Gulltørken fortsetter for bryter-Berge – tapte 9–0 i EM-finalen

Stig André Berge fikk bank i EM-finalen i rumenske Bucuresti. Nordmannen måtte ta til takke med sølv mot råsterke Stepan Marjanjan.

Stig André Berge

FRA SEMIFINALEN: Stig André Berge vant 5–2 i semifinalen mot Taleh Mammadov.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

– Jakten på gullet fortsetter, sier Stig André Berge bestemt.

I et intervju med Norges Bryteforbund gir veteranen uttrykk for at han er misfornøyd med at han ikke klarte å prestere på sitt beste nivå.

– Jeg er ikke skuffa over å tape mot verdens beste bryter, men jeg er skuffet over at jeg detter ned på dag to. Det plager meg at jeg ikke klarer å holde nivået fra semifinalen.

Den norske bryteren hadde mulighet til å ta sin første internasjonale gullmedalje, men lyktes ikke.

Dermed må 35-åringen fortsette å vente på mesterskapstittelen han har jaktet på i mange år. Neste sjanse blir VM i Kasakhstan i september. Berge har lenge hatt OL i 2020 som sitt langsiktige mål.

35-åringen fra Oslo har tidligere vunnet EM-sølv, OL-bronse og VM-bronse i gresk-romersk bryting.

– Vi har ikke toppet noen form til dette mesterskapet. Jeg har ikke prioritert mesterskapet her. Grunnen til at jeg stiller her, er for å få kamptrening. At jeg står i en finale, og henter inn min femte internasjonale medalje, er oppløftende, legger Berge til.

Smådramatisk mot Marjanjan

På brytematta i Romania ble det blodig fra start i 63-kilosklassen. Berge måtte til lett behandling etter en smell fra russeren Stepan Marjanjan, som hadde et godt grep på nordmannen fra start.

Ut ifra TV-bildene var det ikke lett å tyde hva som førte til at Berge begynte å blø fra nesen.

Siste nytt

 • Lippi blir landslagssjef for Kina

  Italienske Marcello Lippi er tilbake som trener for det kinesiske herrelandslaget i fotball, fire måneder etter at han ble erstattet av Fabio Cannavaro, melder NTB. 71-åringens, som måtte gå etter tapet mot Iran (0-3) kvartfinalen i Asia-mesterskapet i januar, skal nå forsøke å ta Kina til VM-sluttspillet i Qatar i 2022.

  AFP_1GU5VG
  Foto: STR / AFP
 • Finland sendte Sverige ut av VM

  Finland scoret etter bare et minutt i kvartfinalen i ishockey-VM, men Sverige slo tilbake og ledet 3-1. Finnene snudde igjen kampen og vant 4-3. Dermed er de klare for semifinale, hvor de møter Russland. Canada og Tsjekkia møtes i den andre semien.

  X01548
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters
 • Johannessen og Rød nærmere gull

  Gøran Johannessen scoret seks mål da Flensburg-Handewitt slo Stuttgart 30-20 og tok et nytt steg mot tysk seriegull i håndball.

  Laget tok sin 30. seier på 32 seriekamper. Det gjenstår to seriekamper av sesongen.

  Magnus Rød scoret fem mål.

  f
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal