Gulltørken fortsetter for bryter-Berge – tapte 9–0 i EM-finalen

Stig André Berge fikk bank i EM-finalen i rumenske Bucuresti. Nordmannen måtte ta til takke med sølv mot råsterke Stepan Marjanjan.

Stig André Berge

FRA SEMIFINALEN: Stig André Berge vant 5–2 i semifinalen mot Taleh Mammadov.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

– Jakten på gullet fortsetter, sier Stig André Berge bestemt.

I et intervju med Norges Bryteforbund gir veteranen uttrykk for at han er misfornøyd med at han ikke klarte å prestere på sitt beste nivå.

– Jeg er ikke skuffa over å tape mot verdens beste bryter, men jeg er skuffet over at jeg detter ned på dag to. Det plager meg at jeg ikke klarer å holde nivået fra semifinalen.

Den norske bryteren hadde mulighet til å ta sin første internasjonale gullmedalje, men lyktes ikke.

Dermed må 35-åringen fortsette å vente på mesterskapstittelen han har jaktet på i mange år. Neste sjanse blir VM i Kasakhstan i september. Berge har lenge hatt OL i 2020 som sitt langsiktige mål.

35-åringen fra Oslo har tidligere vunnet EM-sølv, OL-bronse og VM-bronse i gresk-romersk bryting.

– Vi har ikke toppet noen form til dette mesterskapet. Jeg har ikke prioritert mesterskapet her. Grunnen til at jeg stiller her, er for å få kamptrening. At jeg står i en finale, og henter inn min femte internasjonale medalje, er oppløftende, legger Berge til.

Smådramatisk mot Marjanjan

På brytematta i Romania ble det blodig fra start i 63-kilosklassen. Berge måtte til lett behandling etter en smell fra russeren Stepan Marjanjan, som hadde et godt grep på nordmannen fra start.

Ut ifra TV-bildene var det ikke lett å tyde hva som førte til at Berge begynte å blø fra nesen.

Siste nytt

 • Hovland henger med

  Viktor Hovland henger fortsatt med i tetsjiktet i den første finaleturneringen på PGAs B-tour. Etter lørdagens runde er han på delt 6.-plass. Han spilte den 3. runden på 69 slag, to under banens par. Runden inneholdt fire birdier og to bogeyer.

  Nationwide Children's Hospital Championship - Round Two
  Foto: Matt Sullivan / AFP
 • Carlsen startet med remis

  Magnus Carlsen spilte remis mot Anish Giri i første parti i Grand Chess Tour-turneringen Sinquefield Cup i St. Louis lørdag. Jeg kunne kanskje vært litt mer ambisiøs i spillet, men så ikke noe jeg trodde på, sa Carlsen etter tre timer ved brettet.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Uavgjort i Ødegaard-debut

  Ti minutter på overtid sikret Mikel Oyarzabal ett poeng for Real Sociedad fra straffemerket. Kévin Gameiro sendte Valencia i ledelsen, og franskmannen kunne blitt tomålsscorer fem minutter på overtid, men bommet på straffe. Ødegaard spilte hele kampen.

  Martin Ødegaard

Sendeplan

Kl. Program Kanal