15-kilometer, Finn-Hågen Krogh, får ikke gå fredagens stafett.

Finn-Hågen Krogh

FÅR IKKE GÅ: Finn-Hågen Krogh.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Valget vi har landet på er Anders Gløersen. Han har gått bra skøyterenn. Han er bunnsolid, og derfor tar vi han på tredjeetappen, sa landslagssjef Trond Nystad på en pressekonferanse torsdag.

Finn-Hågen Krogh har imidlertid vært i svært god form under VM, og sammen med Petter Northug gikk han inn til gull på lagsprinten.

På onsdagens 15-kilometer ble han også nest beste nordmann på 5.-plass, og hadde nok håpet å få gå for Norge fredag.

– Han har vært i god form

Landslagsledelsen har likevel ikke funnet plass til Krogh på stafettlaget og har istedet gått for Anders Gløersen som sikret bronse etter et svært sterkt løp på onsdagens 15-kilometer.

– Det er nok mange som kunne argumentere ham (Krogh) inn på laget. Han har vært i god form de siste to ukene, sier Nystad til NRK.

Det betyr at laget til Norge blir seende slik ut: Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Anders Gløersen og Petter Northug.

– Det er mange gode løpere å velge mellom i Norge. Finn-Hågen hadde vært en god kandidat. Det samme hadde Martin (Johnsrud Sundby). Men dette er laget og jeg har veldig stor tro på det, sier landslagstreneren.

Laster innhold, vennligst vent..

– Føler meg i bra form

Niklas Dyrhaug gleder seg til å åpne for Norge.

– Jeg føler meg i bra klassisk form, og har vært stabil i hele vinter. Nå ser jeg frem mot å gå førsteetappen, men det kan bli hardt. Det er en guttedrøm å få gå på stafettlaget i VM. Det er noe man har jobbet hardt for siden man var liten gutt.

– Jeg tror det blir avgjort på andreetappen i morgen, mener Didrik Tønseth, som må bryne seg mot svenskenes gullvinner på 15-kilometer, Johan Olsson, på den etappen.

– Riktig avgjørelse

NRKs ekspertkommentator Morten Aa Djupvik mener det var riktig å ta ut Gløersen.

– Anders Gløersen er til å stole på, men det er også Finn-Hågen Krogh og han er nok skuffet nå. Det viser hvor høyt nivået på landslaget er, sier han.

Norge har vunnet samtlige VM-stafetter for herrer siden 2001 i Lahti.

Les også: Northug om Sveriges hemmelige plan: – Det har ingenting å si

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Rangers-seier uten Zuccarello

  Mats Zuccarello var ikke med da New York Rangers banket New Jersey Devils 5–2 i NHL lørdag kveld. Rangers tok ledelsen 3–0 tidlig. «Zucca» er på vei bort, og kommer trolig til å bytte klubb før overgangsfristen mandag.

  Mats Zuccarello
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Norsk gull i para-VM

  Eirik Bye tok inn 40 sekund på den siste etappen, gjekk forbi Frankrike heilt på slutten og sikra Norge gull i open klasse i stafett i para-VM.

  Trygve Larsen, Håkon Olsrud og Vilde Nilsen gjekk dei første etappene.

  Norsk gull på stafetten i para-VM
  Foto: Norges Skiforbund
 • Syk Skarstein dropper stafetten

  Birgit Skarstein har pådratt seg vond hoste, og Norge har trukket laget fra mixed stafetten i para-VM. Norge stiller lag i åpen klasse, og stiller med Trygve Toskedal Larsen, Håkon Olsrud, Vilde Nilsen og Eirik Bye. Stafetten starter klokken 20.

  Birgit Skarstein
  Foto: Kathrine Baldishol / Norges Skiforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal