Gullkampen glapp for Urhaug: – Jeg er skuffet

– Tommy er god nok for gull, sa landslagssjef Jan Bergersen etter at Tommy Urhaug tapte søndagens semifinale. Nå skal nordmannen kjempe med nebb og klør for bronse.

Tommy Urhaug tapte semifinalen mot kinesiske Ningning Cao. Nå venter bronsefinalen i Paralympics i Rio.

SE VIDEO: Her avgjøres semifinaleskjebnen for Urhaug.

På andre siden av bordtennisbordet ventet kinesiske Ningning Cao på Tommy Urhaug i søndagens semifinale i Paralympics.

Mannen Urhaug slo i finalen da han sikret gull under mesterskapet i London i 2012. Men under søndagens semifinale var kineseren for sterk i det som ble en ren thriller.

– Jeg er selvfølgelig skuffet. Når man kommer seg til en semifinale så er målet å ta seg til finalen. Men alt i alt har jeg gjort en god turnering, jeg har spilt bedre enn det jeg trodde jeg skulle. Så man kan si at jeg bare er litt skuffet, sa Urhaug til NRK etter kampen.

Små marginer

Kineseren slo nordmannen 11-9 i tre strake sett. Marginene var rett og slett ikke på Urhaugs side som flere ganger traff nettet i de jevne settene.

– Vi har like spillestiler. Og da er det den som er tøffest etter egen surv som vinner. Jeg var nok litt for treig i duellene og ga han overtaket og da er han rett og slett hakket bedre enn meg.

– Tommy er god nok for gull, da blir man litt skuffet. Men vi må legge dette bak oss og fokusere på morgendagen nå, sier landslagssjef Jan Bergersen.

Tommy Urhaug

KLAR: Tommy Urhaug er klar på at jeg skal ha med seg en bronse hjem fra Rio.

Foto: Runa Hestmann / NTB scanpix

Går for bronse

Dermed må Urhaug nøye seg med å kjempe om bronsen i årets Paralympics. Den kampen spilles 15.00 norsk tid mandag.

– Da får jeg i hvert fall et døgn å forberede meg på. Så må jeg bare få lagt dette bak meg og sørge for at det blir med en bronse hjem til Norge, sier Urhaug som spilte søndagens semifinale bare en time etter han tok seg videre fra kvartfinalen.

– Jeg hadde kontroll på nervene, men det var litt kort tid i mellom kampene. Kanskje spilte det noe inn i dagens kamp, men jeg liker ikke å spekulere, avslutter Urhaug.

Siste nytt

 • Årsbeste av Isene i diskos

  Ola Stunes Isene viste god form i diskosringen under Muliglekene i friidrett i Jessheim søndag. 63,82 var både banerekord og klar norsk årsbeste.

  Isene hadde også gyldige kast på 61,28 og 60,80 i søndagens stevne. Vinnerresultatet var snaut fire meter bak hans personlige rekord fra i fjor.

  I stevnet som ble avviklet med strenge smittevernregler måtte Isene blant annet hente diskosen selv etter sine kast, skriver Norges Friidrettsforbund på sitt nettsted.

  Isene
  Foto: Jessica Gow/TT / Jessica Gow/TT
 • Carlsen tok første stikk mot So

  Magnus Carlsen vant de to første hurtigsjakkpartiene i kvartfinalen mot Wesley So i onlineturneringen Rapid Challenge, og amerikaneren ga opp.

  Dermed tok Carlsen første stikk i kvartfinaleduellen som utkjempes i best av tre kamper.

  Kampen mellom Carlsen og So fortsetter tirsdag. Dersom So vinner og det står 1-1, avgjøres det hele i siste kamp onsdag.

  1D_QdRP7-Q4
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Hummels usikker før toppkampen

  Mats Hummels måtte ut ved pause da Borussia Dortmund vant i Wolfsburg lørdag. Nå er stopperkjempen usikker før tirsdagens storkamp mot Bayern München.

  – Mats har problemer med hælsenen. Det er et problem han har slitt med en stund, men vi håper at han kan spille tirsdag, sa sportsdirektør Michael Zorc.

  Bayern München topper tabellen fire poeng foran Borussia Dortmund med sju kamper igjen å spille.

  D6qE6snBSYw
  Foto: Michael Sohn / Michael Sohn

Sendeplan

Kl. Program Kanal